Καλλιτέχνες μοιράζονται τον παλμό τους στη Thalia Gallery

Η έκθεση "The Artist's pulse" δίνει φωνή και δημιουργεί ένα διάλογο με τους καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας την ένταση, το ρυθμό και τις δονήσεις του δικού τους παλμού.

The Artist's pulse Δήμητρα Ξενάκη

παλμός ο [palmós] – English ‘Pulse’ : 1.ισχυρή παλινδρομική κίνηση· (πρβ. δόνηση, κραδασμός): ~ χορδής / ελάσματος. 2. καθεμιά από τις παλινδρομικές κινήσεις σώματος που πάλλεται: Οι παλμοί της καρδιάς, χτύποι, σφυγμοί. 3. (μτφ.): Ο ~ της συγκέντρωσης / της διαδήλωσης, ο τόνος, η ζωηρότη τα, τα συνθήματα που επικρατούν κατά τη διάρκειά της. H συγκέντρωση / διαδήλωση είχε παλμό, ένταση, ζωηρότητα. Ο ~ της εποχής, η επικαιρότητα, τα γεγονότα που τη χαρακτηρίζουν. (επιρρ. έκφρ.) με παλμό, με ζωηρότητα.

Η ομαδική έκθεση "The Artist's pulse" στην Thalia Gallery ζωντανεύει και οπτικοποιεί τον παλμό, αυτό το ηλεκτρικό ρεύμα, το κύμα που ρέει γύρω μας και μέσα μας. Είναι εσωτερικός αλλά και εξωτερικός, ανέγγιχτος αλλά και αλλοιωμένος, μια ιδέα αλλά και μια πραγματικότητα, ένας ψίθυρος αλλά και ένας βρυχηθμός ζωής.

The Artist's pulse
Αθηνά Μπούρα

Μέσα από την παραστατική απεικόνιση, την αφαίρεση, την ψηφιακή αναπαράσταση και ψηφιδωτές συνθέσεις, με ζωντανά χρώματα και πορτρέτα συναισθημάτων, οι Έλληνες και Γάλλοι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν προσφέρουν μια πανοραμική άποψη της ζωής όπως αποτυπώνεται από τη δημιουργικότητά τους. Μέσα από τις δονήσεις των πόλεων, τη δύναμη των γυναικών, το φως και τις σκιές που μας περιβάλλουν, τις αναμνήσεις, την επιρροή του παρελθόντος και την κριτική του σύγχρονου κόσμου και των παρεκκλίσεών του. 

The Artist's pulse
Αγγέλα Κούγκλη

The Artist's pulse
Φαίη Αναγνωστοπούλου (ΦΑΜ)

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες (η πρόσκληση συμμετοχής εξακολουθεί να είναι ανοιχτή - ενδέχεται να προστεθούν επιπλέον καλλιτέχνες): Φαίη Αναγνωστοπούλου (ΦΑΜ), Αγγέλα Κούγκλη, Αθηνά Μπούρα, Δήμητρα Ξενάκη, Πάνος Ζίζος, Jean Philippe Jovani

Εγκαίνια: 27/2 (7 μ.μ.)

Info: Thalia Gallery | 27/2-8/3 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. – 8 μ.μ., Τετ.: 11 π.μ. – 6 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Thalia Art Gallery

Μεταμορφώσεως 1, Άλιμος
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
17/05/2024

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".