Η Σταματία Δημητρακοπούλου αποχαιρετά την Art Athina

Η Δημητρακοπούλου ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της αθηναϊκής φουάρ για έξι συνεχόμενα χρόνια.

Σταματία Δημητρακοπούλου © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης, φορέας υλοποίησης της Art Athina, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την επί έξι χρόνια καλλιτεχνική διευθύντρια της φουάρ, Σταματία Δημητρακοπούλου.

Η Σταματία Δημητρακοπούλου ανέλαβε καθήκοντα καλλιτεχνικής διευθύντριας το 2017 στο πλαίσιο της ριζικής ανανέωσης των στελεχών του μεγαλύτερου ετήσιου εικαστικού θεσμού στην Ελλάδα. Μέσα στα επόμενα έξι χρόνια που ακολούθησαν η φουάρ απέκτησε νέα ταυτότητα και νέα έδρα στην καρδιά της Αθήνας, υποδέχτηκε αριθμό ρεκόρ συμμετοχών με 81 αίθουσες τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τεράστια αποδοχή από κοινό.

Διαβάστε Επίσης

Η Art Athina απέκτησε πολυσυλλεκτικό παράλληλο πρόγραμμα με διεθνείς θεσμικές συνέργειες, συνεργασίες με ανεξάρτητους επιμελητές, συμπεριέλαβε στους κόλπους της ανεξάρτητους χώρους τέχνης, αγκάλιασε τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και το design, έκανε άνοιγμα στις επόμενες γενιές εικαστικών δημιουργών μέσα από τα εκπαιδευτικά της προγράμματα με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, καθιέρωσε βραβείο νέων Ελλήνων καλλιτεχνών και υπήρξε παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με ποικίλες διαδικτυακές και δια ζώσης δράσεις. 

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συνεργασίας της με την Art Athina η Σταματία Δημητρακοπούλου αποχαιρετά τον θεσμό σημειώνοντας τα εξής: "Έξι χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως καλλιτεχνικής διευθύντριας της Art Athina, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω τον θεσμό γεμάτη περηφάνια και ευγνωμοσύνη. Ελπίζω η ομάδα μου και εγώ να ανταποκριθήκαμε στις υψηλές απαιτήσεις των αιθουσών τέχνης, των καλλιτεχνών και του κοινού για μια έκθεση σύγχρονης τέχνης-γέφυρα με στόχο τον ουσιαστικό και διεθνή καλλιτεχνικό διάλογο και να φέραμε εις πέρας τη μετάβαση της φουάρ σε μια νέα εποχή. Ευχαριστώ την πρόεδρο του ΠΣΑΤ Γιάννα Γραμματοπούλου, το ΔΣ και τα μέλη του Συνδέσμου για την αγαστή συνεργασία Ξεκινώντας αυτό το ταξίδι σε ηλικία 25 ετών, η εμπιστοσύνη και η ενθάρρυνση που δέχτηκα σε όλη αυτή τη διαδρομή θα αποτελέσουν σταθμό στην επαγγελματική μου πορεία".

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης από την πλευρά του ευχαριστεί τη Σταματία Δημητρακοπούλου για την προσφορά της στην ανανέωση του θεσμού  και της εύχεται κάθε επιτυχία. 

Η νέα επιμελητική ομάδα της Art Athina θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η Art Athina 2023 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο από 14 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνιδες Έλενα Προβατά και Δήμητρα Σιατερλή συνομιλούν αινιγματικά στον Τεχνοχώρο

"Αινίγματα και άλλα τινά" είναι ο τίτλος του συνεργατικού πρότζεκτ των δύο δημιουργών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Δυο βιβλία και μια συζήτηση για την ιστορία της ελληνικής τέχνης που μένει να γραφτεί

Συζητάμε με την Έλενα Χαμαλίδη και τον Κώστα Χριστόπουλο με αφορμή τα βιβλία τους που ξαναγράφουν κεφαλαια της "ελληνικής ιστορίας" της τέχνης εστιάζοντας η μεν σε μη τυπικές περιπτώσεις ο δε στον εθνοκεντρικό λόγο που ενοποιεί και συνθέτει την ελληνική ιδιαιτερότητα.

"Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης" στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Μία νέα θεματική, ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στρέφει το βλέμμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

"A More Perfect Union": Έκθεση Αμερικάνων καλλιτεχνών για τη δημοκρατία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

Συνάντηση του "Να Μου Γελλάς" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνομιλήσει παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.

"Μυστήριο 42 Futuring Waters": Διεπιστημονικές συναντήσεις για τα δικαιώματα των νερών στην Ελευσίνα

Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, το μανιφέστο με τίτλο "A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina" ("Ένα Στοχαστικό Μανιφέστο Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Νερών για την Ελευσίνα") θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Ecoculture Festival.

Έλενα Μεδέλ: Όταν επιστρέφεις στο σπίτι εξαντλημένη, πώς γράφεις ένα μυθιστόρημα εκατοντάδων σελίδων και δεκάδων πλοκών;

Μιλήσαμε με τη συγγραφέα ενός από πιο "απλά" και επιδραστικά ταυτόχρονα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία, "Τα Θαύματα" με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ ΛΕΑ.