Akwa Ibom, Μελάς Μαρτίνος και Radio Athènes εκπροσωπούν το κληροδότημα του Χρήστου Τζίβελου

Οι χώροι τέχνης είχαν αναλάβει την εκπροσώπηση του κληροδοτήματος των Ξαγοράρη - Ντάβου το 2022.

Χρήστος Τζίβελος Dispositif Lumineux, installation, © Χρήστος Τζίβελος

Οι χώροι τέχνης Akwa Ibom, Μελάς Μαρτίνος και Radio Athènes, ανακοίνωσαν την κοινή εκπροσώπηση του κληροδοτήματος του Χρήστου Τζίβελου, μετά το κληροδότημα των Ξαγοράρη - Ντάβου to 2022.

Ο Χρήστος Τζίβελος (1949–1995) έζησε στην Αθήνα και το Παρίσι. Το ξεχωριστό έργο που άφησε πίσω του αποτελείται από εφήμερες, in-situ εγκαταστάσεις, γλυπτά, σχέδια, και φωτογραφίες. Το ενδιαφέρον του για την αλχημεία, την επιστήμη, την αρχιτεκτονική, την σκηνογραφία και το design εσωτερικών χώρων διατυπώνονται στο έργο του. Το κύριο μέσο του Τζίβελου ήταν το φως. Προσβλέπουμε στην συνεργασία με το αρχείο που έχει διατηρήσει ζωντανό ο Γιάννης Τζίβελος, με σκοπό την επανατοποθέτηση του έργου του σε έναν ευρύτερο διάλογο, και την δημιουργία εκδόσεων, εκθέσεων, νέας βιβλιογραφίας, και παρουσιάσεων.

Πρόσφατες εκθέσεις αφιερωμένες στον Χρήστο Τζίβελο περιλαμβάνουν "Modelling Phenomena”, Μουσείο Μπενάκη (2017) σε επιμέλεια των Μπία Παπαδοπούλου και Χριστόφορου Μαρίνου, και "Store in a Cool Place”, Akwa Ibom (2022), που επικεντρώθηκε στην φωτογραφική καταγραφή των εγκαταστάσεων του σε εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της ζωἠς του.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Παλαιοπωλείο Μαρτίνος

Πανδρόσου 50
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Radio Athenes

Πετράκη 15, Σύνταγμα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η ομαδική έκθεση "Παιδαγωγικές του κοινού/των κοινών" μάς δείχνει "πώς να στεκόμαστε μαζί"

Με καλλιτεχνικά έργα, πρακτικές και αρχεία, η ομαδική εικαστική έκθεση προτείνει στο κοινό μια έννοια παιδαγωγικής του κοινωνικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2023

Το Athens Art Book Fair γεμίζει τέχνη την Αθήνα για τέταρτη χρονιά

Η ετήσια έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου επιστρέφει με 82 καλλιτέχνες, φωτογράφους, ζινάδες, ανεξάρτητα περιοδικά και εκδοτικούς οίκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Το 5o International Forum of Performance Art στρέφει το βλέμμα στον μετα-άνθρωπο

Το φεστιβάλ επιστρέφει για ένα τετραήμερο στην πόλη της Δράμας, με τη θεματική : "The Posthumanisms and the Metaverses Condition".

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Εθνική Πινακοθήκη διοργανώνει ξεναγήσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες

Η Εθνική Πινακοθήκη, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 διοργανώνει, μεταξύ άλλων, ξενάγηση στην περιοδική έκθεση "Αστυγραφία / Urbanography. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970".

"Πως θα αλλάξουμε το μυαλό μας, για να αλλάξουμε τον κόσμο": Διεθνές Συμπόσιο στην Ελευσίνα

Συναρπαστικές συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις σε ένα καινοτόμο τριήμερο συμπόσιο, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο.

Διαβάζουμε Audre Lorde και Lola Ridge: Δυο ιστορικές γυναίκες, ριζοσπάστριες ποιήτριες μας συστήνουν οι εκδόσεις Κείμενα

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κείμενα μας συστήνουν την Audre Lorde, Μαύρη, λεσβία, ακτιβίστρια που έγραψε κείμενα-ορόσημα για το φεμινιστικό κίνημα της δεκαετίας του ‘80 και τη Lola Ridge αναρχική μοντερνίστρια των αρχών του 20ου αιώνα με έντονη παρουσία στην ιστορία του εργατικού κινήματος έγραψαν ιστορία με τη ζωή και το έργο τους που παραμένει ζωντανό και επίκαιρο.

Κάνοντας ένα "Ταξίδι στο χρώμα" στην έκθεση της Νάνσυς Ναουμίδου

Η εικαστικός εμπνέεται από την ελληνική φύση, τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα.