Νέα βιβλία των εκδόσεων Κλειδάριθμος ήρθαν στα ράφια μας

Μυθιστορήματα, βιογραφίες, βιβλία για έμπνευση και προσωπική οικονομική ανάπτυξη, αλλά και εξειδικευμένες επαγγελματικές εκδόσεις.

Κλειδαριθμος

Πολυαναμενόμενα μυθιστορήματα, βιογραφίες, βιβλία για έμπνευση και προσωπική οικονομική ανάπτυξη, αλλά και εξειδικευμένες επαγγελματικές εκδόσεις ήρθαν στα ράφια μας από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Η ιστορία των δέντρων (Maja Lunde, μτφρ. Δέσπω Παπαγρηγοράκη)

Η Ιστορία των δέντρων

H Maja Lunde, από τους πρωτοπόρους του λογοτεχνικού είδους climate fiction, επιστρέφει με το τέταρτο, αυτοτελές βιβλίο της, ολοκληρώνοντας ένα από τα σπουδαιότερα έργα της νορβηγικής λογοτεχνίας. "Η ιστορία των δέντρων" είναι ένα μυθιστόρημα με κινηματογραφική πλοκή, γεμάτο συναισθήματα και εικόνες που θίγει για άλλη μια φορά πιεστικά ζητήματα της εποχής μας.

Το βασίλειο των καταραμένων (Kerri Maniscalco, μτφρ. Γιώργος Αγγελίδης)

Το βασιλειο των καταραμενων

Με ιλλιγιώδη πορεία στο TikTok o δεύτερος τόμος φαντασίας της Kerri Maniscalco έχει σημειώσει πάνω από 40 εκατομμύρια views και έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Μία αδερφή. Δύο αμαρτωλοί πρίγκιπες. Αμέτρητες δολοπλοκίες με μια δόση εκδίκησης.

Ο κώδικας της ζωής (Walter Isaacson, μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος)

Ο κωδικας της ζωης

Ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ Leonardo da Vinci και Steve Jobs, η επίσημη βιογραφία, επανέρχεται με μια συναρπαστική περιγραφή του πώς η νομπελίστρια Τζένιφερ Ντάουντνα και οι συνάδελφοί της ξεκίνησαν μια επανάσταση που θα μας επιτρέψει να θεραπεύουμε νόσους, να αντιμετωπίζουμε ιούς και να κάνουμε υγιέστερα μωρά. Πρόκειται για ένα μοναδικό βιβλίο που εμβαθύνει σε μια από τις πλέον ρηξικέλευθες βιολογικές ανακαλύψεις των καιρών μας.

Ο έξυπνος επενδυτής (Benjamin Graham, μτφρ. Κατερίνα Μπασαγιάννη)

Ο εξυπνος επενδυτης

Ο σπουδαιότερος σύμβουλος επενδύσεων του εικοστού αιώνα, Μπέντζαμιν Γκράχαμ, δίδαξε και ενέπνευσε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η επιστημονική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης έγινε από τον Χρήστο Τσούνη, ιδρυτή και διαχειριστή της εταιρείας JNBC, διπλά βραβευμένο επιχειρηματία και συγγραφέα.

Ένας σκύλος που τον έλεγαν Πλούτο (Bodo Schäfer, μτφρ. Γιώτα Λαγουδάκου)

Ενας σκυλος που τον έλεγαν Πλούτο

O Bodo Schäfer, ως ειδικός σε θέματα διαχείρισης χρημάτων, γνωρίζει πώς μπορούμε να αποκτήσουμε χρήματα και να τα πολλαπλασιάσουμε. Μέσω μιας διασκεδαστικής ιστορίας, εξηγεί στο βιβλίο αυτό τις βασικές αρχές που θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε μια ολόκληρη περιουσία.

Βοηθός νοσηλευτικής ογκολογικών παθήσεων (Σταύρος Αρχοντάκης)

Βοηθος νοσηλευτικης

Ένα βιβλίο με τις απαραίτητες γνώσεις για την ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτικής Ογκολογικών Παθήσεων. Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για οποιονδήποτε θέλει να αποκτήσει ουσιαστικές γνώσεις νοσηλευτικής φροντίδας των ασθενών, γνώσεις που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες για τη μελλοντική επαγγελματική του αποκατάσταση.

Βοηθός νοσηλευτικής μονάδων εντατικής θεραπείας (Σταύρος Αρχοντάκης)

Βοηθος νοσηλευτικης

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει τις απαραίτητες γνώσεις για την ειδικότητα των Βοηθών Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Οι απαντήσεις των ερωτήσεων είναι γραμμένες με τρόπο απλό, κατανοητό, αλλά και ολοκληρωμένο, με στόχο να διευκολύνουν στη μελέτη τους σπουδαστές που επιθυμούν γρήγορα και ουσιαστικά αποτελέσματα. 

Αφηγηματική δημοσιογραφία για βίντεο και πολυμέσα (Duy Linh Tu, μτφρ. Περικλής Τάγκας)

Αφηγηματική δημοσιογραφία

Το πρώτο σύγγραμμα που εστιάζει πραγματικά στις τεχνικές παραγωγής πολυμέσων και ντοκιμαντέρ,οι οποίες απαιτούνται από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους. Οι μέθοδοι παραγωγής βίντεο και ήχου καλύπτονται με πλούσιες λεπτομέρειες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι διερευνώνται σε βάθος διάφορες τεχνικές αφήγησης. Η επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης έγινε από τον Νίκο Μπακουνάκη.

Υλικά. Τεχνολογία, επιστήμη, επεξεργασία και σχεδιασμός (David Cebon, Hugh Shercliff, Michael Ashby, μτφρ. Κώστας Καρανικολός)

Υλικα

Ένα απαραίτητο σύγγραμμα και πηγή αναφοράς για την τεχνολογία των υλικών, το οποίο δίνει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες και να κατανοήσουν τις ιδιότητες και τη διαδικασία επιλογής υλικών για τεχνικές εφαρμογές. Η επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης έγινε από τον Γεώργιο Χρ. Ψαρρά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".