"Ένα έργο τέχνης είναι μια εξομολόγηση": Μια ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα τα λόγια του Αλμπέρ Καμύ

"Μια από καρδιάς εξομολόγηση" καταθέτουν οι εικαστικοί της έκθεσης, με επιμελητή τον Δημήτρη Λαζάρου.

Lydia Georgieva

Το project "#23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ" εγκαινιάζεται με την πρώτη του ομαδική εικαστική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέμα τα λόγια του Γάλλου φιλοσόφου, λογοτέχνη και συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ: "Ένα έργο τέχνης είναι μια εξομολόγηση". Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 5-9 μ.μ

Ο Δημήτρης Λαζάρου, υπεύθυνος για το concept, την οργάνωση και την επικοινωνία της έκθεσης σημειώνει:

Ένα έργο τέχνης είναι μια εξομολόγηση… ψυχής, εικόνων, εμπειριών, προσδοκιών, οραμάτων, ονείρων. Είναι, σε τελική ανάλυση, μια από καρδιάς εξομολόγηση που αναζητά τα μάτια που θα την ακούσουν, θα την κατανοήσουν και θα την αποτυπώσουν, ζητώντας τη συγχώρεση του δημιουργού που το έργο τέχνης του το θεωρούν πλέον δικό τους, ή τη συγχώρεση του που δε μπόρεσαν να κατανοήσουν τις προθέσεις του.

Όμως η εξομολόγηση πρέπει να γίνει κι ας είναι αμφίδρομη, γιατί αυτό ίσως είναι μια ακόμη παράμετρος της Τέχνης. Κατορθώνει να γίνει θανάσιμο αμάρτημα, γιατί σε υποχρεώνει να δεις, να σκεφτείς και να αποφασίσεις. Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Λία Μιφλιζίδου

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Fiona Vyshka, George Tolis, Jocasta M., Lydia Georgieva, Sugar (Ζαχαρούλα Κουτσομπέλη), Γιώτα Αγγελοπούλου, Λιλίκα Αρνάκη, Παρασκευή Ζάννη, Θεόδωρος Κεμίδης, Έφη Λαμπρίδου, Ευαγγελία Λιάσκου, Λία Μιφλιζίδου, Αθηνά Μοναστηριώτου, Σοφία Νάκη και Όλγα Ξυθάλη.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

#1 Ένα έργο Τέχνης είναι μια Εξομολόγηση

  • Μεικτά Μέσα

Το πρότζεκτ «#23 #24 Αποφθέγματα» εγκαινιάζεται με την πρώτη του ομαδική εικαστική έκθεση στον χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, με θέμα τα λόγια του Γάλλου φιλοσόφου, λογοτέχνη και συγγραφέα (Αλμπέρ Καμύ): «Ένα έργο Τέχνης είναι μια Εξομολόγηση».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

ΥΠΠΟΑ: Εγκαίνια της έκθεσης του Μιχάλη Οικονόμου, στην Πινακοθήκη Αβέρωφ

Η έκθεση φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Αβέρωφ και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ιδρυμα Θεοχαράκη. Η Λίνα Μενδώνη επεσήμανε πόσο σημαντική είναι αυτή η συνέργεια ανάμεσα στα δυο Ιδρύματα, που δίνουν την ευκαιρία τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου όσο και στην Αθήνα να γνωρίσουν το θαυμάσιο έργο του Οικονόμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2023

Μουσείο Μπενάκη: Συναντήσεις για το έργο του Γιώργου Χατζημιχάλη

Στο πλαίσιο της αναδρομικής έκθεσης του καλλιτέχνη θα υπάρξουν συναντήσεις με ξεχωριστούς καλεσμένους: Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Κύριλλος Σαρρής, Ηλίας Παπαηλιάκης, Άννα Καφέτση.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (2-8/10)

Απόκοσμες εικόνες στο Radio Athènes, η κρυφή πλευρά της Αθήνας και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτήν την εβδομάδα.

Ο Δημήτρης Τρίκας αναβιώνει τη γειτονιά του Ελαιώνα με έναν αναπάντεχο τρόπο, ταξιδεύοντάς μας στο χθες και το σήμερα της περιοχής

Ο Δημήτρης Τρίκας μάς ξεναγεί στη νέα έκθεση που επιμελείται στο μετρό και τη γύρω περιοχή του Ελαιώνα, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η μακρόχρονη - και για αρκετούς άγνωστη - ιστορία της.

Στη limbo της χαρμολύπης: η διαχείριση της απώλειας θα μας απασχολήσει και καλλιτεχνικά τη φετινή σεζόν

Η τέχνη και η ψυχαγωγία ως αντίδοτο στη θλίψη και ως όχημα μετακίνησης και αντίστασης ποτέ δεν ήταν τόσο απαραίτητες. Το τραύμα και η δυστοπία κονταροχτυπιέται διαρκώς με την "απόλαυση της μαχητικότητας" αλλά και την ανάγκη της χαράς στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης (και όχι μόνο).

Η 6η έκθεση Γλυπτικής στο ΒΧΜ παρουσιάζει 101 γλυπτά-δημιουργίες της τελευταίας πενταετίας

Το φιλότεχνο κοινό και οι επισκέπτες του Μουσείου θα γνωρίσουν την πιο πρόσφατη εικαστική παραγωγή στον τομέα της γλυπτικής.

"Οι καστανοκόκκινοι βράχοι": Έκθεση φωτογραφίας του Clement Chapillon στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Ο καλλιτέχνης διερευνά, στο νησιωτικό περιβάλλον του Αιγαίου, την έννοια της απομόνωσης, τόσο σε γεωγραφικό όσο και σε νοητικό επίπεδο.