Bruce Nauman, Yoko Ono και άλλοι γνωστοί Αμερικανοί καλλιτέχνες στην έκθεση "A More Perfect Union: American Artists and the Currents of Our Time" στο Μουσείο της Ακρόπολης

Σε συνεργασία με το Art in Embassies του State Department εγκαινιάζεται έκθεση που επικεντρώνεται σε θέματα ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης και άλλων θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας.

Partners in Democracy

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συνεργασία με το Art in Embassies παρουσιάζουν την πρωτοβουλία "Partners in Democracy", στις 24 και 25 Μαΐου, στην Αθήνα. Το "Partners in Democracy" θα φιλοξενήσει νέους ηγέτες, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και εξέχοντες εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και όλο τον κόσμο για να συζητήσουν πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και την προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στις κοινωνίες μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών διοργανώνουν το "Partners in Democracy Symposium" στις 25 Μαΐου, στην Εθνική Πινακοθήκη. Στο Συμπόσιο θα ακουστούν διαφορετικές φωνές με ευρύτητα απόψεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η δημοκρατία, όπως οι κοινωνικές ανισότητες, η παραπληροφόρηση και η άνοδος του αυταρχισμού. 

Στις 24 Μαΐου, η Πρεσβεία των Η.Π.Α., σε συνεργασία με το Art in Embassies του State Department, θα εγκαινιάσει την περιοδεύουσα έκθεση "A More Perfect Union: American Artists and the Currents of Our Time", που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, αποτελεί μέρος της Democracy Collection του Arts in Embassies και περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο γνωστούς σύγχρονους Αμερικανούς καλλιτέχνες, όπως οι Bruce Nauman, Yoko Ono, Christine Sun Kim, Edward Ruscha και Carrie Mae Weems. Η έκθεση επικεντρώνεται σε θέματα ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης και άλλων θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας και θα ταξιδέψει σε πολλές πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στην Αθήνα, ως γενέτειρα της δημοκρατίας, και θα συνδέσει τις σύγχρονες δημοκρατικές αξίες με τις αρχαίες ρίζες τους. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 30 Μαΐου, στην αίθουσα προσωρινών εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης.

Η συλλογή Democracy Collection υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των The Boeing Company, Ίδρυμα Ford, Ίδρυμα Doris Duke, καθώς τη στήριξη των United Airlines, Microsoft, AT&T, Salamander Hotels and Resorts, καθώς πολλών μεμονωμένων φιλάνθρωπων και συλλεκτών. Τα εγκαίνια της έκθεσης της Democracy Collection στην Αθήνα γίνεται με χορηγία του Ομίλου Εταιρειών Τσάκος.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Unfu*k yourself: Ένα βιβλίο που μιλάει στα ίσια & δείχνει τον δρόμο προς την πραγματική ευτυχία

Το βιβλίο που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις σκέψεις σας και κατά συνέπεια θα τις ελέγξετε, ώστε να έχετε μια πραγματικά ευτυχισμένη ζωή!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Μια διαδικτυακή γνωριμία με τη Γεωργία Λαλέ

Ο ΑΚΤΟ προσκαλεί την καταξιωμένη δημιουργό να μιλήσει για βιώματα της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής της διαδρομής.

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.