"Αιχμαλωσία": Μία έκθεση εμπνευσμένη από την εξέγερση των γυναικών στο Ιράν

Στόχος η ανάδειξη της καταπίεσης και της βίας που υφίστανται οι γυναίκες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Μερόπη Σταυρινού Captivity - Αιχμαλωσία © Μερόπη Σταυρινού

Η εξέγερση των γυναικών στο Ιράν, το Φθινόπωρο του 2022, αποτέλεσε την έμπνευση για τη φωτογραφική έκθεση της δημιουργού Μερόπης Σταυρινού, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 6 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ., στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου. Η έκθεση, με τίτλο "Captivity - Αιχμαλωσία", που θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, έχει στόχο να αναδείξει την καταπίεση και τη βία που υφίστανται οι γυναίκες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από ένα σύστημα που φοβάται την ομορφιά, την έμπνευση, και τη δημιουργικότητά τους.

Άνθρωποι της τέχνης και μη, απάντησαν στην πρόσκληση της φωτογράφου και δέχτηκαν να φωτογραφηθούν για την υλοποίηση του έργου, εκφράζοντας συγχρόνως τη συμπαράστασή τους στις γυναίκες του Ιράν.

Μερόπη Σταυρινού Captivitity - Αιχμαλωσία
© Μερόπη Σταυρινού

Μέσα από το φωτογραφικό της φακό, η δημιουργός θέλει να στείλει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι τα μαλλιά μας μπορούν να γίνουν μαντήλα, φερετζές, αλλά και δύναμη στα χέρια μας. 

Εγκαίνια: 6/5 (8 μ.μ.)

Info: Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου | 6-20/5 | Ώρες λειτουργίας: 12-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μερόπη Σταυρινού. Captivity - Αιχμαλωσία

  • Φωτογραφία

Η εξέγερση των γυναικών στο Ιράν, το Φθινόπωρο του 2022, αποτέλεσε την έμπνευση για τη φωτογραφική έκθεση της δημιουργού Μερόπης Σταυρινού. Στόχος είναι η ανάδειξη της καταπίεσης και της βίας που υφίστανται οι γυναίκες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από ένα σύστημα που φοβάται την ομορφιά, την έμπνευση, και τη δημιουργικότητά τους. νθρωποι της τέχνης και μη, απάντησαν στην πρόσκληση της φωτογράφου και δέχτηκαν να φωτογραφηθούν για την υλοποίηση του έργου, εκφράζοντας συγχρόνως τη συμπαράστασή τους στις γυναίκες του Ιράν. Μέσα από το φωτογραφικό της φακό, η δημιουργός θέλει να στείλει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι τα μαλλιά μας μπορούν να γίνουν μαντήλα, φερετζές, αλλά και δύναμη στα χέρια μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης για ενήλικες αναγνώστες με κείμενα της Ζωρζ Σαρή

Σε κάθε συνάντηση ένας προσκεκλημένος λογοτέχνης ξαναδιαβάζει ένα μυθιστόρημα της Ζωρζ Σαρή, συμμετέχει στη λέσχη και επιχειρεί μια νέα αναγνωστική προσέγγιση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/05/2023

Το Φεστιβάλ Νάξου τιμά το έργο του Klaus Pfeiffer με την έκθεση "Τα φτερά του ίκαρου"

Το έργο του avant-garde καλλιτέχνη, ο οποίος έζησε και δημιούργησε για πάνω από 50 χρόνια στη Νάξο, συμπυκνώνει την κλασική ελληνική μυθολογία, την κοινωνική κριτική και τα μοτίβα της κλασικής ιστορίας της τέχνης, μεταφέροντάς τα σε μια πολύχρωμη, σύγχρονη σύνθεση.

6 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Κέδρος

Τα νέα βιβλία απευθύνονται σε βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών με επιλογές που περιλαμβάνουν από ελληνική και ξένη πεζογραφία μέχρι δοκίμια και ποίηση.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (29/5-4/6)

Μια αλλόκοτη χαρτογράφηση στο Μπενάκη, δύο εκθέσεις από τον Πόλυ Πεσλίκα και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτήν την εβδομάδα.

Το Βιβλιοπωλείο Ευρυπίδης παρουσιάζει το διεθνές bestseller "Όταν το σώμα λέει όχι" του Gabor Maté

Ο θεραπευτής στο έργο του αυτό αντλεί στοιχεία από πρωτοποριακές έρευνες, καθώς και από τις αληθινές ιστορίες ασθενών του.

Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης Platon.H εξυμνεί τη θεραπευτική δύναμη της φύσης στην Ύδρα

Είναι η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα του ανήσυχου και πολυσχιδούς καλλιτέχνη, που έχει δημιουργήσει το πλούσιο και ενδιαφέρον έργο του σε λαμπρές καλλιτεχνικές μητροπόλεις του κόσμου.

"Modern Love": Παρατείνεται η επιτυχημένη έκθεση του ΕΜΣΤ μέχρι το φθινόπωρο

Το επόμενο διάστημα το μουσείο θα ανακοινώσει και το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκθέσεων για το 2023.