Το Χαλάνδρι αποκτά Δημοτική Πινακοθήκη

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα δημιουργηθεί ο χώρος με με στόχο την προβολή της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής και την προώθηση της εικαστικής εκπαίδευσης.

Δημοτική Πινακοθήκη Χαλανδρίου

Στη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης προχωρά ο Δήμος Χαλανδρίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (15/3/23), με στόχο την προβολή της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής και την προώθηση της εικαστικής εκπαίδευσης.

Ήδη δεκάδες εικαστικοί έχουν προσφερθεί να δωρίσουν τα έργα τους, τα οποία θα τοποθετηθούν στο κτήριο "Νόμπελ", που θα λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού, ή σε όποιο άλλο χώρο κριθεί κατάλληλος.

Η Δημοτική Πινακοθήκη θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του πολιτιστικού τομέα του Δήμου και με την υποστήριξη μια έμπειρης επταμελούς ομάδας εικαστικών και θεωρητικών της Τέχνης, η οποία θα έχει ρόλο συμβουλευτικό και "θητεία" έως τις 31/12/2023.

Την ομάδα έργου, στην οποία περιλήφθηκαν και πρόσωπα που υπέδειξαν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, απαρτίζουν οι: 

Nίκος Οικονομίδης (ζωγράφος)
Νίκος Ζήβας (ζωγράφος, εικαστικός καλλιτέχνης)
Χρήστος Κεχαγιόγλου (ζωγράφος)
Δημήτρης Κριτσωτάκης (εικαστικός καλλιτέχνης και υπάλληλος της Δν/σης Πολιτισμού)
Σέργιος Γκάκας (αντιδήμαρχος Διοικητικών & Πολιτισμού)
Κώστας Αγγελής (δημοτικός σύμβουλος – συγγραφέας)
Πόπη Κρανίδη (ζωγράφος)

"Ο Δήμος του Χαλανδρίου έχει ήδη μια σημαντική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αττικής, κυρίως μέσω του Φεστιβάλ Ρεματιάς. Η δημιουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης θα ενισχύσει το ρόλο αυτό περαιτέρω, θα βοηθήσει στην καλλιέργεια των πολιτών, όχι μόνο του Χαλανδρίου αλλά και όλων των γύρω περιοχών και θ’ αποτελέσει ένα μοντέρνο, πολιτισμένο και δημιουργικό στέκι για τη νεολαία του Δήμου. Οραματιζόμαστε μια Πινακοθήκη σύγχρονη και πρωτοπόρα με φρέσκια και σύγχρονη φιλοσοφία, την οποία θα αγκαλιάσει η πόλη και ολόκληρη η Αττική. Το πρώτο βήμα έγινε ήδη με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου", σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.