"MOTHERhood": Τι σημαίνει μητρότητα για σένα;

Το T.A.F. / the art foundation παρουσιάζει μια εικαστική έκθεση πλαισιωμένη από μια σύνθεση δράσεων γύρω από την ιδέα της σύγχρονης μητρότητας.

MOTHERhood

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μητέρας, το T.A.F./ the art foundation παρουσιάζει το πρότζεκτ "MOTHERhood", την Πέμπτη 11 Μαΐου. Το "MOTHERhood" αποτελείται από μια εικαστική έκθεση πλαισιωμένη από μια σύνθεση δράσεων και δρώμενων γύρω από την ιδέα και την πράξη της σύγχρονης μητρότητας. Την έκθεση επιμελούνται η Θάλεια Γελαδάκη και η Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα.

Το πρότζεκτ εστιάζει στη διαπραγμάτευση του εαυτού που βιώνουν οι γυναίκες αν, όταν και όπως και αν αποκτούν παιδιά. Η αληθινή καθημερινότητα, η μετατόπιση της εικόνας και οι αλλαγές στον τρόπο που τις αντιμετωπίζουν κοινωνικά, προσωπικά και επαγγελματικά, ότι επιλογή και εάν κάνουν. Τα social media, η θέση και η εικόνα της "αγίας" μητρότητας στην κοινωνία, οι μαζικές νουθεσίες, οι πανταχόθεν κριτικές, οι δυσκολίες της αντίστασης στην προδιαγεγραμμένη πορεία, η τόση πίεση και οι πολλαπλές αγωνίες και συζητήσεις που συνηθίζουν να περιορίζονται μεταξύ γυναικών, αλλά είναι ανάγκη να απευθύνονται σε όλους.

MOTHERhood

Οι σύγχρονες γυναίκες έχουν αγωνιστεί και επιτύχει καλύτερες και δικαιότερες συνθήκες σε πολλά πεδία. Η σύγχρονη μητρότητα, όμως, απουσία του δικτύου υποστήριξης των μικρότερων κοινοτήτων του παρελθόντος, έχει γίνει πιθανόν δυσκολότερη από ποτέ. Οι αυξανόμενες απαιτήσεις σε σχέση με την προβολή της τελειότητας, οι καθημερινές δυσκολίες διαχείρισης των πολλαπλών ρόλων, η κριτική του στενού κύκλου και του ευρύτερου κόσμου του ίντερνετ, βάλουν πολλαπλά τις γυναίκες για να ανταπεξέλθουν σε διευρυμένες προσδοκίες σε σχέση με το ρόλο της μητρότητας.

Πρόγραμμα δράσεων:

Κυριακή 14 Μαΐου 12 μ.μ.

Workshop γραμμικό κέντημα με την Αλεξάνδρα Διονά (a shiny day). Η Αλεξάνδρα στη συνέχεια θα συνθέσει τα κεντήματα σε ένα συλλογικό έργο patchwork.

Τετάρτη 17 Μαΐου 6.30 μ.μ.

Λέσχη ανάγνωσης #StoRafi του οργανισμού επαγγελματικής ενδυνάμωσης των γυναικών, Women On Top, με το βιβλίο 30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πώς μπορείς να τον αλλάξεις κι εσύ, της Στέλλας Κάσδαγλη.

MOTHERhood

Σάββατο 27 Μαΐου 11 π.μ.

Workshop για παιδιά 3-6 από Θάλεια Γελαδάκη. Με αφορμή το project Ορεσtin τα παιδιά μαζί με τους γονείς θα δημιουργήσουν ένα γλυπτό με υλικά ένα κουτί γάλατος, γύψο και χρώματα.

Σάββατο 3 Ιουνίου 5 μ.μ.

Εργαστήριο εικονογράφησης με την Φωτεινή Τίκκου, σε συνεργασία με το illustradays.

Κυριακή 4 Ιουνίου 12-8 μ.μ.

Closing event στην αυλή από fraules

Εγκαίνια: 11/5 (7 μ.μ.)

Info: T.A.F./ the art foundation | 11/5 - 4/6 | Ώρες λειτουργίας: Τετ. - Κυρ.: 12 - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

T.A.F. / the art foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνιδες Έλενα Προβατά και Δήμητρα Σιατερλή συνομιλούν αινιγματικά στον Τεχνοχώρο

"Αινίγματα και άλλα τινά" είναι ο τίτλος του συνεργατικού πρότζεκτ των δύο δημιουργών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Δυο βιβλία και μια συζήτηση για την ιστορία της ελληνικής τέχνης που μένει να γραφτεί

Συζητάμε με την Έλενα Χαμαλίδη και τον Κώστα Χριστόπουλο με αφορμή τα βιβλία τους που ξαναγράφουν κεφαλαια της "ελληνικής ιστορίας" της τέχνης εστιάζοντας η μεν σε μη τυπικές περιπτώσεις ο δε στον εθνοκεντρικό λόγο που ενοποιεί και συνθέτει την ελληνική ιδιαιτερότητα.

"Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης" στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Μία νέα θεματική, ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στρέφει το βλέμμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

"A More Perfect Union": Έκθεση Αμερικάνων καλλιτεχνών για τη δημοκρατία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

Συνάντηση του "Να Μου Γελλάς" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνομιλήσει παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.

"Μυστήριο 42 Futuring Waters": Διεπιστημονικές συναντήσεις για τα δικαιώματα των νερών στην Ελευσίνα

Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, το μανιφέστο με τίτλο "A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina" ("Ένα Στοχαστικό Μανιφέστο Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Νερών για την Ελευσίνα") θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Ecoculture Festival.

Έλενα Μεδέλ: Όταν επιστρέφεις στο σπίτι εξαντλημένη, πώς γράφεις ένα μυθιστόρημα εκατοντάδων σελίδων και δεκάδων πλοκών;

Μιλήσαμε με τη συγγραφέα ενός από πιο "απλά" και επιδραστικά ταυτόχρονα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία, "Τα Θαύματα" με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ ΛΕΑ.