"Μ’ ένα βιβλίο συζητώ" για το βιβλίο "Δεν παίζεις μόνο εσύ, υπάρχουν κι άλλοι!"

Μια δημιουργική συζήτηση στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων.

Βιβλία © Tom Hermans

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, που έχει διοργανώσει 450 εκδηλώσεις "Μ' ένα βιβλίο συζητώ" προσκαλεί τους βιβλιόφιλους την Κυριακή 14 Μαίου (6.30 μ.μ.) σε μια δια ζώσης δημιουργική συζήτηση, αυτή τη φορά γύρω από την ψυχολογική μελέτη, του Νικόλαου Σιδέρη, "Δεν παίζεις μόνο εσύ, υπάρχουν κι άλλοι!", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Σύμφωνα με τη εισηγήτρια Λούσυ Μιτζάλη, "Μια ανθρώπινη σχέση θέλει φροντίδα, δεν θέλει δύναμη, τέχνη θέλει. Κι όταν λέμε "τέχνη" εννοούμε μέτρο και τρόπο. Σχέση σημαίνει δύο πρόσωπα. Ο καθένας έχει την ίδια ευθύνη απέναντι στο κοινό παιχνίδι. Είναι απαραίτητο, ξεκινώντας μία σχέση, να υπάρχει συναισθηματική δέσμευση, που σημαίνει ότι μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος της σχέσης προτού ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Οφείλουμε να απαιτούμε και όχι μόνο να επιτρέπουμε. Η αρχική διάθεση και πρόθεση δεν είναι αρκετή, χρειάζεται και ο κατάλληλος τρόπος ώστε να εκφράσεις με πράξεις την συναισθηματική ευθύνη που αναλαμβάνεις".

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, στείλτε μέχρι την Πέμπτη 11/5 το ονοματεπώνυμό σας στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

10 εκθέσεις που θα μας απαλλάξουν από τον καύσωνα

Μια λίστα με τις ωραιότερες εκθέσεις που μπορείτε να δείτε στην πόλη για να αποδράσετε από την αφόρητη ζέστη.

Δύο επετειακές ξεναγήσεις στο Επιγραφικό Μουσείο για την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία

Το Επιγραφικό Μουσείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού προγραμματίζουν δύο ξεναγήσεις σε επιγραφές της Αρχαία Αθήνας.

"Henry Moore and Greece": Η αγάπη του Βρετανού καλλιτέχνη για την Ελλάδα

Το Henry Moore Foundation με τη Gegosian συνδιοργανώνουν μια έκθεση με γλυπτά και φωτογραφίες του διάσημου καλλιτέχνη.

Βερόνικα Ράιμο: "Δεν ξέρω κανέναν.μία σύγχρονο.η Έλληνα.ίδα συγγραφέα και αυτό είναι πρόβλημα"

Στο βιβλίο "Ας πούμε πως είμαι εγώ" η Βερόνικα Ράιμο υπονομεύει το autofiction με χιούμορ πλάθοντας την αντι-περσόνα της. Συναντήσαμε τη συγγραφέα στην Αθήνα και είχαμε μια ωραία συζήτηση για τη μνήμη, τη μυθοπλασία, τη μετάφραση και την κουλτούρα της ακύρωσης.

Μαρίνα Αρβανιτάκη, γιατί η σεξουαλικότητα εξακολουθεί να θεωρείται ταμπού στην Ελλάδα;

Η ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του "Σεξ – Ήθος" μιλά στο "α" για όσα την οδήγησαν στη δημιουργία του βιβλίου, τις προβληματικές της σεξουαλικής εκπαίδευσης και πώς μπορούμε να έχουμε μια εμπεριστατωμένη αντίληψη γύρω από τη σεξουαλικότητα.

"Η λέξη για τον κόσμο είναι θάλασσα": Παρατηρώντας τη θάλασσα από μια κοινωνικοπολιτική σκοπιά

Σύνθεση φανταστικού και πραγματικού στο Παλιό σχολείο του νησιού από 11σύγχρονους καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες.