Μια εκπαιδευτική ξενάγηση στο Εργαστήριο του Γιάννη Παππά για άτομα με δυσκολίες μνήμης ή άνοια

Ένα ταξίδι για όλους, προσαρμοσμένο για επισκέπτες με δυσκολίες ή άνοια, φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη.

Το εργαστήριο του Γιάννη Παππά μετατρέπεται σε φυτώριο νέων καλλιτεχνών από το Μουσείο Μπενάκη

Η επίσκεψη που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη στο Εργαστήριο Γιάννη Παππά την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου αποκαλύπτει έναν καλλιτέχνη αφοσιωμένο στη μελέτη της μορφής και τις αναρίθμητες εκδοχές της μέσα στον χώρο. Γλύπτης αλλά και ζωγράφος, άνθρωπος με βαθιά καλλιέργεια και κριτική σκέψη, ερεύνησε με προσήλωση το ανθρώπινο σώμα έχοντας πάντα ως οδηγό την τέχνη του σχεδίου.

Τα προπλάσματα από πηλό και γύψο, τα ίδια τα έργα της μαρμαροτεχνίας και της χαλκοχυτικής, στην οποία υπήρξε πρωτοπόρος, αλλά και τα ζωγραφικά πορτρέτα της έκθεσης χαρακτηρίζονται από μία καθηλωτική πνευματικότητα που υπερβαίνει τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι αυτή που διακρίνει και τα γνωστά δημόσια γλυπτά του.

Παράλληλα με την εξερεύνηση στις μεθόδους και στα μυστικά της απαθανάτισης της μορφής στις τρεις διαστάσεις, οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν και οι ίδιοι με τον πηλό στον Κήπο με τα Αγάλματα. Έμπνευση οι παραλλαγές της Μητέρας μέσα από παραδείγματα του Εργαστηρίου. 

INFO: Μέρος: Μουσείο Μπενάκη, Εργαστήριο Γιάννη Παππά | Ημέρα: Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 | Ώρα: 12 μ.μ. -1:30 μ.μ. Ι Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μπενάκη − Εργαστήριο Γιάννη Παππά

Ανακρέοντος 38, Ζωγράφου
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Athens Art Book Fair γεμίζει τέχνη την Αθήνα για τέταρτη χρονιά

Η ετήσια έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου επιστρέφει με 82 καλλιτέχνες, φωτογράφους, ζινάδες, ανεξάρτητα περιοδικά και εκδοτικούς οίκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2023

Το 5o International Forum of Performance Art στρέφει το βλέμμα στον μετα-άνθρωπο

Το φεστιβάλ επιστρέφει για ένα τετραήμερο στην πόλη της Δράμας, με τη θεματική : "The Posthumanisms and the Metaverses Condition".

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Εθνική Πινακοθήκη διοργανώνει ξεναγήσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες

Η Εθνική Πινακοθήκη, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 διοργανώνει, μεταξύ άλλων, ξενάγηση στην περιοδική έκθεση "Αστυγραφία / Urbanography. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970".

"Πως θα αλλάξουμε το μυαλό μας, για να αλλάξουμε τον κόσμο": Διεθνές Συμπόσιο στην Ελευσίνα

Συναρπαστικές συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις σε ένα καινοτόμο τριήμερο συμπόσιο, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο.

Διαβάζουμε Audre Lorde και Lola Ridge: Δυο ιστορικές γυναίκες, ριζοσπάστριες ποιήτριες μας συστήνουν οι εκδόσεις Κείμενα

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κείμενα μας συστήνουν την Audre Lorde, Μαύρη, λεσβία, ακτιβίστρια που έγραψε κείμενα-ορόσημα για το φεμινιστικό κίνημα της δεκαετίας του ‘80 και τη Lola Ridge αναρχική μοντερνίστρια των αρχών του 20ου αιώνα με έντονη παρουσία στην ιστορία του εργατικού κινήματος έγραψαν ιστορία με τη ζωή και το έργο τους που παραμένει ζωντανό και επίκαιρο.

Κάνοντας ένα "Ταξίδι στο χρώμα" στην έκθεση της Νάνσυς Ναουμίδου

Η εικαστικός εμπνέεται από την ελληνική φύση, τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα.

Η Λουκία Αλαβάνου επαναπροσδιορίζει τον μύθο του Οιδίποδα με μια VR ταινία στη Στέγη

Αφού παρουσιάστηκε στην 59η Μπιενάλε Βενετίας, η εγκατάσταση "Στον δρόμο για τον Κολωνό" έρχεται στην Αθήνα.