H Τιτίκα Σάλλα μιλάει "Περί φύσεως"

Η σειρά αυτή των έργων της Τιτίκας Σάλλα αποτελεί συνέχεια παλαιότερων αναφορών της στη φύση.

Τιτίκα Σάλλα Περί φύσεως

Η αίθουσα τέχνης έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Τιτίκας Σάλλα, "Περί φύσεως".

Η σειρά αυτή των έργων της Τιτίκας Σάλλα αποτελεί συνέχεια παλαιότερων αναφορών της στη φύση. Αγριολούλουδα, έντομα και σωροί από ελιές πλαισιώνουν τα "πορτραίτα" των ελαιόδεντρων, ως υπόμνηση συντροφικότητας και καλλωπισμού του περιβάλλοντος. Εικόνες ζωγραφισμένες με μολύβια, αυγοτέμπερα αλλά και ακουαρέλα εκθέτουν μιαν αντίστιξη του υπέρ-αιωνόβιου, του μεγαλειώδους της ελιάς παράλληλα με το  εφήμερο, το εύθραυστο της εποχιακής πανδαισίας με την ηχηρή χρωματική ποικιλότητα έναντι του τονικά διακριτικού.

Τιτίκα Σάλλα Περί φύσεως

"Στην προκειμένη περίπτωση το βασικό της θέμα είναι η ελιά, δέντρο αειθαλές και μακρόβιο, έννοιες που συγχέονται με την αθανασία. Δέντρο, σήμα κατατεθέν της Μεσογείου, το συναντάει κανείς σε όλη την έκταση των μεσογειακών χωρών. Η συχνότητά του, η πολυτιμότητα και η μακροβιότητά του το κάνει να ορθώνεται δίκην "δέντρου της ζωής"• άξονα του κόσμου / axis mundi του μεσογειακού χώρου", αναφέρει μεταξύ άλλων για το έργο της Τιτίκας Σάλλα ο ιστορικός τέχνης και ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ, Ανδρέας Ιωαννίδης.  

Εγκαίνια: 6/4 (7-10 μ.μ.)

Info: έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου | 6/4-6/5 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 12-8 μ.μ., Τετ.: 12-6 μ.μ., Σαβ.: 12-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Έκφραση «Γιάννα Γραμματοπούλου»

Βαλαωρίτου 9Α, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνιδες Έλενα Προβατά και Δήμητρα Σιατερλή συνομιλούν αινιγματικά στον Τεχνοχώρο

"Αινίγματα και άλλα τινά" είναι ο τίτλος του συνεργατικού πρότζεκτ των δύο δημιουργών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Δυο βιβλία και μια συζήτηση για την ιστορία της ελληνικής τέχνης που μένει να γραφτεί

Συζητάμε με την Έλενα Χαμαλίδη και τον Κώστα Χριστόπουλο με αφορμή τα βιβλία τους που ξαναγράφουν κεφαλαια της "ελληνικής ιστορίας" της τέχνης εστιάζοντας η μεν σε μη τυπικές περιπτώσεις ο δε στον εθνοκεντρικό λόγο που ενοποιεί και συνθέτει την ελληνική ιδιαιτερότητα.

"Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης" στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Μία νέα θεματική, ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στρέφει το βλέμμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

"A More Perfect Union": Έκθεση Αμερικάνων καλλιτεχνών για τη δημοκρατία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

Συνάντηση του "Να Μου Γελλάς" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνομιλήσει παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.

"Μυστήριο 42 Futuring Waters": Διεπιστημονικές συναντήσεις για τα δικαιώματα των νερών στην Ελευσίνα

Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, το μανιφέστο με τίτλο "A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina" ("Ένα Στοχαστικό Μανιφέστο Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Νερών για την Ελευσίνα") θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Ecoculture Festival.

Έλενα Μεδέλ: Όταν επιστρέφεις στο σπίτι εξαντλημένη, πώς γράφεις ένα μυθιστόρημα εκατοντάδων σελίδων και δεκάδων πλοκών;

Μιλήσαμε με τη συγγραφέα ενός από πιο "απλά" και επιδραστικά ταυτόχρονα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία, "Τα Θαύματα" με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ ΛΕΑ.