Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μεριμνεί (ξανά) για το "Συλλογικό Ευ Ζην"

Η τρίτη διαδικτυακή διάλεξη με θέμα "Δημιουργώντας καλύτερες σχέσεις: Επικοινωνία, αυτογνωσία και διαδίκτυο" του προγράμματος επικεντρώνεται στο θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων ως καθοριστικό παράγοντα της ψυχικής υγείας.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συλλογικό ευ ζην © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Την Πέμπτη, 26/10 και ώρα 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τρίτη διαδικτυακή διάλεξη του προγράμματος Προσωπικής Ανάπτυξης "Συλλογικό Ευ Ζην" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με θέμα "Δημιουργώντας καλύτερες σχέσεις: Επικοινωνία, αυτογνωσία και διαδίκτυο".

Με ομιλήτρια την Δρα Αλεξάνδρα Πάλλη, Κλινική ψυχολόγο, ΕΠΙΨΥ- Αμκε Ψυχοεκπαίδευση – Ελλ. Κλάδος WAPR, η διάλεξη επικεντρώνεται στο θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων ως καθοριστικό παράγοντα της ψυχικής υγείας. Η επιστήμη της ψυχολογίας μας δείχνει ότι η ποιότητα των σχέσεων μας με τους άλλους επηρεάζει την ψυχική και συναισθηματική μας ανθεκτικότητα και την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε στο στρες και στις εσωτερικές ή εξωτερικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές κρίσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι κατά τη διάρκεια της ζωής.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συλλογικό ευ ζην
Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Θα αναλυθούν πλευρές της αποτελεσματικής επικοινωνίας που οδηγούν στην βελτίωση των σχέσεων στον προσωπικό, εκπαιδευτικό και επαγγελματικό χώρο και στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας, ενώ θα αναφερθούν ενδεικτικά περιπτώσεις συμβολής των μουσείων στον σκοπό αυτό. Τέλος, θα διερευνηθεί η επίδραση της διαδικτυακής επικοινωνίας με έμφαση στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία και θα παρουσιαστούν οι επιπτώσεις των νέων τρόπων του σχετίζεσθαι, όπως αυτές ανιχνεύονται μέσα από τις διεθνείς μελέτες.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συλλογικό ευ ζην
Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Υπενθυμίζεται ότι το καινοτόμο πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης "Συλλογικό Ευ Ζην" πραγματοποιείται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας "Κώστας Στεφανής" (ΕΠΙΨΥ). Το πρόγραμμα έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία καθώς και την καλλιέργεια δεξιοτήτων που ενισχύουν την ψυχική ευεξία (well-being) και την ποιότητα ζωής του ατόμου. Το πρόγραμμα υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και απευθύνεται στο ευρύ κοινό αλλά κυρίως σε εφήβους και νέους ενήλικες 18-21 ετών. Περιλαμβάνει τρεις πυλώνες δράσεων, μέσω των οποίων οι ωφελούμενοι ενημερώνονται και επεξεργάζονται θέματα ψυχής υγείας και ευεξίας ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν και αξιοποιούν τον επιδραστικό ρόλο που μπορεί να έχει η τέχνη.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συλλογικό ευ ζην
Πάρις Ταβιτιάν © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η παρακολούθηση της διάλεξης είναι δωρεάν. Απαιτείται προεγγραφή.
Για δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Επανακυκλοφορεί το graphic novel "Batman: Ο Σκοτεινός Ιππότης Επιστρέφει" του Frank Miller

Η επανέκδοση του βιβλίου που άλλαξε τον κόσμο των κόμιξ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/05/2024

"Spectators in a Ghost City": Η βραβευμένη εικαστική εγκατάσταση του ΘΟΚ στο Καπνεργοστάσιο

Το πρότζεκτ του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου επιστρέφει στην Αθήνα για λίγες εβδομάδες.

Η Γερμανίδα συγγραφέας Jenny Erpenbeck νικήτρια του Βραβείου Booker 2024

Η Erpenbeck μοιράστηκε το φετινό Βραβείο Booker με τον Michael Hofmann, που ανέλαβε την αγγλική μετάφραση του βιβλίου της.

To Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υποδέχεται την έκθεση "And all our world is dew" στo πλαίσιo του Annual Arts Festival 2024

Η έκθεση αναδεικνύει την επιστημονική και ποιητική διάσταση της παρατήρησης του περιβάλλοντος από τους καλλιτέχνες.

"Thirsty": Η οικειότητα στη ζωγραφική της Μαρίας Ιωάννου

Η καλλιτέχνιδα εγκαινιάζει τη νέα της έκθεση στη The Breeder.

Η 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης της Ελλάδας έρχεται στη Σαντορίνη

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν την κεντρική έκθεση, να παρακολουθήσουν workshops, ομιλίες και να επισκεφθούν παράλληλες εκθέσεις στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF).

Η Eleanor Lines ξεκλειδώνει τις "Πόρτες της Κυψέλης"

Το νέο βιβλίο της εικαστικού και ερευνήτριας κυκλοφορεί στα ράφια από τις εκδόσεις του Hyper Hypo.