"Τα κουήρ διαβάζουν δυνατά" για μια ουτοπική πραγματικότητα

Μια βραδιά ανάγνωσης που γιορτάζει τον κουήρ λόγο στο κέντρο της Αθήνας.

queers read out loud © Rory Midhani

Το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo (Βορέου 10, Μοναστηράκι, 2117359628) διοργανώνει μια βραδιά ανάγνωσης, τραγουδιού και ποίησης με επίκεντρο τον κουήρ λόγο, σε επιμέλεια της Βασιλείας Κάγκα.

Με στόχο την επίτευξη μιας συλλογικής εμπειρίας, την Πέμπτη 8 Ιουνίου (8 μ.μ.) θα διαβαστούν αποσπάσματα κουήρ κειμένων από καλεσμένες/-α/-ους που απαρτίζονται από κουήρ μουσικούς, σκηνοθέτα, σεξεργάτες, καλλιτέχνες, ακτιβίστριες, καραγκιοζοπαίχτριες και ακαδημαϊκά.

queers read out loud

Οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν σύμπαντα διαφορετικών γενεών, βιωμένες ή φαντασιακές εμπειρίες, καθώς και αφηγήματα των queer icons που ενέπνευσαν το κοινό κάνοντάς το να φανταστεί διαφορετικούς τρόπους του σχετίζεσθαι.

Κείμενα από David Wojnarowicz, Γιάννη Τσαρούχη, #gaygreece mIRC, Travis Alabanza, Sarah Kane, Larry Mitchell, Tζένη Χειλουδάκη, Ντόρα Ροζέττη, την κατάληψη Εscalera Caracola κ.α

Αναγνώστα/-ες/-ριες: Ανδρέας Αγγελιδάκης, Αρτεμισία Ρέππα + Άλκι Παπασταθόπουλος, Βασίλης Βηλαράς, Charis Vlahos, Chris Echo, Γιαγκούλης, Έυα, Ιacovos + Lemonia, Mochi, Pitt@, Prokne, Σπύρος κ.α.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν με αφετηρία το Athens Book Space

Ξεχωριστοί περίπατοι, συζητήσεις με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη στο πρόγραμμα των Αθηναϊκών Διαδρομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/09/2023

"Ε_ΦΥΓΑ":Η τριλογία που μιλά για την προσφυγιά γίνεται πολυμεσική εγκατάσταση

Τρεις διαφορετικές ιστορικές και γεωγραφικές διαδρομές, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη, ζωντανεύει μέσα από αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο.

Τζένη Μαρκέτου, τι ανακάλυψες στην έρευνά σου για τα δικαιώματα νερού στην Ελευσίνα;

Η καταληκτική εκδήλωση του "Futuring Waters" σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς παρουσιάζεται την 1η Οκτωβρίου και η εμπνεύστριά του μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το νερό της Ελευσίνας.

"Elsewhere": Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Κωνσταντακόπουλου

Η φωτογραφία του καλλιτέχνη βασίζεται σε πρωτογενές υλικό "του ορατού", που, επεξεργασμένο ψηφιακά, οδηγεί την εικόνα σε φανταστικά πεδία, αποδίδοντας με προσωπικό τρόπο την απεικόνιση μιας αόρατης πραγματικότητας.

Στη νέα της ατομική έκθεση, η Εγκράτεια Ρούμπου κάνει "βουτιά στο αβέβαιο της ανθρώπινης ύπαρξης"

Η χωρίς ανάσα βύθιση, οι εσωτερικές δονήσεις, το αγκομαχητό, η αδιάκοπη εσωτερική πάλη αφήνουν εκκωφαντικό αποτύπωμα στο ζωγραφικό έργο της Εγκράτειας Ρούμπου, με τίτλο "κάποιες φορές ακούω τόσο δυνατά το μέσα μου".

Αρχαιολογικά ευρήματα γλυπτικής στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση περιλαμβάνει λίθινα εργαλεία αλλά και "μορφές σε λίθο" που εικονίζουν πτηνά, πρόσωπα και σώματα και προέρχονται από διάφορες θέσεις της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ένα ερευνητικό πρότζεκτ στο State of Concept εξετάζει ζητήματα γραφειοκρατίας και οικοδόμησης του έθνους

Η έκθεση είναι η τρίτη της σειράς Bona Fide, η οποία είναι αφιερωμένη στο να συμβάλλει στην προώθηση νέων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών και κριτικών/επιμελητών.