Μπέκετ σε πισίνα

Στο Λουτράκι, μέσα σε μια κανονικότατη πισίνα, ανεβαίνει το εμβληματικό έργο του Νομπελίστα Ιρλανδού Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό».

Μπέκετ σε πισίνα

Από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα το «Περιμένοντας τον Γκοντό» ανεβαίνει σε μεγάλα θέατρα αλλά και σε αποθήκες, μέχρι και σε φυλακές υψίστης ασφαλείας ή υπόστεγα αεροπλάνων –πιθανότατα όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που παίζεται σε μια πισίνα, ανάγοντας σε ελληνική πατέντα το ... Beckett by the pool! Γιατί σε ένα τέτοιο αντισυμβατικό "σκηνικό" ανεβαίνει το έργο του Μπέκετ, σε μια πισίνα στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου Lab2Αrt στο Λουτράκι, όπως προδίδουν και οι φωτογραφίες με τους πρωταγωνιστές της, Βασίλη Μπισμπίκη και Παναγιώτη Σούλη. Πρόκειται για την παράσταση που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραγέωργος την περασμένη σεζόν για την ομάδα Cartel και ανέβηκε στον ομώνυμο χώρο, το παλιό μηχανουργείο-θέατρο του Βοτανικού.

Το «Περιμένοντας τον Γκοντό» παίζεται αυτό το Σάββατο 29/8, στις 8.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, στο Λουτράκι, σε μια πισίνα του χώρου Lab2Art (28ης Οκτωβρίου, όπισθεν Αγ. Κυριακής), στο πλαίσιο του εκεί φεστιβάλ FestivArt.

Φωτο: Αθηνά Λιάσκου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα και αξίζει να τις αναζητήσετε.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.

Ματωμένα χώματα

Χωρίς να επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις ή να καινοτομεί, η παράσταση του Γιώργου Παλούμπη πάνω στο εμβληματικό μυθιστόρημα καταφέρνει να επιβληθεί χάρη στο νεύρο, το δυναμισμό και τον ωραίο θίασο.