Ο χώρος τέχνης El Paso 176 71 συστήνεται στην αθηναϊκή εικαστική σκηνή με την έκθεση "365 + 1 sunsets of exception"

Ένας νέος ανεξάρτητος, μη-κερδοσκοπικός χώρος στην Καλλιθέα μας συστήνεται.

365 + 1 sunsets of exception

Το El Paso 176 71 συστήνεται στην αθηναϊκή εικαστική σκηνή με την έκθεση "365 + 1 sunsets of exception (365 + 1 ηλιοβασιλέματα εξαίρεσης)", που κάνει εγκαίνια την Παρασκευή, 26 Μαΐου.

Το El Paso 176 71 είναι ένας ανεξάρτητος, μη-κερδοσκοπικός χώρος στην Καλλιθέα (Αθήνα), ο οποίος "δανείζεται" το όνομά του από το τοπωνύμιο της γειτονιάς που τον φιλοξενεί. Στόχος του είναι η κοινωνική ενεργοποίηση, μέσα από συνεργασίες και δράσεις, εκθέσεις και προβολές, με διακύβευμά αυτών, την ανάπτυξη ουσιαστικής αλληλεπίδρασης μεταξύ συμμετεχόντων και κατοίκων. Μέσα από την αλλαγή χρήσης του χώρου, ζητούμενό του, η "αναμέτρηση" με υπαρκτούς και καθημερινούς προβληματισμούς και το άνοιγμα της δραστηριότητάς του στη γειτονιά και την πόλη, ως οργανικό στοιχείο της καθημερινότητας, προς μια επανεφεύρεση του συλλογικού.

Η πρώτη έκθεση του El Paso με τίτλο "365 + 1 sunsets of exception" επιχειρεί να φωτίσει τέσσερις όψεις, τέσσερα είδη της αίσθησης που προκύπτουν από αυτό το συμβάν των πολλαπλών αλλαγών. Τέσσερις χειρονομίες επανα-κατοίκησης, μετατροπής, επανάχρησης και εφευρέσεων διαδρομών, αποδίδουν διαφορετικές αποχρώσεις της εξαίρεσης, επιμέρους διαχειρίσεις της και συντείνουν σε ένα χρονικό εντοπισμού της μεταβολής και των απωλειών που εκείνη επιφέρει.

Δύο καταβυθίσεις στο νέο σκηνικό της πόλης, ένα παιχνίδι και μία κηδεία ανιχνεύουν τις απηχήσεις της εξαίρεσης. Από την εγγραφή και την απεγγραφή των διαστρωμάτωσεων του χρόνου στο οικοδομικό υλικό, μέχρι την ανάδειξη των στοιχείων που συναντά το βλέμμα στην αναδυόμενη εικόνα της πόλης κι από τη συμμετοχή του κοινού της έκθεσης σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, μέσα σε ένα σκηνικό ανοικοδόμησης και σφράγισης χώρων ελευθερίας, μέχρι την παρακολούθηση μιας πομπής πολιτών, που αδυνατεί να έχει πρόσβαση στην επιτέλεση του πένθους, ο Στέφανος Κουτρούλης, η Βέρα Χοτζόγλου, οι Sphinxes (Μάνος Φλέσσας & Ιωάννα Τσάκαλου) και η Κατερίνα Μαρκουλάκη, αντίστοιχα, εισάγουν στον εκθεσιακό χώρο και από έναν ορίζοντα. Ακολουθώντας τις γραμμές φυγής στο σώμα του συλλογικού, στρέφονται, μέσα από τον ορίζοντα της εξαίρεσης, σε εκείνα τα εξαιρετικά ηλιοβασιλέματα.

Info: El Paso 176 71 (Σαρανταπόρου 6, 176 71, Καλλιθέα) | 26/5-10/6 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Παρ.: 4-8.30 μ.μ., Σαβ.: 12-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης για ενήλικες αναγνώστες με κείμενα της Ζωρζ Σαρή

Σε κάθε συνάντηση ένας προσκεκλημένος λογοτέχνης ξαναδιαβάζει ένα μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή, συμμετέχει στη λέσχη και επιχειρεί μια νέα αναγνωστική προσέγγιση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/05/2023

Το Φεστιβάλ Νάξου τιμά το έργο του Klaus Pfeiffer με την έκθεση "Τα φτερά του ίκαρου"

Το έργο του avant-garde καλλιτέχνη, ο οποίος έζησε και δημιούργησε για πάνω από 50 χρόνια στη Νάξο, συμπυκνώνει την κλασική ελληνική μυθολογία, την κοινωνική κριτική και τα μοτίβα της κλασικής ιστορίας της τέχνης, μεταφέροντάς τα σε μια πολύχρωμη, σύγχρονη σύνθεση.

6 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Κέδρος

Τα νέα βιβλία απευθύνονται σε βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών με επιλογές που περιλαμβάνουν από ελληνική και ξένη πεζογραφία μέχρι δοκίμια και ποίηση.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (29/5-4/6)

Μια αλλόκοτη χαρτογράφηση στο Μπενάκη, δύο εκθέσεις από τον Πόλυ Πεσλίκα και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτήν την εβδομάδα.

Το Βιβλιοπωλείο Ευρυπίδης παρουσιάζει το διεθνές bestseller "Όταν το σώμα λέει όχι" του Gabor Maté

Ο θεραπευτής στο έργο του αυτό αντλεί στοιχεία από πρωτοποριακές έρευνες, καθώς και από τις αληθινές ιστορίες ασθενών του.

Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης Platon.H εξυμνεί τη θεραπευτική δύναμη της φύσης στην Ύδρα

Είναι η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα του ανήσυχου και πολυσχιδούς καλλιτέχνη, που έχει δημιουργήσει το πλούσιο και ενδιαφέρον έργο του σε λαμπρές καλλιτεχνικές μητροπόλεις του κόσμου.

"Modern Love": Παρατείνεται η επιτυχημένη έκθεση του ΕΜΣΤ μέχρι το φθινόπωρο

Το επόμενο διάστημα το μουσείο θα ανακοινώσει και το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκθέσεων για το 2023.