Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Προπωλήσεις

«Θάλαμος αρ. 6»: Δραματική νουβέλα του Τσέχοφ στο Οδού Κεφαλληνίας

Ο «Θάλαμος αρ. 6» του Άντον Τσέχοφ ανεβαίνει για πρώτη φορά στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
«Θάλαμος αρ. 6»: Δραματική νουβέλα του Τσέχοφ στο Οδού Κεφαλληνίας

Τον ψυχιατρικό εγκλεισμό μες από τα μάτια του γιατρού Αντρέι Εφίμιτς Ράγκιν περιγράφει με το συγγραφικό του νυστέρι ο Άντον Τσέχοφ στο «Θάλαμος αρ. 6», που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας. Η Γιολάντα Μαρκοπούλου αποφάσισε να σκηνοθετήσει τη νουβέλα του 1892 αφού πρώτα έκανε επιτόπια έρευνα στο ψυχιατρείο της Λέρου. «Η σχέση ατόμου - κοινωνίας, η προσωπική ευθύνη και η κοινωνική προσαρμογή, η τεταμένη σχέση θεωρητικής προσέγγισης και βιωμένης εμπειρίας, οι κοινωνικοί αυτοματισμοί, η δυσανεξία στη διαφορετικότητα, η νομιμοποίηση των εκάστοτε μηχανισμών καταστολής είναι κάποια από τα θέματα που αγγίζει το έργο», υπογραμμίζει η ίδια στο σημείωμα της. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Νίκος Γιαλελής, Νίκος Κυριακίδης, Μιχάλης Μουλακάκης και Παναγιώτης Παναγόπουλος. (Πρεμιέρα: 6/5)

Περισσότερες πληροφορίες

Θάλαμος αρ. 6

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 65 '

Το έργο παρακολουθεί τη ζωή του γιατρού Ράγκιν, ο οποίος πέφτει θύμα της κοινωνίας που δεν συγχωρεί τη διαφορετικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ποιο είναι το πρώτο νεοελληνικό μυθιστόρημα φαντασίας του 19ου αιώνα που ανεβαίνει στο θέατρο Σταθμός;

Ένα περιπετειώδες και μεταφυσικό ταξίδι στα ήθη του 19ου αιώνα ετοιμάζεται να ξεκινήσει στο Σταθμό με τον "Πίθηκο Ξουθ" πρωταγωνιστή στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιάκωβου Πιτσιπίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
18/01/2022

Κωνσταντίνα Νικολαΐδη: "Οι άνθρωποι βλέπουμε μέσα από μια περιορισμένη οπτική γωνία"

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη καταφέρνει να είναι εξίσου επιτυχημένη ως παραγωγός και ως σκηνοθέτρια. Απολαμβάνει την επιτυχία των "Δώδεκα ενόρκων", αλλά δεν επαναπαύεται στις δάφνες της. Φιλοσοφεί τη ζωή και αναζητά τη χαρά στο μοίρασμα με τους θεατές και τους συνεργάτες της.

Έτοιμη η μιούζικαλ εκδοχή των "Φτηνών τσιγάρων" του Ρένου Χαραλαμπίδη στη Λυρική

Τα "Φτηνά τσιγάρα" του Ρένου Χαραλαμπίδη, μια ταινία που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις μουσικές του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου γίνεται μιούζικαλ από την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

Σε προσωρινή αναστολή μπαίνουν κάποια από τα θέατρα της Αθήνας

Ποια θέατρα ανταποκρίθηκαν στα νέα μέτρα και θέτουν σε προσωρινή αναστολή το 100% των εργαζομένων τους;

Ερευνητική ανάγνωση του Κάφκα

Ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, η "Μεταμόρφωση" του Φραντς Κάφκα, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, για τρίτη χρονιά φέτος στο θέατρο Πόρτα.

"Αινιγματικές παραλλαγές" με Μπέζο και Δαδακαρίδη

Την εσωτερική αλήθεια δυο ανδρών φωτίζουν οι "Αινιγματικές παραλλαγές" του Ερίκ – Εμμανουέλ Σμιτ. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας τις σκηνοθετεί με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.

Πλατσουρίζουμε στη βροχή με το "Dancing in the rain 3"

Χρειάζεστε κάτι απελευθερωτικό, χαρούμενο και απογειωτικό; Ακολουθήστε το ρυθμό των βημάτων κάτω από τη βροχή και κλείστε από τώρα εισιτήριο για το "Dancing in the rain 3" που επιστρέφει την Άνοιξη με νέες χορογραφίες στο City Theater (Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου).