Radio Athènes και Arch φιλοξενούν έργα του Πόλυ Πεσλίκα

Στις εκθέσεις παρουσιάζονται βίντεο, φωτογραφίες, σχέδια και άλλων μορφών έργα από διάφορες χρονικές περιόδους.

Πόλυς Πεσλίκας This Delusive Sentiment

Με μια νέα έκθεση στο Radio Athènes, ο Πόλυς Πεσλίκας επιστρέφει σε πρώιμες φωτογραφίες και βίντεο και αναθεωρεί μια σειρά έργων όπου πρωταγωνιστούν δύο διαφορετικοί χαρακτήρες σε διαφορετικές τοποθεσίες: o Αντρέι στη Λεμεσό και ο Εμάνιουελ στο Μονπελιέ.

Η έκθεση "Και έγειρε τον ώμο στο παράθυρο" στο Radio Athènes ανοίγει παράλληλα με το "This delusive sentiment" στο Arch, ένα πρότζεκτ που περιλαμβάνει νέα ζωγραφικά έργα και υλικό από το αρχείο του καλλιτέχνη.

Πόλυς Πεσλίκας Και έγειρε τον ώμο στο παράθυρο
"Και έγειρε τον ώμο στο παράθυρο"

Το "Και έγειρε τον ώμο στο παράθυρο" προέκυψε μέσα από συζητήσεις μας με τον Πόλυ Πεσλίκα και τη θεωρητικό τέχνης Έλενα Πάρπα, της οποίας το κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται τόσο στη σειρά Αντρέι Καταλίν (2010-2011) όσο και στη σειρά Εμάνιουελ / Ο κήπος μου (1993-2023).

Η έκθεση συνοδεύεται από τρία διαφορετικά φωτογραφικά έργα –σε περιορισμένη έκδοση 50 αριθμημένων αντιτύπων– επιλεγμένα από τον Πόλυ Πεσλίκα ειδικά για το Radio Athènes.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πόλυς Πεσλίκας. This Delusive Sentiment

  • Μεικτά Μέσα

Η έκθεση περιλαμβάνει νέα έργα ζωγραφικής, σχέδια και εκτεταμένο υλικό από το αρχείο του καλλιτέχνη. Η έκθεση στο ARCH εγκαινιάζεται παράλληλα με την έκθεση "And leaned shoulder against the window" στο Radio Athènes, η οποία επανεξετάζει μια σειρά πρώιμων ταινιών και φωτογραφιών.

Πόλυς Πεσλίκας. Και έγειρε τον ώμο στο παράθυρο

  • Μεικτά Μέσα

Μέσα από συζητήσεις με τη θεωρητικό τέχνης Έλενα Πάρπα, ο Πόλυς Πεσλίκας δημιούργησε ένα νέο πρότζεκτ ανατρέχοντας σε πρώιμες φωτογραφίες και βίντεο και αναθεωρώντας έργα με πρωταγωνιστές δύο χαρακτήρες σε διαφορετικές τοποθεσίες: o Αντρέι στη Λεμεσό και ο Εμάνιουελ στο Μονπελιέ. Τρία διαφορετικά φωτογραφικά έργα (σε περιορισμένα κομμάτια 50 αντιτύπων) επιλέχθηκαν από τον καλλιτέχνη ειδικά για το Radio Athènes. Η έκθεση εγκαινιάζεται συνδυαστικά με το «This Delusive Sentiment» στο Arch, η οποία περιλαμβάνει νέα έργα ζωγραφικής και υλικό από το αρχείο του Πεσλίκα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν με αφετηρία το Athens Book Space

Ξεχωριστοί περίπατοι, συζητήσεις με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη στο πρόγραμμα των Αθηναϊκών Διαδρομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/09/2023

"Ε_ΦΥΓΑ":Η τριλογία που μιλά για την προσφυγιά γίνεται πολυμεσική εγκατάσταση

Τρεις διαφορετικές ιστορικές και γεωγραφικές διαδρομές, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη, ζωντανεύει μέσα από αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο.

Τζένη Μαρκέτου, τι ανακάλυψες στην έρευνά σου για τα δικαιώματα νερού στην Ελευσίνα;

Η καταληκτική εκδήλωση του "Futuring Waters" σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς παρουσιάζεται την 1η Οκτωβρίου και η εμπνεύστριά του μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το νερό της Ελευσίνας.

"Elsewhere": Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Κωνσταντακόπουλου

Η φωτογραφία του καλλιτέχνη βασίζεται σε πρωτογενές υλικό "του ορατού", που, επεξεργασμένο ψηφιακά, οδηγεί την εικόνα σε φανταστικά πεδία, αποδίδοντας με προσωπικό τρόπο την απεικόνιση μιας αόρατης πραγματικότητας.

Στη νέα της ατομική έκθεση, η Εγκράτεια Ρούμπου κάνει "βουτιά στο αβέβαιο της ανθρώπινης ύπαρξης"

Η χωρίς ανάσα βύθιση, οι εσωτερικές δονήσεις, το αγκομαχητό, η αδιάκοπη εσωτερική πάλη αφήνουν εκκωφαντικό αποτύπωμα στο ζωγραφικό έργο της Εγκράτειας Ρούμπου, με τίτλο "κάποιες φορές ακούω τόσο δυνατά το μέσα μου".

Αρχαιολογικά ευρήματα γλυπτικής στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση περιλαμβάνει λίθινα εργαλεία αλλά και "μορφές σε λίθο" που εικονίζουν πτηνά, πρόσωπα και σώματα και προέρχονται από διάφορες θέσεις της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ένα ερευνητικό πρότζεκτ στο State of Concept εξετάζει ζητήματα γραφειοκρατίας και οικοδόμησης του έθνους

Η έκθεση είναι η τρίτη της σειράς Bona Fide, η οποία είναι αφιερωμένη στο να συμβάλλει στην προώθηση νέων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών και κριτικών/επιμελητών.