"MOTHERhood": Τι σημαίνει μητρότητα για σένα;

Το T.A.F. / the art foundation παρουσιάζει μια εικαστική έκθεση πλαισιωμένη από μια σύνθεση δράσεων γύρω από την ιδέα της σύγχρονης μητρότητας.

MOTHERhood

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μητέρας, το T.A.F./ the art foundation παρουσιάζει το πρότζεκτ "MOTHERhood", την Πέμπτη 11 Μαΐου. Το "MOTHERhood" αποτελείται από μια εικαστική έκθεση πλαισιωμένη από μια σύνθεση δράσεων και δρώμενων γύρω από την ιδέα και την πράξη της σύγχρονης μητρότητας. Την έκθεση επιμελούνται η Θάλεια Γελαδάκη και η Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα.

Το πρότζεκτ εστιάζει στη διαπραγμάτευση του εαυτού που βιώνουν οι γυναίκες αν, όταν και όπως και αν αποκτούν παιδιά. Η αληθινή καθημερινότητα, η μετατόπιση της εικόνας και οι αλλαγές στον τρόπο που τις αντιμετωπίζουν κοινωνικά, προσωπικά και επαγγελματικά, ότι επιλογή και εάν κάνουν. Τα social media, η θέση και η εικόνα της "αγίας" μητρότητας στην κοινωνία, οι μαζικές νουθεσίες, οι πανταχόθεν κριτικές, οι δυσκολίες της αντίστασης στην προδιαγεγραμμένη πορεία, η τόση πίεση και οι πολλαπλές αγωνίες και συζητήσεις που συνηθίζουν να περιορίζονται μεταξύ γυναικών, αλλά είναι ανάγκη να απευθύνονται σε όλους.

MOTHERhood

Οι σύγχρονες γυναίκες έχουν αγωνιστεί και επιτύχει καλύτερες και δικαιότερες συνθήκες σε πολλά πεδία. Η σύγχρονη μητρότητα, όμως, απουσία του δικτύου υποστήριξης των μικρότερων κοινοτήτων του παρελθόντος, έχει γίνει πιθανόν δυσκολότερη από ποτέ. Οι αυξανόμενες απαιτήσεις σε σχέση με την προβολή της τελειότητας, οι καθημερινές δυσκολίες διαχείρισης των πολλαπλών ρόλων, η κριτική του στενού κύκλου και του ευρύτερου κόσμου του ίντερνετ, βάλουν πολλαπλά τις γυναίκες για να ανταπεξέλθουν σε διευρυμένες προσδοκίες σε σχέση με το ρόλο της μητρότητας.

Πρόγραμμα δράσεων:

Κυριακή 14 Μαΐου 12 μ.μ.

Workshop γραμμικό κέντημα με την Αλεξάνδρα Διονά (a shiny day). Η Αλεξάνδρα στη συνέχεια θα συνθέσει τα κεντήματα σε ένα συλλογικό έργο patchwork.

Τετάρτη 17 Μαΐου 6.30 μ.μ.

Λέσχη ανάγνωσης #StoRafi του οργανισμού επαγγελματικής ενδυνάμωσης των γυναικών, Women On Top, με το βιβλίο 30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πώς μπορείς να τον αλλάξεις κι εσύ, της Στέλλας Κάσδαγλη.

MOTHERhood

Σάββατο 27 Μαΐου 11 π.μ.

Workshop για παιδιά 3-6 από Θάλεια Γελαδάκη. Με αφορμή το project Ορεσtin τα παιδιά μαζί με τους γονείς θα δημιουργήσουν ένα γλυπτό με υλικά ένα κουτί γάλατος, γύψο και χρώματα.

Σάββατο 3 Ιουνίου 5 μ.μ.

Εργαστήριο εικονογράφησης με την Φωτεινή Τίκκου, σε συνεργασία με το illustradays.

Κυριακή 4 Ιουνίου 12-8 μ.μ.

Closing event στην αυλή από fraules

Εγκαίνια: 11/5 (7 μ.μ.)

Info: T.A.F./ the art foundation | 11/5 - 4/6 | Ώρες λειτουργίας: Τετ. - Κυρ.: 12 - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.

"Where flowers are singing": Η Βασιλική Κούκου ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τα στάδια αυτο-δημιουργίας της φύσης

Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.