Μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική στον Ιανό

Πρόκειται για μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική, όπου θα διαβαστούν τα βιβλία "360 μοίρες εκτός" και "Το τραγούδι του ερωδιού" πλαισιωμένα από μελοποιημένα ποιήματα.

ianos

Την Παρασκευή 26 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ. η Αλυσίδα Πολιτισμού Ianos και οι εκδόσεις Ιωλκός, διοργανώνουν παρουσίαση των ποιητικών συλλογών της Λίλλυς Κοτσώνη , με τίτλους "360 μοίρες εκτός" και "Το τραγούδι του ερωδιού". Πρόκειται για μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική, όπου θα διαβαστούν ποιήματα της Λίλλυς Κοτσώνη πλαισιωμένα από μελοποιημένα ποιήματα.

Για τα βιβλία θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης, εκδότης και ποιητής. Η ηθοποιός Ζέτα Δούκα θα διαβάσει ποιήματα από τις συλλογές, ενώ οι μουσικοί Θοδωρής Μπρουτζάκης (σύνθεση, πιάνο), Νίκος Bαρβαρέσος (κιθάρα τραγούδι) και Γεωργία Δρακάκη (τραγούδι) θα ερμηνεύσουν μελοποιημένα ποιήματα.

"Το τραγούδι του ερωδιού"

ianos

Η πρώτη ποιητική συλλογή της Λίλλυς Κοτσώνη αποτελείται από τριάντα οκτώ πινελιές σκέψης αποτυπωμένες στο χαρτί – άλλοτε χρωματιστές, άλλοτε ασπρόμαυρες. Συναισθήματα και καταστάσεις που όλοι έχουμε ζήσει κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής μας. Αναμνήσεις και εικόνες που μας συνοδεύουν στο χρόνο.

"360 μοίρες εκτός"

ianos

Η δεύτερη ποιητική συλλογή της Λίλλυς Κοτσώνη, που έρχεται, μετά από μια δύσκολη περίοδο εγκλεισμού, σηματοδοτώντας τη λυτρωτική έξοδο από τον ασφυκτικό κλοιό μιας προδιαγεγραμμένης πορείας. Μια περιστρεφόμενη πολυθρόνα στο πεζοδρόμιο γίνεται το σύμβολο της αβίαστης εξωστρέφειας των συναισθημάτων και της ελεύθερης κυκλικής ματιάς στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της νέας μέρας. Αγάπη, αφοσίωση, φιλία, πόνος, νοσταλγία, ρεαλισμός, ματαίωση, μα και ελπίδα, γεμίζουν τις σελίδες της συλλογής και παρασύρουν τον αναγνώστη στην επίγνωση της δικής του πολύτιμης αλήθειας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Φεστιβάλ Νάξου τιμά το έργο του Klaus Pfeiffer με την έκθεση "Τα φτερά του ίκαρου"

Το έργο του avant-garde καλλιτέχνη, ο οποίος έζησε και δημιούργησε για πάνω από 50 χρόνια στη Νάξο, συμπυκνώνει την κλασική ελληνική μυθολογία, την κοινωνική κριτική και τα μοτίβα της κλασικής ιστορίας της τέχνης, μεταφέροντάς τα σε μια πολύχρωμη, σύγχρονη σύνθεση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/05/2023

6 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Κέδρος

Τα νέα βιβλία απευθύνονται σε βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών με επιλογές που περιλαμβάνουν από ελληνική και ξένη πεζογραφία μέχρι δοκίμια και ποίηση.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (29/5-4/6)

Μια αλλόκοτη χαρτογράφηση στο Μπενάκη, δύο εκθέσεις από τον Πόλυ Πεσλίκα και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτήν την εβδομάδα.

Το Βιβλιοπωλείο Ευρυπίδης παρουσιάζει το διεθνές bestseller "Όταν το σώμα λέει όχι" του Gabor Maté

Ο θεραπευτής στο έργο του αυτό αντλεί στοιχεία από πρωτοποριακές έρευνες, καθώς και από τις αληθινές ιστορίες ασθενών του.

Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης Platon.H εξυμνεί τη θεραπευτική δύναμη της φύσης στην Ύδρα

Είναι η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα του ανήσυχου και πολυσχιδούς καλλιτέχνη, που έχει δημιουργήσει το πλούσιο και ενδιαφέρον έργο του σε λαμπρές καλλιτεχνικές μητροπόλεις του κόσμου.

"Modern Love": Παρατείνεται η επιτυχημένη έκθεση του ΕΜΣΤ μέχρι το φθινόπωρο

Το επόμενο διάστημα το μουσείο θα ανακοινώσει και το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκθέσεων για το 2023.

Γιάννης Πανταζίδης: "Στο "Urban Art Project" θέλουμε να παρουσιάσουμε όλο το είναι της Αθήνας, από murals που προκαλούν δέος μέχρι κακόγουστες ταγκιές"

Ο επιμελητής του φωτογραφικού πρότζεκτ "Urban Art Project Athens: Lights of the City" στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης μιλά για όλα όσα συνιστούν την Αθήνα αλλά και για τις διαφορές της ελληνικής πρωτεύουσας με τη Βαρκελώνη.