Δείτε τις άλλες εννέα αρχιτεκτονικές προτάσεις για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πρόκειται για τις συμμετοχές διεθνών και ελληνικών αρχιτεκτονικών γραφείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για το έργο επέκτασης του ΕΑΜ.

Adjaye Associates & Kizi Studio

To Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσιάζει τις προτάσεις των εννέα συμπράξεων διεθνών και ελληνικών αρχιτεκτονικών γραφείων, σε συνέχεια της παρουσίασης της επιλεγείσας αρχιτεκτονικής πρότασης των David Chipperfield Architects και Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε. για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. 

Διαβάστε Επίσης

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, "Οφείλω, καταρχήν, να τονίσω ότι στο σύνολό τους, οι προτάσεις είναι εξαιρετικά υψηλού αισθητικού επιπέδου, με αναλυτική μελέτη και όραμα για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής του κέντρου της Αθήνας. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τόσο για την έμπνευσή τους, όσο και για την αρμονική συνεργασία μεταξύ των διεθνών και ελληνικών αρχιτεκτονικών γραφείων. Με ομοφωνία και με υψηλά κριτήρια, η επταμελής Διεθνής Πολυεπιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, υπό την προεδρία του καθηγητή Ανδρέα Κούρκουλα, προέκρινε την πρόταση των γραφείων David Chipperfield Architects και Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε, ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια η Αθήνα να αποκτήσει ένα νέο Μουσείο, αντάξιο των πολύτιμων συλλογών του ΕΑΜ. Η απονομή του βραβείου Pritzker 2023 -της κορυφαίας αρχιτεκτονικής διάκρισης- στον David Chipperfield, επιβεβαιώνει την επιλογή της Επιτροπής".

Οι εννέα αρχιτεκτονικές προτάσεις

Adjaye Associates & Kizi Studio
Adjaye Associates & Kizi Studio
Ateliers Jean Nouvel & George Batzios Architects
©Ateliers Jean Nouvel
Ateliers Jean Nouvel & George Batzios Architects
Diller Scofidio + Renfro (D S + R) & VAP Architects & Neiheiser Argyros
Diller Scofidio + Renfro (D S + R) & VAP Architects & Neiheiser Argyros
Herzog and de Meuron & Aeter Architects
Herzog and de Meuron & ΑΕΤΕΡ Αρχιτέκτονες
SANAA & Buerger Katsota Architects
SANAA & Buerger Katsota Architects
Thomas Phifer & Tsolakis Architects & Kalliope Kontozoglou
Thomas Phifer & Tsolakis Architects & Kalliope Kontozoglou
Kengo Kuma and Associates & K-Studio
Kengo Kuma and Associates & K-Studio
OMA & RS Sparch
© MARTA
OMA & Rena Sakellaridou SPARCH PC
RCR Arquitectes & Parmenidis Longuepe Mari
RCR Arquitectes & Parmenidis Longuepe Mari

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".