"Crossbreeds": Ο Αύγουστος Βεϊνόγλου προτείνει ένα ανοίκειο μέλλον που θολώνει τα όρια έμψυχου-άψυχου

Η νέα έκθεση του καλλιτέχνη παρουσιάζει μια σειρά από νέα γλυπτά και σχέδια που προσομοιώνουν τη διαδικασία της πετροποίησης μέσω της χρήσης πορσελάνης, χαρτοπολτού και διαφορετικών πλαστικών εξαρτημάτων από αυτοκίνητα και άλλα μηχανήματα.

Αύγουστος Βεϊνόγλου Crossbreeds

Ο Αύγουστος Βεϊνόγλου παρουσιάζει το "Crossbreeds", μια έκθεση που καλεί τους θεατές να προβληματιστούν γύρω από τα λείψανα-απομεινάρια που θα αποκαλυφθούν στο μέλλον όπως αυτά θα έχουν αποκρυσταλλωθεί μέσα από διαδικασίες μεταμόρφωσης και υβριδισμού.

Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από νέα γλυπτά και σχέδια που προσομοιώνουν τη διαδικασία της πετροποίησης μέσω της χρήσης πορσελάνης, χαρτοπολτού και διαφορετικών πλαστικών εξαρτημάτων από αυτοκίνητα και άλλα μηχανήματα. Τα γλυπτά του εμφανίζονται ως λείψανα ή ανασκαμμένα ευρήματα, χρησιμοποιώντας ετερόκλητα υλικά και μορφές για να δημιουργήσουν διασταυρώσεις μεταξύ σκελετικών κατασκευών, αρχιτεκτονικών στοιχείων και μηχανικών αντικειμένων. Τα αντικείμενα παρουσιάζουν ένα ανοίκειο αλλά δελεαστικό ταυτόχρονα όραμα για ένα μελλοντικό παράλληλο και ονειρικό σύμπαν, όπου αντικείμενα από διαφορετικές εποχές και τεχνολογίες έχουν συγχωνευθεί.

Αύγουστος Βεϊνόγλου Crossbreeds

Τα σχέδια που παρουσιάζονται στην έκθεση ερευνούν την ιδέα της μεταμόρφωσης των φυσικών μορφών μέσω της ενσωμάτωσης ορυκτών, παράξενων αρχιτεκτονημάτων και μικρο-πλαστικών. Δημιουργούν ένα οικοσύστημα αυτού του μέλλοντος, παρέχοντας μια δομική εντύπωση για το πώς θα μπορούσε αυτό να μετατραπεί. Τα σχέδια είναι αιωρούμενοι κόσμοι αμφιβόλου κλίμακας, απομονωμένοι στο χαρτί, που τραβούν την προσοχή σε στοιχεία πλαστικότητας και πολυπλοκότητας.

Αύγουστος Βεϊνόγλου Crossbreeds

Μέσα από το "Crossbreeds", ο Βεϊνόγλου παρουσιάζει έναν κόσμο όπου τα όρια μεταξύ του φυσικού και του τεχνητού, του παρελθόντος και του μέλλοντος και του έμψυχου και του άψυχου θολώνουν και τελικά διαλύονται. Η έκθεση αμφισβητεί τις προκαταλήψεις των θεατών για το τι είναι φυσικό και τεχνητό και μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε την πιθανότητα ενός μέλλοντος όπου τα μνημεία του θα περιλαμβάνουν και παράξενα υβριδικά ευρήματα που θα αποτελούνται από θραύσματα του σήμερα.

Εγκαίνια: 30/3 (7-10 μ.μ.)

Info: Potential Project | 30/3-6/5 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρ.: 6-9 μ.μ., Σαβ.: 12-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Potential Project

Ανδρέα Μεταξά 25, Αθήνα
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνιδες Έλενα Προβατά και Δήμητρα Σιατερλή συνομιλούν αινιγματικά στον Τεχνοχώρο

"Αινίγματα και άλλα τινά" είναι ο τίτλος του συνεργατικού πρότζεκτ των δύο δημιουργών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Δυο βιβλία και μια συζήτηση για την ιστορία της ελληνικής τέχνης που μένει να γραφτεί

Συζητάμε με την Έλενα Χαμαλίδη και τον Κώστα Χριστόπουλο με αφορμή τα βιβλία τους που ξαναγράφουν κεφαλαια της "ελληνικής ιστορίας" της τέχνης εστιάζοντας η μεν σε μη τυπικές περιπτώσεις ο δε στον εθνοκεντρικό λόγο που ενοποιεί και συνθέτει την ελληνική ιδιαιτερότητα.

"Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης" στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Μία νέα θεματική, ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στρέφει το βλέμμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

"A More Perfect Union": Έκθεση Αμερικάνων καλλιτεχνών για τη δημοκρατία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

Συνάντηση του "Να Μου Γελλάς" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνομιλήσει παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.

"Μυστήριο 42 Futuring Waters": Διεπιστημονικές συναντήσεις για τα δικαιώματα των νερών στην Ελευσίνα

Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, το μανιφέστο με τίτλο "A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina" ("Ένα Στοχαστικό Μανιφέστο Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Νερών για την Ελευσίνα") θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Ecoculture Festival.

Έλενα Μεδέλ: Όταν επιστρέφεις στο σπίτι εξαντλημένη, πώς γράφεις ένα μυθιστόρημα εκατοντάδων σελίδων και δεκάδων πλοκών;

Μιλήσαμε με τη συγγραφέα ενός από πιο "απλά" και επιδραστικά ταυτόχρονα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία, "Τα Θαύματα" με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ ΛΕΑ.