
Το project "#23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ" εγκαινιάζεται με την πρώτη του ομαδική εικαστική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέμα τα λόγια του Γάλλου φιλοσόφου, λογοτέχνη και συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ: "Ένα έργο τέχνης είναι μια εξομολόγηση". Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 5-9 μ.μ.
Ο Δημήτρης Λαζάρου, υπεύθυνος για το concept, την οργάνωση και την επικοινωνία της έκθεσης σημειώνει:
Ένα έργο τέχνης είναι μια εξομολόγηση… ψυχής, εικόνων, εμπειριών, προσδοκιών, οραμάτων, ονείρων. Είναι, σε τελική ανάλυση, μια από καρδιάς εξομολόγηση που αναζητά τα μάτια που θα την ακούσουν, θα την κατανοήσουν και θα την αποτυπώσουν, ζητώντας τη συγχώρεση του δημιουργού που το έργο τέχνης του το θεωρούν πλέον δικό τους, ή τη συγχώρεση του που δε μπόρεσαν να κατανοήσουν τις προθέσεις του.
Όμως η εξομολόγηση πρέπει να γίνει κι ας είναι αμφίδρομη, γιατί αυτό ίσως είναι μια ακόμη παράμετρος της Τέχνης. Κατορθώνει να γίνει θανάσιμο αμάρτημα, γιατί σε υποχρεώνει να δεις, να σκεφτείς και να αποφασίσεις. Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Fiona Vyshka, George Tolis, Jocasta M., Lydia Georgieva, Sugar (Ζαχαρούλα Κουτσομπέλη), Γιώτα Αγγελοπούλου, Λιλίκα Αρνάκη, Παρασκευή Ζάννη, Θεόδωρος Κεμίδης, Έφη Λαμπρίδου, Ευαγγελία Λιάσκου, Λία Μιφλιζίδου, Αθηνά Μοναστηριώτου, Σοφία Νάκη και Όλγα Ξυθάλη.
Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.
Περισσότερες πληροφορίες
#1 Ένα έργο Τέχνης είναι μια Εξομολόγηση
Το πρότζεκτ «#23 #24 Αποφθέγματα» εγκαινιάζεται με την πρώτη του ομαδική εικαστική έκθεση στον χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, με θέμα τα λόγια του Γάλλου φιλοσόφου, λογοτέχνη και συγγραφέα (Αλμπέρ Καμύ): «Ένα έργο Τέχνης είναι μια Εξομολόγηση».