Όχι πια τενόρος, μόνο «Ιώβ»

Μετά την ξεκαρδιστική φάρσα των «Τενόρων» και τους άφθονους κωμικούς ρόλους, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης κάνει μια μεγάλη στροφή κι αναμετριέται με ένα πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης.

Όχι πια τενόρος, μόνο «Ιώβ»

Μετά την ξεκαρδιστική φάρσα των «Τενόρων» και τους άφθονους κωμικούς ρόλους, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης κάνει μια μεγάλη στροφή κι αναμετριέται με ένα πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης, τη βιβλική ενσάρκωση της υπομονής, και μάλιστα σε ένα σόλο ρεσιτάλ. Έχει στο πλευρό του έναν έμπειρο σκηνοθέτη, τον Λιθουανό Τσέζαρις Γκραουζίνις. Και είναι, βέβαια, ελεύθερος να διαχειριστεί θεατρικά την ιστορία του μαρτυρικού βίου του Ιώβ ύστερα από ένα παράδοξο «στοίχημα» Θεού και Σατανά, βάσει του οποίου ο κάποτε εύπορος, ευτυχής και άμεμπτης ηθικής αυτός πιστός χάνει τα πάντα, εκτός από την πίστη του. (Ιλίσια-Βολανάκη, avant premiere 14/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Ιώβ

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 70 '

Κόντρα ρόλος για τον γνωστό ηθοποιό, σε μια παράσταση που αντλεί έμπνευση από τη βιβλική μορφή του Ιώβ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Γνωρίστε την χορογράφο Πηνελόπη Μωρούτ

Στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥ.ΦΑ παρουσιάσει η Πηνελόπη Μωρούτ τη χορογραφική της δουλειά "The Box - That dead space between us", ένα χορευτικό "παιχνίδι" που πραγματεύεται μεταξύ άλλων την αναζήτηση αυτοπροσδιορισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/12/2022

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 1 έως 7/12 και ξεχωρίζουν.

Ο γάμος

Ο ρεαλισμός και το ντοκουμενταρίστικο ύφος συναγωνίζονται σε αυτήν τη σκηνική απόδοση του σημαντικού νεοελληνικού έργου, που εκθέτει χωρίς ωραιοποιήσεις την κακοποίηση που επιφυλάσσει η οικογένεια και η κοινωνία στα θύματα βιασμού.

Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια

Δυνατές στιγμές και δύο κορυφαίες γυναικείες ερμηνείες σε μια αξιοσημείωτη αλλά και άνιση σκηνική ανάγνωση ενός έργου που συναρπάζει ακόμη, κυρίως για τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας γυναίκας η οποία διεκδικεί με πάθος το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Τάσος Σωτηράκης: "Ποτέ δε λες ποτέ στη ζωή και προχωράς ρισκάροντας"

Το βάπτισμα του πυρός στη σκηνοθεσία έλαβε ο ηθοποιός Τάσος Σωτηράκης με το "Ρίσκο" της Δήμητρας Παπαδήμα στο Olvio κι αυτό έγινε η αφετηρία για μια όμορφη συζήτηση.

O "Παιχνιδοποιός" παίρνει παράταση λόγω επιτυχίας

Το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ "Παιχνιδοποιός" του Γκάρντνερ ΜακΚέυ, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και με πρωταγωνιστές τους Ραφίκα Σαουίς και Γιώργη Παρταλίδη συνεχίζει με επιτυχία στο Μικρό Γκλόρια.

Η "Μελωδία της ευτυχίας" επιστρέφει τις γιορτές

Τα Χριστούγεννα η Θέμις Μαρσέλου ανεβάζει ξανά ανανεωμένο το διάσημο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ στη σκηνή του θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών με την Νάντια Κοντογεώργη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.