"MOTHERhood": Τι σημαίνει μητρότητα για σένα;

Το T.A.F. / the art foundation παρουσιάζει μια εικαστική έκθεση πλαισιωμένη από μια σύνθεση δράσεων γύρω από την ιδέα της σύγχρονης μητρότητας.

MOTHERhood

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μητέρας, το T.A.F./ the art foundation παρουσιάζει το πρότζεκτ "MOTHERhood", την Πέμπτη 11 Μαΐου. Το "MOTHERhood" αποτελείται από μια εικαστική έκθεση πλαισιωμένη από μια σύνθεση δράσεων και δρώμενων γύρω από την ιδέα και την πράξη της σύγχρονης μητρότητας. Την έκθεση επιμελούνται η Θάλεια Γελαδάκη και η Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα.

Το πρότζεκτ εστιάζει στη διαπραγμάτευση του εαυτού που βιώνουν οι γυναίκες αν, όταν και όπως και αν αποκτούν παιδιά. Η αληθινή καθημερινότητα, η μετατόπιση της εικόνας και οι αλλαγές στον τρόπο που τις αντιμετωπίζουν κοινωνικά, προσωπικά και επαγγελματικά, ότι επιλογή και εάν κάνουν. Τα social media, η θέση και η εικόνα της "αγίας" μητρότητας στην κοινωνία, οι μαζικές νουθεσίες, οι πανταχόθεν κριτικές, οι δυσκολίες της αντίστασης στην προδιαγεγραμμένη πορεία, η τόση πίεση και οι πολλαπλές αγωνίες και συζητήσεις που συνηθίζουν να περιορίζονται μεταξύ γυναικών, αλλά είναι ανάγκη να απευθύνονται σε όλους.

MOTHERhood

Οι σύγχρονες γυναίκες έχουν αγωνιστεί και επιτύχει καλύτερες και δικαιότερες συνθήκες σε πολλά πεδία. Η σύγχρονη μητρότητα, όμως, απουσία του δικτύου υποστήριξης των μικρότερων κοινοτήτων του παρελθόντος, έχει γίνει πιθανόν δυσκολότερη από ποτέ. Οι αυξανόμενες απαιτήσεις σε σχέση με την προβολή της τελειότητας, οι καθημερινές δυσκολίες διαχείρισης των πολλαπλών ρόλων, η κριτική του στενού κύκλου και του ευρύτερου κόσμου του ίντερνετ, βάλουν πολλαπλά τις γυναίκες για να ανταπεξέλθουν σε διευρυμένες προσδοκίες σε σχέση με το ρόλο της μητρότητας.

Πρόγραμμα δράσεων:

Κυριακή 14 Μαΐου 12 μ.μ.

Workshop γραμμικό κέντημα με την Αλεξάνδρα Διονά (a shiny day). Η Αλεξάνδρα στη συνέχεια θα συνθέσει τα κεντήματα σε ένα συλλογικό έργο patchwork.

Τετάρτη 17 Μαΐου 6.30 μ.μ.

Λέσχη ανάγνωσης #StoRafi του οργανισμού επαγγελματικής ενδυνάμωσης των γυναικών, Women On Top, με το βιβλίο 30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πώς μπορείς να τον αλλάξεις κι εσύ, της Στέλλας Κάσδαγλη.

MOTHERhood

Σάββατο 27 Μαΐου 11 π.μ.

Workshop για παιδιά 3-6 από Θάλεια Γελαδάκη. Με αφορμή το project Ορεσtin τα παιδιά μαζί με τους γονείς θα δημιουργήσουν ένα γλυπτό με υλικά ένα κουτί γάλατος, γύψο και χρώματα.

Σάββατο 3 Ιουνίου 5 μ.μ.

Εργαστήριο εικονογράφησης με την Φωτεινή Τίκκου, σε συνεργασία με το illustradays.

Κυριακή 4 Ιουνίου 12-8 μ.μ.

Closing event στην αυλή από fraules

Εγκαίνια: 11/5 (7 μ.μ.)

Info: T.A.F./ the art foundation | 11/5 - 4/6 | Ώρες λειτουργίας: Τετ. - Κυρ.: 12 - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.