Bruce Nauman, Yoko Ono και άλλοι γνωστοί Αμερικανοί καλλιτέχνες στην έκθεση "A More Perfect Union: American Artists and the Currents of Our Time" στο Μουσείο της Ακρόπολης

Σε συνεργασία με το Art in Embassies του State Department εγκαινιάζεται έκθεση που επικεντρώνεται σε θέματα ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης και άλλων θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας.

Partners in Democracy

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συνεργασία με το Art in Embassies παρουσιάζουν την πρωτοβουλία "Partners in Democracy", στις 24 και 25 Μαΐου, στην Αθήνα. Το "Partners in Democracy" θα φιλοξενήσει νέους ηγέτες, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και εξέχοντες εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και όλο τον κόσμο για να συζητήσουν πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και την προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στις κοινωνίες μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών διοργανώνουν το "Partners in Democracy Symposium" στις 25 Μαΐου, στην Εθνική Πινακοθήκη. Στο Συμπόσιο θα ακουστούν διαφορετικές φωνές με ευρύτητα απόψεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η δημοκρατία, όπως οι κοινωνικές ανισότητες, η παραπληροφόρηση και η άνοδος του αυταρχισμού. 

Στις 24 Μαΐου, η Πρεσβεία των Η.Π.Α., σε συνεργασία με το Art in Embassies του State Department, θα εγκαινιάσει την περιοδεύουσα έκθεση "A More Perfect Union: American Artists and the Currents of Our Time", που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, αποτελεί μέρος της Democracy Collection του Arts in Embassies και περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο γνωστούς σύγχρονους Αμερικανούς καλλιτέχνες, όπως οι Bruce Nauman, Yoko Ono, Christine Sun Kim, Edward Ruscha και Carrie Mae Weems. Η έκθεση επικεντρώνεται σε θέματα ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης και άλλων θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας και θα ταξιδέψει σε πολλές πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στην Αθήνα, ως γενέτειρα της δημοκρατίας, και θα συνδέσει τις σύγχρονες δημοκρατικές αξίες με τις αρχαίες ρίζες τους. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 30 Μαΐου, στην αίθουσα προσωρινών εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης.

Η συλλογή Democracy Collection υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των The Boeing Company, Ίδρυμα Ford, Ίδρυμα Doris Duke, καθώς τη στήριξη των United Airlines, Microsoft, AT&T, Salamander Hotels and Resorts, καθώς πολλών μεμονωμένων φιλάνθρωπων και συλλεκτών. Τα εγκαίνια της έκθεσης της Democracy Collection στην Αθήνα γίνεται με χορηγία του Ομίλου Εταιρειών Τσάκος.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Έκθεση Βιβλίου επιστρέφει στο Άλσος Περιστερίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών & Βιβλιοπωλών δίνει τη δυνατότητα σε εκδότες που δεν έχουν τη δυνατότητα της αυτόνομης παρουσίας να εκπροσωπηθούν με επιλεγμένους τίτλους τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/05/2024

Καλλιτέχνες τιμούν τον George Floyd ανατρέχοντας στις μαζικές διαδηλώσεις της Αμερικής

Το "Madder and Madder and Hotter and Hotter: Η εξέγερση για τον George Floyd" παρουσιάζεται ξανά στην Αθήνα με εμπλουτισμένο υλικό.

ΥΠΠΟ: Αποδοχή της δωρεάς Ζουμπουλάκη για την ενίσχυση των δημόσιων μουσείων

Τα κινητά μνημεία θα ενταχθούν στις συλλογές των δημόσιων μουσείων, αφού ληφθεί υπόψη η αρχαιολογική τεκμηρίωση των αντικειμένων.

Δημήτρης Σκαλκώτος: "Με το μάρμαρο θεωρώ ότι φτιάχνω τα δικά μου σουπερνόβα"

Ο γνωστός Έλληνας γλύπτης μιλάει στο madamefigaro.gr για τη μάχη με το μάρματο και τον εαυτό του.

"Σπλάχνα": Ο Σταμάτης Θεοχάρης φέρνει στο προσκήνιο τις απολαύσεις και το τραύμα της ανθρώπινης τριβής

Συνθέτει εικόνες χρησιμοποιώντας πρόσωπα αντρικά και γυναικεία, γυμνά σώματα, σύμβολα, ζώα με μια διάθεση να αποτυπώσει πανανθρώπινα συναισθήματα που αναδύονται "εντός" μας, στην σχέση μας με τους σημαντικούς άλλους, αλλά πρωτίστως στην σχέση μας με τον ίδιο τον εαυτό.

"Απόφοιτοι 2021-2023": Νέοι δημιουργοί δίνουν το "παρών" στην εικαστική σκηνή της Αθήνας

Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα 19 αποφοίτων του A’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, τα οποία αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της διπλωματικής εργασίας των σπουδαστών και συγχρόνως την απαρχή της καλλιτεχνικής τους διαδρομής.

Επανακυκλοφορεί το graphic novel "Batman: Ο Σκοτεινός Ιππότης Επιστρέφει" του Frank Miller

Η επανέκδοση του βιβλίου που άλλαξε τον κόσμο των κόμιξ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.