«Nine»: Όταν ο Φελίνι συναντά την Παπαρίζου

Μάρω Κοντού, Έλενα Παπαρίζου και άλλες μοιραίες γυναίκες διεκδικούν τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο Pantheon, όπου ο Γιάννης Κακλέας ανεβάζει τη μιούζικαλ εκδοχή της ταινίας «8 ½» του Φεντερίκο Φελίνι. 

«Nine»: Όταν ο Φελίνι συναντά την Παπαρίζου

Ανήμερα 28η Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα μια από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές της φετινής σεζόν, η οποία θέλει τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να περιστοιχίζεται από τις εξής επτά «μούσες»: Μάρω Κοντού, Κατερίνα Λέχου, Νάντια Μπουλέ, Αγορίτσα Οικονόμου, Έλενα Παπαρίζου, Κατερίνα Παπουτσάκη και Τάνια Τρύπη.

«Nine»: Όταν ο Φελίνι συναντά την Παπαρίζου - εικόνα 1
Αγορίτσα Οικονόμου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Νάντια Μπουλέ

Όπως είχαμε γράψει και το καλοκαίρι, το Pantheon Theatre ανεβάζει φέτος το «Nine» των Arthur Kopit και Maury Yeston, το πολυβραβευμένο -με 5 Tony- μιούζικαλ του 1982, μια μεταγραφή του θρυλικού «8 ½» του Φεντερίκο Φελίνι, το οποίο έγινε ταινία δια χειρός του Ρομπ Μάρσαλ το 2009 (με τους Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Μαριόν Κοτιγιάρ, Πενέλοπε Κρουζ, Νικόλ Κίντμαν και Τζούντι Ντεντς, με guest-star την Σοφία Λόρεν).

«Nine»: Όταν ο Φελίνι συναντά την Παπαρίζου - εικόνα 2
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Τάνια Τρύπη και Κατερίνα Παπουτσάκη

Η νέα αυτή υπερπαραγωγή του Pantheon, μετά δηλαδή από τον "Σιρανό", τον "Ηρακλή" και τις "Καμπάνες του Edelweiss" παρουσιάζεται στη σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, με τους γνωστούς συνεργάτες του στα σκηνικά (Μανόλη Παντελιδάκη) και τα κοστούμια (Ντένη Βαχλιώτη), καθώς επίσης με μια 12μελή «ζωντανή» ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη κι ακόμη 14 ηθοποιούς και χορεύτριες να συνοδεύουν το πρωταγωνιστικό καστ.

«Nine»: Όταν ο Φελίνι συναντά την Παπαρίζου - εικόνα 3
Κατερίνα Λέχου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Μάρω Κοντού

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ερμηνεύει έναν διάσημο σκηνοθέτη, τον Γκουίντο Κοντίνι, ο οποίος, ενώ βρίσκεται λίγο πριν από την έναρξη των γυρισμάτων της καινούργιας ταινίας του, δεν έχει καταφέρει να γράψει ούτε καν το σενάριο. Αντιμέτωπος με μια επαγγελματική και υπαρξιακή κρίση, αναζητά την έμπνευση στα πρόσωπα των γυναικών της ζωής του: τη σύζυγο, την ερωμένη, την ατζέντισσα, τη μητέρα του...


«Nine»: Όταν ο Φελίνι συναντά την Παπαρίζου - εικόνα 4
Έλενα Παπαρίζου και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Προπώληση από τα ταμεία του θεάτρου Πάνθεον (Πειραιώς 166, Ταύρος, 2103471111), www.pantheontheater.gr και από το δίκτυο καταστημάτων ΟΤΕ και ΓΕΡΜΑΝΟΣ και www.tickethour.com

Περισσότερες πληροφορίες

Nine

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 135 '

Ένας σκηνοθέτης, λίγο πριν από την έναρξη των γυρισμάτων της νέας ταινίας του, δεν έχει καταφέρει να γράψει το σενάριο. Αντιμέτωπος με μια επαγγελματική και υπαρξιακή κρίση, αναζητά την έμπνευση στα πρόσωπα των γυναικών της ζωής του

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.