Radio Athènes και Arch φιλοξενούν έργα του Πόλυ Πεσλίκα

Στις εκθέσεις παρουσιάζονται βίντεο, φωτογραφίες, σχέδια και άλλων μορφών έργα από διάφορες χρονικές περιόδους.

Πόλυς Πεσλίκας This Delusive Sentiment

Με μια νέα έκθεση στο Radio Athènes, ο Πόλυς Πεσλίκας επιστρέφει σε πρώιμες φωτογραφίες και βίντεο και αναθεωρεί μια σειρά έργων όπου πρωταγωνιστούν δύο διαφορετικοί χαρακτήρες σε διαφορετικές τοποθεσίες: o Αντρέι στη Λεμεσό και ο Εμάνιουελ στο Μονπελιέ.

Η έκθεση "Και έγειρε τον ώμο στο παράθυρο" στο Radio Athènes ανοίγει παράλληλα με το "This delusive sentiment" στο Arch, ένα πρότζεκτ που περιλαμβάνει νέα ζωγραφικά έργα και υλικό από το αρχείο του καλλιτέχνη.

Πόλυς Πεσλίκας Και έγειρε τον ώμο στο παράθυρο
"Και έγειρε τον ώμο στο παράθυρο"

Το "Και έγειρε τον ώμο στο παράθυρο" προέκυψε μέσα από συζητήσεις μας με τον Πόλυ Πεσλίκα και τη θεωρητικό τέχνης Έλενα Πάρπα, της οποίας το κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται τόσο στη σειρά Αντρέι Καταλίν (2010-2011) όσο και στη σειρά Εμάνιουελ / Ο κήπος μου (1993-2023).

Η έκθεση συνοδεύεται από τρία διαφορετικά φωτογραφικά έργα –σε περιορισμένη έκδοση 50 αριθμημένων αντιτύπων– επιλεγμένα από τον Πόλυ Πεσλίκα ειδικά για το Radio Athènes.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πόλυς Πεσλίκας. This Delusive Sentiment

  • Μεικτά Μέσα

Η έκθεση περιλαμβάνει νέα έργα ζωγραφικής, σχέδια και εκτεταμένο υλικό από το αρχείο του καλλιτέχνη. Η έκθεση στο ARCH εγκαινιάζεται παράλληλα με την έκθεση "And leaned shoulder against the window" στο Radio Athènes, η οποία επανεξετάζει μια σειρά πρώιμων ταινιών και φωτογραφιών.

Πόλυς Πεσλίκας. Και έγειρε τον ώμο στο παράθυρο

  • Μεικτά Μέσα

Μέσα από συζητήσεις με τη θεωρητικό τέχνης Έλενα Πάρπα, ο Πόλυς Πεσλίκας δημιούργησε ένα νέο πρότζεκτ ανατρέχοντας σε πρώιμες φωτογραφίες και βίντεο και αναθεωρώντας έργα με πρωταγωνιστές δύο χαρακτήρες σε διαφορετικές τοποθεσίες: o Αντρέι στη Λεμεσό και ο Εμάνιουελ στο Μονπελιέ. Τρία διαφορετικά φωτογραφικά έργα (σε περιορισμένα κομμάτια 50 αντιτύπων) επιλέχθηκαν από τον καλλιτέχνη ειδικά για το Radio Athènes. Η έκθεση εγκαινιάζεται συνδυαστικά με το «This Delusive Sentiment» στο Arch, η οποία περιλαμβάνει νέα έργα ζωγραφικής και υλικό από το αρχείο του Πεσλίκα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.