26 παραστάσεις του Bios στο Αθηνόραμα Club  

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club μπορούν να παρακολουθήσουν όλο το φετινό ρεπερτόριο του Βios -και τις 26 παραστάσεις του. Η αυλαία στον πιο παραδοσιακά πειραματικό πολυχώρο της πόλης ανοίγει με δύο πολύ ενδιαφέρουσες παραγωγές. 

26 παραστάσεις του Bios στο Αθηνόραμα Club  

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club μπορούν να παρακολουθήσουν όλο το φετινό ρεπερτόριο του Βios -και τις 26 παραστάσεις του. Η αυλαία στον πιο παραδοσιακά πειραματικό πολυχώρο της πόλης ανοίγει με δύο πολύ ενδιαφέρουσες παραγωγές. 

Η Ιστορία θα είναι πάντα η ίδια. Τίποτα δε θα την απογοητεύει. 

26 παραστάσεις του Bios στο Αθηνόραμα Club - εικόνα 1

Τόσο μακροσκελής είναι ο τίτλος της παράστασης που έλαβε το πρώτο βραβείο στον πρόσφατο διαγωνισμό scratch του Bob Theatre Festival, κερδίζοντας έτσι αυτόματα την ένταξή της στο φετινό ρεπερτόριο του Bios. Ένας μονόκερως (!) είναι ο κεντρικός ήρωας στο «Η Ιστορία θα είναι πάντα…». Μόνο που εδώ το μυθικό αυτό ον θέλει να γίνει άνθρωπος και, στην προσπάθειά του να καταλάβει τους ανθρώπους, πηγαίνει σε ένα θέατρο. Εκεί παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τους ηθοποιούς να αλλάζουν ρόλους και να αφηγούνται ιστορίες και στιγμές από τις ζωές διαφορετικών ανθρώπων...Ο 10μελής πειραματικός θίασος πίσω από αυτήν την –ομολογουμένως πρωτότυπη- ιστορία έχει εξίσου ιδιαίτερο τίτλο^ λέγεται «Από τον πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι» κι αυτή είναι η πρώτη του παράσταση, στη σκηνοθεσία του Γιάννη Διδασκάλου. Παίζουν οι Βελημβασάκη Αθηνά, Κοτσέλου Μελίνα, Μουζόπουλος Άρης, Μπαμπίλα Μαρία, Πητίδης Μιχάλης, Σβώλη Αθανασία, Σίσκου Ιωάννα και Σοφιά Εμμανουέλα (Βios, 1 –18/10)

Love Letters to a (Post-)Europe

26 παραστάσεις του Bios στο Αθηνόραμα Club - εικόνα 2

Το Bios, με θητεία ετών στα διαπολιτισμικά και διακαλλιτεχνικά πειραματικά πρότζεκτ, είναι ιδανικός τόπος για μια «συνάντηση», όπως αυτή του «Love Letters to a (Post- )Europe» («Γράμματα Αγάπης σε μια (Μετα- )Ευρώπη» ). Πρόκειται περισσότερο για ένα live event παρά για μια παράσταση. Καλλιτέχνες από την Αμερική, την Ιαπωνία, την Αγγλία και αλλού καταφθάνουν στο Bios για μια ερωτική παράσταση-αντίδοτο στην κρίση. Εν είδει αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς, έρχονται στην Ελλάδα με δικά τους έξοδα και φιλοξενούνται από τους καλλιτέχνες που έχουν τη βάση τους στην Αθήνα. Η ιδέα και η επιμέλεια είναι της Lisa Alexander και το σκεπτικό αρθρώνεται εύστοχα εδώ: «Στο αντίβαρο της κρίσης της κοινωνικής φαντασίας, του οικονομικού δογματισμού και της νεοφιλελεύθερης τυραννίας είναι η φαντασία, η ενσυναίσθηση, ο αισθησιασμός, η παρουσία, το να είμαστε μαζί, η εμπειρία του να βλέπεις κάτι με τα ίδια σου τα μάτια, τα ζωντανά μανιφέστο, οι ιστορίες, οι φιλικές κινήσεις, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η ανυπακοή, οι σαχλαμάρες, το να κάνεις δώρα, τηλεφωνήματα από και προς το πουθενά, το παραλήρημα, η σκληρή αγάπη, οι αποπλανήσεις, μηνύματα στο κενό, λατρεία, ουτοπίες, μετα -ουτοπίες, τραγούδια από το περιθώριο, ο ορισμός του τώρα» (Bios, 2 &  3/10). 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ψάχνεις αφορμή να δεις τη "Μαύρη σαμπούκα" στο θέατρο Ζίνα;

Ρωτήσαμε τον Τόλη Παπαδημητρίου, συγγραφέα και σκηνοθέτη της τρελής κωμωδίας, να μας δώσει τέσσερις λόγους για να δούμε την παράσταση και να τι μας είπε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/11/2022

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.