"Urban Art Project Athens: Lights of the City": Μια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην Αθήνα

Το περιεχόμενο είναι οτιδήποτε αναδεικνύει την Αθήνα. Τοπία, πρόσωπα, γεγονότα, χρώματα, εκφράσεις, με στοιχεία τα οποία δηλώνουν έντονα την παρουσία της και την ξεχωρίζουν από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης.

Urban Art Project Athens

Το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει το "Urban Art Project Athens: Lights of the City", μια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη αποκλειστικά στην Αθήνα, με φωτογραφίες ανθρώπων που αγαπούν την πόλη τους, από 26 έως 31 Μαΐου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Urban Art Project Athens

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση εμπνέονται από τα συναισθήματα τους για την πόλη. Αποτυπώνουν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας μέχρι τα πιο σκοτεινά στενά της, τα ηλιοβασιλέματα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό μέχρι τις νύχτες γεμάτες διασκέδαση, ψυχαγωγία, θλιψη, περισυλλογή. Ουσιαστικά, η έκθεση θέλει να ανακυκλώσει αυτά τα μοναδικά συναισθήματα στον κόσμο και να δείξει όχι μόνο μια εξιδανικευμένη εικόνα της πόλης, αλλά να αγγίξει, στον βαθμό που της επιτρέπεται, όλο το φάσμα της.

Urban Art Project Athens

Όσοι επισκεφτούν τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, αλλά και την ψηφιακή μορφή της έκθεσης, θα απολαύσουν φωτογραφίες που παρουσιάζουν τα διαφορετικά πρόσωπα από την ζωή στην μητρόπολη.

Urban Art Project Athens

Το "UAPA" αποτελεί μια δυναμική έκθεση που συνεχώς εξελίσσεται, καθώς νέοι καλλιτέχνες συμμετέχουν με φωτογραφικά έργα. Για τον λόγο αυτό η έκθεση έχει και την ψηφιακή της παρουσία, όπου όλες οι φωτογραφίες είναι έτοιμες για προβολή προς το ενδιαφερόμενο κοινό. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να βλέπουν τις φωτογραφίες αυτές καθώς και να παίρνουν πληροφορίες για τους νέους συμμετέχοντες. Το περιεχόμενο είναι οτιδήποτε αναδεικνύει την Αθήνα. Τοπία, πρόσωπα, γεγονότα, χρώματα, εκφράσεις, με στοιχεία τα οποία δηλώνουν έντονα την παρουσία της και την ξεχωρίζουν από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης.

Urban Art Project Athens

Επόμενος σταθμός της έκθεσης θα είναι η Βαρκελώνη. Το "UAPA" στόχο έχει να αναδείξει μια μικρογραφία της Αθήνας και να την διαδώσει σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα να την προωθήσει ως μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Info: Δημοτική Αγορά Κυψέλης | 26-31/5 | Ώρες λειτουργίας: 12-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος Νέγρη 42 & Σποράδων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνιδες Έλενα Προβατά και Δήμητρα Σιατερλή συνομιλούν αινιγματικά στον Τεχνοχώρο

"Αινίγματα και άλλα τινά" είναι ο τίτλος του συνεργατικού πρότζεκτ των δύο δημιουργών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Δυο βιβλία και μια συζήτηση για την ιστορία της ελληνικής τέχνης που μένει να γραφτεί

Συζητάμε με την Έλενα Χαμαλίδη και τον Κώστα Χριστόπουλο με αφορμή τα βιβλία τους που ξαναγράφουν κεφαλαια της "ελληνικής ιστορίας" της τέχνης εστιάζοντας η μεν σε μη τυπικές περιπτώσεις ο δε στον εθνοκεντρικό λόγο που ενοποιεί και συνθέτει την ελληνική ιδιαιτερότητα.

"Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης" στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Μία νέα θεματική, ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στρέφει το βλέμμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

"A More Perfect Union": Έκθεση Αμερικάνων καλλιτεχνών για τη δημοκρατία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

Συνάντηση του "Να Μου Γελλάς" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνομιλήσει παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.

"Μυστήριο 42 Futuring Waters": Διεπιστημονικές συναντήσεις για τα δικαιώματα των νερών στην Ελευσίνα

Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, το μανιφέστο με τίτλο "A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina" ("Ένα Στοχαστικό Μανιφέστο Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Νερών για την Ελευσίνα") θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Ecoculture Festival.

Έλενα Μεδέλ: Όταν επιστρέφεις στο σπίτι εξαντλημένη, πώς γράφεις ένα μυθιστόρημα εκατοντάδων σελίδων και δεκάδων πλοκών;

Μιλήσαμε με τη συγγραφέα ενός από πιο "απλά" και επιδραστικά ταυτόχρονα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία, "Τα Θαύματα" με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ ΛΕΑ.