Χειλάκης-Μαρκουλάκης μαζί στον «Οιδίποδα Τύραννο»

Αυτή τη είδηση ξεκίνησε ως φήμη και πλέον επιβεβαιώθηκε επισήμως από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου: ο Αιμίλιος Χειλάκης θα ερμηνεύσει τον...

Χειλάκης-Μαρκουλάκης μαζί στον «Οιδίποδα Τύραννο»

Αυτή τη είδηση ξεκίνησε ως φήμη και πλέον επιβεβαιώθηκε επισήμως από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου: ο Αιμίλιος Χειλάκης θα ερμηνεύσει τον Οιδίποδα και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης την Ιοκάστη, το Τειρεσία και τον Θεράποντα στην τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίποδας Τύραννος». Η ιδέα ανήκει στον λιθουανό σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις, γνωστό στο ελληνικό κοινό από προηγούμενες παραγωγές («Δάφνις και Χλόη», «Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν...», «Περιμένοντας τον Γκοντό»). Τον Χρήστο Σαπουντζή θα τον δούμε ως Κρέοντα και Άγγελο. Κορυφαίος του χορού θα είναι ο Κώστας Κορωναίος και θα τον πλαισιώνουν οι Αλμπέρτο Φάις, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Παναγιώτης Εξαρχέας και Ονίκ Κετσογιάν. Μαθαίνουμε πως θα είναι μια παράσταση λιτής αισθητικής χωρίς εξτραβαγκάνζες σε σκηνικά και κοστούμια του Κέννι Μακλίλαν. Η πρεμιέρα της νέας αυτής παραγωγής θα γίνει στο Βόλο 23/6, τον Ιούλιο 6 & 7 θα κατέβει στην Επίδαυρο και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να τη δει τον Σεπτέμβριο στα φεστιβάλ των δήμων της Αττικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.

Η τραγικωμωδία "Κάθε πέρσι και του χρόνου" παίρνει σάρκα και οστά στο Θέατρο Αλάμπρα

Μια παράσταση σχόλιο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας – πλημμυρισμένη από έξυπνο χιούμορ, φαρσικά στοιχεία και άφθονη μουσική.

"Μεταμορφώσεις": Μια σκοτεινή performance τσίρκου και μουσικής στο Red Jasper

Για λίγες παραστάσεις ανεβαίνει το έργο που στέκεται με ευφάνταστο σκηνικό τρόπο απέναντι στη μισθωτή σκλαβιά, σε σκηνοθεσία TsiRat και Ines Perot.

Ενημερωθείτε για τις δράσεις της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών του Εθνικού

Νέα εποχή ξεκίνησε για την Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θέατρου με παραστάσεις, αλλά και με ποικίλες δράσεις τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε με ελεύθερη είσοδο. Μάθετε περισσότερα.

Δύο εμβληματικά μυθιστορήματα στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα

Το Αγγέλων Βήμα ανεβάζει δύο νέες παραγωγές που μεταφέρουν στο σανίδι κλασικές, διεισδυτικές ιστορίες της λογοτεχνίας.