"Μ’ ένα βιβλίο συζητώ" για το βιβλίο "Δεν παίζεις μόνο εσύ, υπάρχουν κι άλλοι!"

Μια δημιουργική συζήτηση στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων.

Βιβλία © Tom Hermans

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, που έχει διοργανώσει 450 εκδηλώσεις "Μ' ένα βιβλίο συζητώ" προσκαλεί τους βιβλιόφιλους την Κυριακή 14 Μαίου (6.30 μ.μ.) σε μια δια ζώσης δημιουργική συζήτηση, αυτή τη φορά γύρω από την ψυχολογική μελέτη, του Νικόλαου Σιδέρη, "Δεν παίζεις μόνο εσύ, υπάρχουν κι άλλοι!", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Σύμφωνα με τη εισηγήτρια Λούσυ Μιτζάλη, "Μια ανθρώπινη σχέση θέλει φροντίδα, δεν θέλει δύναμη, τέχνη θέλει. Κι όταν λέμε "τέχνη" εννοούμε μέτρο και τρόπο. Σχέση σημαίνει δύο πρόσωπα. Ο καθένας έχει την ίδια ευθύνη απέναντι στο κοινό παιχνίδι. Είναι απαραίτητο, ξεκινώντας μία σχέση, να υπάρχει συναισθηματική δέσμευση, που σημαίνει ότι μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος της σχέσης προτού ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Οφείλουμε να απαιτούμε και όχι μόνο να επιτρέπουμε. Η αρχική διάθεση και πρόθεση δεν είναι αρκετή, χρειάζεται και ο κατάλληλος τρόπος ώστε να εκφράσεις με πράξεις την συναισθηματική ευθύνη που αναλαμβάνεις".

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, στείλτε μέχρι την Πέμπτη 11/5 το ονοματεπώνυμό σας στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνιδες Έλενα Προβατά και Δήμητρα Σιατερλή συνομιλούν αινιγματικά στον Τεχνοχώρο

"Αινίγματα και άλλα τινά" είναι ο τίτλος του συνεργατικού πρότζεκτ των δύο δημιουργών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Δυο βιβλία και μια συζήτηση για την ιστορία της ελληνικής τέχνης που μένει να γραφτεί

Συζητάμε με την Έλενα Χαμαλίδη και τον Κώστα Χριστόπουλο με αφορμή τα βιβλία τους που ξαναγράφουν κεφαλαια της "ελληνικής ιστορίας" της τέχνης εστιάζοντας η μεν σε μη τυπικές περιπτώσεις ο δε στον εθνοκεντρικό λόγο που ενοποιεί και συνθέτει την ελληνική ιδιαιτερότητα.

"Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης" στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Μία νέα θεματική, ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στρέφει το βλέμμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

"A More Perfect Union": Έκθεση Αμερικάνων καλλιτεχνών για τη δημοκρατία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

Συνάντηση του "Να Μου Γελλάς" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνομιλήσει παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.

"Μυστήριο 42 Futuring Waters": Διεπιστημονικές συναντήσεις για τα δικαιώματα των νερών στην Ελευσίνα

Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, το μανιφέστο με τίτλο "A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina" ("Ένα Στοχαστικό Μανιφέστο Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Νερών για την Ελευσίνα") θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Ecoculture Festival.

Έλενα Μεδέλ: Όταν επιστρέφεις στο σπίτι εξαντλημένη, πώς γράφεις ένα μυθιστόρημα εκατοντάδων σελίδων και δεκάδων πλοκών;

Μιλήσαμε με τη συγγραφέα ενός από πιο "απλά" και επιδραστικά ταυτόχρονα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία, "Τα Θαύματα" με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ ΛΕΑ.