Τα AI έργα της Γιούλας Παπαδοπούλου ταξιδεύουν στη Ρουμανία

Μετά το Μόντρεαλ, το Σάο Πάολο και το Λος Άντζελες, έργα βίντεο της Γιούλας Παπαδοπούλου, φτιαγμένα αξιοποιώντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, ταξιδεύουν σε δύο πόλεις της Ρουμανίας.

Γιούλα Παπαδοπούλου

Δύο έργα-βίντεο της καλλιτέχνιδας Γιούλας Παπαδοπούλου θα προβληθούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε δύο πόλεις στη Ρουμανία, τα οποία είναι φτιαγμένα με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και έχουν ταξιδέψει πέραν από τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Το έργο με τίτλο "A.I. made me do it: Ophelia" θα προλβηθεί στην Τιμισοάρα στις 17 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2023, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα Coatings-VideoArt Garden. Πρόκειται για ένα τετραήμερο event αφιερωμένο στο πειραματικό και εικαστικό βίντεο, που πραγματοποιείται στο ιστορικό κτίριο Cazarma U σε διοργάνωση της ομάδας Copia Originala. Το έργο έχει ταξιδέψει μέχρι τώρα σε διάφορες διοργανώσεις στη Γαλλία, τον Καναδά, τη Βραζιλία και τις Η.Π.Α. και έχει βραβευθεί στον Καναδά.

Ακολούθως, το έργο με τίτλο "A.I. made me do it: News from 2050" θα παρουσιαστεί στο Βουκουρέστι, το οποίο έχει παρουσιαστεί στο Video Art Projects στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση Frontpage project στην Αθήνα και στο φεστιβάλ Video Art Μηδέν στην Καλαμάτα. Ένα νέο φεστιβάλ στο Βουκουρέστι, το SoMe Festival, διοργανώνει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως 12 Οκτωβρίου μια ιδιότυπη έκθεση με έργα AR (Augmented Reality) σε 33 σημεία της πόλης (μουσεία, γκαλερί, καλλιτεχνικά στέκια, κλπ) και το έργο θα εκτίθεται τροποποιημένο σε μορφή AR.

Η Γιούλα Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ), Master στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (ΑΣΚΤ) και από το 2019 εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα τη βιντεοτέχνη στην Ελλάδα (Πολυτεχνείο Κρήτης). Το εικαστικό της έργο εστιάζει στη βιντεοτέχνη. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Video Art Festival Μηδέν στην Καλαμάτα. Διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στην κατεύθυνση Νέων Μέσων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Περισσότερες πληροφορίες στα https://timisoara2023.eu/en/events/coatings-videoart-garden/ & https://marginal.ro/project/some-festival/

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν με αφετηρία το Athens Book Space

Ξεχωριστοί περίπατοι, συζητήσεις με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη στο πρόγραμμα των Αθηναϊκών Διαδρομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/09/2023

"Ε_ΦΥΓΑ":Η τριλογία που μιλά για την προσφυγιά γίνεται πολυμεσική εγκατάσταση

Τρεις διαφορετικές ιστορικές και γεωγραφικές διαδρομές, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη, ζωντανεύει μέσα από αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο.

Τζένη Μαρκέτου, τι ανακάλυψες στην έρευνά σου για τα δικαιώματα νερού στην Ελευσίνα;

Η καταληκτική εκδήλωση του "Futuring Waters" σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς παρουσιάζεται την 1η Οκτωβρίου και η εμπνεύστριά του μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το νερό της Ελευσίνας.

"Elsewhere": Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Κωνσταντακόπουλου

Η φωτογραφία του καλλιτέχνη βασίζεται σε πρωτογενές υλικό "του ορατού", που, επεξεργασμένο ψηφιακά, οδηγεί την εικόνα σε φανταστικά πεδία, αποδίδοντας με προσωπικό τρόπο την απεικόνιση μιας αόρατης πραγματικότητας.

Στη νέα της ατομική έκθεση, η Εγκράτεια Ρούμπου κάνει "βουτιά στο αβέβαιο της ανθρώπινης ύπαρξης"

Η χωρίς ανάσα βύθιση, οι εσωτερικές δονήσεις, το αγκομαχητό, η αδιάκοπη εσωτερική πάλη αφήνουν εκκωφαντικό αποτύπωμα στο ζωγραφικό έργο της Εγκράτειας Ρούμπου, με τίτλο "κάποιες φορές ακούω τόσο δυνατά το μέσα μου".

Αρχαιολογικά ευρήματα γλυπτικής στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση περιλαμβάνει λίθινα εργαλεία αλλά και "μορφές σε λίθο" που εικονίζουν πτηνά, πρόσωπα και σώματα και προέρχονται από διάφορες θέσεις της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ένα ερευνητικό πρότζεκτ στο State of Concept εξετάζει ζητήματα γραφειοκρατίας και οικοδόμησης του έθνους

Η έκθεση είναι η τρίτη της σειράς Bona Fide, η οποία είναι αφιερωμένη στο να συμβάλλει στην προώθηση νέων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών και κριτικών/επιμελητών.