Το ζωγραφικό "Πέρασμα" της Νανάς Βέττα στην Genesis

Στην ατομική έκθεση της ζωγράφου θα παρουσιαστούν 24 έργα – λάδια σε καμβά και έργα μεικτής τεχνικής σε χειροποίητο χαρτί.

Νανά Βέττα Πέρασμα

Η Genesis εγκαινιάζει την Πέμπτη 25 Μαΐου, στις 8 μ.μ., την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα με τίτλο: "Πέρασμα". Θα παρουσιαστούν 24 έργα – λάδια σε καμβά και έργα μεικτής τεχνικής σε χειροποίητο χαρτί.

Νανά Βέττα Πέρασμα

Στη νέα αυτή ενότητα δουλειάς της Νανάς Βέττα, η εκφραστικότητα της χειρονομιακής γραφής και η διαρκής ανίχνευση της συμπεριφοράς των ζωγραφικών υλικών και των δυνατοτήτων τους, δημιούργησαν έργα που μοιάζει να επεκτείνονται πέρα από τα όρια του καμβά, μέσα σε ένα πέρασμα αδιάκοπης ροής, έντασης και δίνης. Μέσα από την αναμέτρηση με τη ζωγραφική ύλη ως δημιουργική διαδικασία μοιάζει να απεικονίζεται, τόσο στον καμβά όσο και στο χαρτί, η "ένταση μιας εσωτερικής επαγρύπνησης που μας συντροφεύει στο κάθε βήμα, ενάντια στο εξωτερικό περιβάλλον που αποπειράται να επιβληθεί ως πλαίσιο", όπως σημειώνει η ίδια η ζωγράφος.

Νανά Βέττα Πέρασμα

Η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, Ελισάβετ Πλέσσα, γράφει στο εισαγωγικό κείμενό της για τον κατάλογο: "Προσθέτοντας, αφαιρώντας, σβήνοντας, η επιφάνεια του έργου δουλεύεται σταδιακά, μέσα από αλλεπάλληλες απόπειρες. Η επιλογή των χρωμάτων και η οργάνωση της ισορροπίας τους αποτελούν την αρχή του έργου, συνοδεύοντας κάθε στάδιο της δημιουργίας του. Ακολουθούν οι διεργασίες του σχεδίου, της φόρμας, της σύνθεσης, μέχρι το έργο να γίνει η εικόνα της πράξης που το διαμόρφωσε – μια αποτύπωση απτική όσο και οπτική".

Νανά Βέττα Πέρασμα

Στον πλήρως εικονογραφημένο και δίγλωσσο κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση δημοσιεύεται επίσης το σονέτο "Η συμφωνία" του Θωμά Κιάου, που γράφτηκε με αφορμή τα νέα έργα της Νανάς Βέττα.

Εγκαίνια: 25/5 (8 μ.μ.)

Info: Genesis Gallery | 25/5-17/6 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 12-9 μ.μ., Σαβ.: 12-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Genesis

Χάρητος 35, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης για ενήλικες αναγνώστες με κείμενα της Ζωρζ Σαρή

Σε κάθε συνάντηση ένας προσκεκλημένος λογοτέχνης ξαναδιαβάζει ένα μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή, συμμετέχει στη λέσχη και επιχειρεί μια νέα αναγνωστική προσέγγιση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/05/2023

Το Φεστιβάλ Νάξου τιμά το έργο του Klaus Pfeiffer με την έκθεση "Τα φτερά του ίκαρου"

Το έργο του avant-garde καλλιτέχνη, ο οποίος έζησε και δημιούργησε για πάνω από 50 χρόνια στη Νάξο, συμπυκνώνει την κλασική ελληνική μυθολογία, την κοινωνική κριτική και τα μοτίβα της κλασικής ιστορίας της τέχνης, μεταφέροντάς τα σε μια πολύχρωμη, σύγχρονη σύνθεση.

6 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Κέδρος

Τα νέα βιβλία απευθύνονται σε βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών με επιλογές που περιλαμβάνουν από ελληνική και ξένη πεζογραφία μέχρι δοκίμια και ποίηση.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (29/5-4/6)

Μια αλλόκοτη χαρτογράφηση στο Μπενάκη, δύο εκθέσεις από τον Πόλυ Πεσλίκα και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτήν την εβδομάδα.

Το Βιβλιοπωλείο Ευρυπίδης παρουσιάζει το διεθνές bestseller "Όταν το σώμα λέει όχι" του Gabor Maté

Ο θεραπευτής στο έργο του αυτό αντλεί στοιχεία από πρωτοποριακές έρευνες, καθώς και από τις αληθινές ιστορίες ασθενών του.

Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης Platon.H εξυμνεί τη θεραπευτική δύναμη της φύσης στην Ύδρα

Είναι η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα του ανήσυχου και πολυσχιδούς καλλιτέχνη, που έχει δημιουργήσει το πλούσιο και ενδιαφέρον έργο του σε λαμπρές καλλιτεχνικές μητροπόλεις του κόσμου.

"Modern Love": Παρατείνεται η επιτυχημένη έκθεση του ΕΜΣΤ μέχρι το φθινόπωρο

Το επόμενο διάστημα το μουσείο θα ανακοινώσει και το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκθέσεων για το 2023.