Νέα βιβλία των εκδόσεων Κλειδάριθμος ήρθαν στα ράφια μας

Μυθιστορήματα, βιογραφίες, βιβλία για έμπνευση και προσωπική οικονομική ανάπτυξη, αλλά και εξειδικευμένες επαγγελματικές εκδόσεις.

Κλειδαριθμος

Πολυαναμενόμενα μυθιστορήματα, βιογραφίες, βιβλία για έμπνευση και προσωπική οικονομική ανάπτυξη, αλλά και εξειδικευμένες επαγγελματικές εκδόσεις ήρθαν στα ράφια μας από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Η ιστορία των δέντρων (Maja Lunde, μτφρ. Δέσπω Παπαγρηγοράκη)

Η Ιστορία των δέντρων

H Maja Lunde, από τους πρωτοπόρους του λογοτεχνικού είδους climate fiction, επιστρέφει με το τέταρτο, αυτοτελές βιβλίο της, ολοκληρώνοντας ένα από τα σπουδαιότερα έργα της νορβηγικής λογοτεχνίας. "Η ιστορία των δέντρων" είναι ένα μυθιστόρημα με κινηματογραφική πλοκή, γεμάτο συναισθήματα και εικόνες που θίγει για άλλη μια φορά πιεστικά ζητήματα της εποχής μας.

Το βασίλειο των καταραμένων (Kerri Maniscalco, μτφρ. Γιώργος Αγγελίδης)

Το βασιλειο των καταραμενων

Με ιλλιγιώδη πορεία στο TikTok o δεύτερος τόμος φαντασίας της Kerri Maniscalco έχει σημειώσει πάνω από 40 εκατομμύρια views και έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Μία αδερφή. Δύο αμαρτωλοί πρίγκιπες. Αμέτρητες δολοπλοκίες με μια δόση εκδίκησης.

Ο κώδικας της ζωής (Walter Isaacson, μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος)

Ο κωδικας της ζωης

Ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ Leonardo da Vinci και Steve Jobs, η επίσημη βιογραφία, επανέρχεται με μια συναρπαστική περιγραφή του πώς η νομπελίστρια Τζένιφερ Ντάουντνα και οι συνάδελφοί της ξεκίνησαν μια επανάσταση που θα μας επιτρέψει να θεραπεύουμε νόσους, να αντιμετωπίζουμε ιούς και να κάνουμε υγιέστερα μωρά. Πρόκειται για ένα μοναδικό βιβλίο που εμβαθύνει σε μια από τις πλέον ρηξικέλευθες βιολογικές ανακαλύψεις των καιρών μας.

Ο έξυπνος επενδυτής (Benjamin Graham, μτφρ. Κατερίνα Μπασαγιάννη)

Ο εξυπνος επενδυτης

Ο σπουδαιότερος σύμβουλος επενδύσεων του εικοστού αιώνα, Μπέντζαμιν Γκράχαμ, δίδαξε και ενέπνευσε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η επιστημονική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης έγινε από τον Χρήστο Τσούνη, ιδρυτή και διαχειριστή της εταιρείας JNBC, διπλά βραβευμένο επιχειρηματία και συγγραφέα.

Ένας σκύλος που τον έλεγαν Πλούτο (Bodo Schäfer, μτφρ. Γιώτα Λαγουδάκου)

Ενας σκυλος που τον έλεγαν Πλούτο

O Bodo Schäfer, ως ειδικός σε θέματα διαχείρισης χρημάτων, γνωρίζει πώς μπορούμε να αποκτήσουμε χρήματα και να τα πολλαπλασιάσουμε. Μέσω μιας διασκεδαστικής ιστορίας, εξηγεί στο βιβλίο αυτό τις βασικές αρχές που θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε μια ολόκληρη περιουσία.

Βοηθός νοσηλευτικής ογκολογικών παθήσεων (Σταύρος Αρχοντάκης)

Βοηθος νοσηλευτικης

Ένα βιβλίο με τις απαραίτητες γνώσεις για την ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτικής Ογκολογικών Παθήσεων. Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για οποιονδήποτε θέλει να αποκτήσει ουσιαστικές γνώσεις νοσηλευτικής φροντίδας των ασθενών, γνώσεις που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες για τη μελλοντική επαγγελματική του αποκατάσταση.

