Χρυσό βραβείο ΕΒΓΕ για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τη νέα εικόνα του μουσείου σχεδίασε η ομάδα k2design.

Μέγαρο Μουσικής

Χρυσό βραβείο ΕΒΓΕ απέσπασε η νέα εικόνα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η οποία σχεδιάστηκε από την k2design, στα Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας που απονέμονται κάθε χρόνο στους πιο ταλαντούχους designers από την Ελλάδα και την Κύπρο για τα εξαιρετικά τους επιτεύγματα.

Στη φετινή τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου, η διάκριση ήταν διπλή για το Μέγαρο και τους εικαστικούς συνεργάτες του, καθώς, εκτός από το χρυσό βραβείο για τις αφίσες της καλλιτεχνικής περιόδου 2022-2023, τιμήθηκαν επίσης με έπαινο για τον σχεδιασμό των τριμηνιαίων προγραμμάτων του Μεγάρου.

Μέγαρο Μουσικής

Η νέα εικόνα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ένας κόκκινος φουσκωτός κόκορας, μια νότα που μόλις βγήκε από το κομμωτήριο, μια τρομπέτα γλειφιτζούρι και τρία φουσκωτά πλαστικά πιάνα με ουρά που πέφτουν το ένα επάνω στο άλλο, γεμίζουν την πόλη με χρωματιστές φιγούρες που μας καλούν όλους να τις προσέξουμε και να γνωριστούμε μαζί τους. Με στόχο να μεταδώσει τη ζωντάνια και την πολυδιάστατη ταυτότητα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε όλες τις ηλικίες και σε όλο το κοινό της Ελλάδας, μια σειρά από αντικείμενα ζωντανεύουν για κάθε διαφορετική εφαρμογή. Αφίσες που λειτουργούν στατικά ή και σε κίνηση (για τα ψηφιακά μέσα) εκφράζουν τον πειραματισμό των δημιουργών τους και μετατρέπονται από δισδιάστατα σκίτσα σε κινούμενους 3D χαρακτήρες. Στην τυπογραφία, σε δεύτερο επίπεδο, επελέγη μια γραμματοσειρά και ένα μέγεθος σε όλες τις εφαρμογές, ώστε να είναι σαφής και εύστοχη, αφήνοντας την εικονογράφηση να λειτουργήσει ως κεντρικό μήνυμα. Μια επιτυχημένη σειρά αφισών που καταφέρνει να επικοινωνήσει τις κλασικές αξίες του σχεδιασμού, εκφρασμένες με σύγχρονα εργαλεία και πρακτικές.

Η ομάδα της k2design για τη βράβευσή της: "Ο στόχος του Μεγάρου είναι να απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου κοινού.  Σχεδιάσαμε μια σειρά από πρόσωπα, ζώα ή αντικείμενα που ζωντανεύουν σε κάθε εφαρμογή. Πειραματιστήκαμε με δισδιάστατες αλλά και τρισδιάστατες κινούμενες φιγούρες, ιδανικές για την επικοινωνία στα social media και όχι μόνο. Παρότι τα χρώματα και οι φόρμες είναι σύνθετες, πολύχρωμες και ιδιαίτερα "ζωντανές", η σύνδεσή τους με την τυπογραφία που ορίσαμε, αποπνέουν δωρικό χαρακτήρα στο τελικό αποτέλεσμα".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Black Paintings": Οι απόκοσμες εικόνες της Kazuna Taguchi

Η διεθνής καλλιτέχνιδα ταξιδεύει από τη Βιέννη για να μας παρουσιάσει μια σύγχρονη έκθεση που συνδυάζει τη ζωγραφική με τη φωτογραφία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2023

Καλλιτέχνες από Αθήνα και Δρέσδη παρουσιάζουν μια πολυμορφική έκθεση στο Okay initiative space

Με στόχο την προώθηση μιας διακρατικής, καλλιτεχνικής συνεργασίας, καλλιτέχνες από Αθήνα και Δρέσδη συνεργάζονται και συγκρούονται στην πολυμορφία των διαφορών στην έκθεση "TRESholds".

"100memories": Περίπατος και μια εφήμερη παράσταση αφήγησης στη Νίκαια Αττικής

Το κοινό θα περιηγηθεί στον προσφυγικό συνοικισμό της Νίκαιας και τα βήματά του θα διασταυρωθούν με αυτά των ανθρώπων που πέρασαν από τους ίδιους δρόμους -από τις ίδιες γειτονιές- στη διάρκεια του τελευταίου αιώνα.

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν με αφετηρία το Athens Book Space

Ξεχωριστοί περίπατοι, συζητήσεις με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη στο πρόγραμμα των Αθηναϊκών Διαδρομών.

"Ε_ΦΥΓΑ":Η τριλογία που μιλά για την προσφυγιά γίνεται πολυμεσική εγκατάσταση

Τρεις διαφορετικές ιστορικές και γεωγραφικές διαδρομές, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη, ζωντανεύει μέσα από αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο.

Τζένη Μαρκέτου, τι ανακάλυψες στην έρευνά σου για τα δικαιώματα νερού στην Ελευσίνα;

Η καταληκτική εκδήλωση του "Futuring Waters" σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς παρουσιάζεται την 1η Οκτωβρίου και η εμπνεύστριά του μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το νερό της Ελευσίνας.

"Elsewhere": Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Κωνσταντακόπουλου

Η φωτογραφία του καλλιτέχνη βασίζεται σε πρωτογενές υλικό "του ορατού", που, επεξεργασμένο ψηφιακά, οδηγεί την εικόνα σε φανταστικά πεδία, αποδίδοντας με προσωπικό τρόπο την απεικόνιση μιας αόρατης πραγματικότητας.