Βοηθός νοσηλευτικής μονάδων εντατικής θεραπείας (Σταύρος Αρχοντάκης)

Βοηθος νοσηλευτικης

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει τις απαραίτητες γνώσεις για την ειδικότητα των Βοηθών Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Οι απαντήσεις των ερωτήσεων είναι γραμμένες με τρόπο απλό, κατανοητό, αλλά και ολοκληρωμένο, με στόχο να διευκολύνουν στη μελέτη τους σπουδαστές που επιθυμούν γρήγορα και ουσιαστικά αποτελέσματα. 

Αφηγηματική δημοσιογραφία για βίντεο και πολυμέσα (Duy Linh Tu, μτφρ. Περικλής Τάγκας)

Αφηγηματική δημοσιογραφία

Το πρώτο σύγγραμμα που εστιάζει πραγματικά στις τεχνικές παραγωγής πολυμέσων και ντοκιμαντέρ,οι οποίες απαιτούνται από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους. Οι μέθοδοι παραγωγής βίντεο και ήχου καλύπτονται με πλούσιες λεπτομέρειες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι διερευνώνται σε βάθος διάφορες τεχνικές αφήγησης. Η επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης έγινε από τον Νίκο Μπακουνάκη.

Υλικά. Τεχνολογία, επιστήμη, επεξεργασία και σχεδιασμός (David Cebon, Hugh Shercliff, Michael Ashby, μτφρ. Κώστας Καρανικολός)

Υλικα

Ένα απαραίτητο σύγγραμμα και πηγή αναφοράς για την τεχνολογία των υλικών, το οποίο δίνει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες και να κατανοήσουν τις ιδιότητες και τη διαδικασία επιλογής υλικών για τεχνικές εφαρμογές. Η επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης έγινε από τον Γεώργιο Χρ. Ψαρρά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μοναδικές καλοκαιρινές ξεναγήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

Το μουσείο υποδέχεται το καλοκαίρι διοργανώνοντας ειδικές κατευθυνόμενες περιηγήσεις στις εκθέσεις του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/06/2024

Μια εικαστική εγκατάσταση στο Καλλιμάρμαρο επανεξετάζει τις απαρχές της Ολυμπιακής Φλόγας

Το πρότζεκτ του καλλιτέχνη Olaf Nicolai είναι μια συνεργασία μεταξύ των Galerie EIGEN + ART Leipzig/Berlin, Stiftung Federkiel και Tavros.

"Easternmost End": Πώς είναι να ζεις στο ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας;

Η Evana Natalia Tanner παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεσης, μέσω της οποίας αφηγείται ιστορίες από τα ταξίδια της στο Καστελόριζο.

"Prizing Eccentric Talents III": Είναι η συμμετοχή σε μια έκθεση σαν να παίρνεις βραβείο;

Η σειρά εκθέσεων "Prizing Eccentric Talents" του P.E.T. Projects συνεχίζεται διερευνώντας νέα ερωτήματα που αφορούν τον κόσμο της τέχνης.

"Μύθοι και Ιστορίες στο έργο του Γκίκα": Ανακαλύπτοντας την επίδραση που άσκησε η ελληνική μυθολογία στο έργο του καλλιτέχνη

Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στο Σαντιρβάν της Δράμας, συμπίπτει με την επέτειο των 30 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

"Poor Things. Τα κοστούμια": Δείτε φωτογραφίες από την εντυπωσιακή έκθεση του Μουσείου Μπενάκη

Η έκθεση περιλαμβάνει δώδεκα από τα πρωτότυπα χειροποίητα κοστούμια της Holly Waddington για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Ένα μοναδικό εύρημα για τη μινωϊκή αρχαιολογία ανακαλύφθηκε στο Καστέλλι

Η μνημειώδης κατασκευή βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο του λόφου, σε τμήμα της κορυφής που είχε απαλλοτριωθεί για την τοποθέτηση Συστημάτων Επιτήρησης του νέου αερολιμένα.