Η τέχνη συναντά τη φιλοξενία στο νέο πρότζεκτ των Brown Hotels με την Art Athina

Μια εικαστική έκθεση ξεδιπλώνεται σε τέσσερα ξενοδοχεία της διεθνούς αλυσίδας.

Chryssa, Neon Box, MIHALARIAS ART

Η τέχνη συναντά την φιλοξενία στα ξενοδοχεία της Brown Hotels στην Ομόνοια, μέσα από την εικαστική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στα λόμπι τεσσάρων ξενοδοχείων της διεθνούς αλυσίδας στο κέντρο της Αθήνας. Με την επιμέλεια της Art Athina παρουσιάζονται έργα τέχνης από 26 γκαλερί που συμμετέχουν στον μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό θεσμό της χώρας, την Art Athina. Οι εκθέσεις θα εγκαινιαστούν την Πέμπτη 23 Μαρτίου, ενώ θα είναι ανοιχτές στο κοινό από 16/3. 

Antonakis, Study of Ryusuke Nakano outside Selfridges in 2005, Eleftheria Tseliou Gallery
Antonakis, "Study of Ryusuke Nakano outside Selfridges in 2005", Eleftheria Tseliou Gallery

H αγάπη και το ενεργό ενδιαφέρον των Brown Hotels σε δράσεις που αφορούν την τέχνη και η αφοσίωση τους στην ανάδειξη του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της πόλης οδήγησαν στη συνεργασία τους με τον μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό θεσμό της χώρας, την Art Athina.

Στο πλαίσιο της συνέργειας αυτής προέκυψε η δράση που παρουσιάζεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα: μια σπονδυλωτή έκθεση που εκτός των άλλων θα ενισχύσει τη σχέση του πολιτισμού με τον τουρισμό, προβάλλοντας το ξενοδοχείο ως ένα νέο σημείο συνάντησης, γνωριμίας και επικοινωνίας των καλλιτεχνών με το ευρύ κοινό.   

Από τις 16 Μαρτίου έως και τις 26 Απριλίου τα λόμπι των Βrown Hotels από χώροι υποδοχής μετατρέπονται σε γκαλερί προσφέροντας μια διαφορετική πολιτιστική εμπειρία στους επισκέπτες τους. Οι 26 ελληνικές αίθουσες τέχνης που συμμετέχουν σε αυτήν την pop up έκθεση επέλεξαν έργα καταξιωμένων και νεότερων εικαστικών δημιουργών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να αναδειχθούν και να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον εικαστικό χώρο. 

Evangelos Papagiannis, Composition, Gallery ArtPrisma
Evangelos Papagiannis, Composition, Gallery ArtPrisma

Συγκεκριμένα, οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τα έργα είναι: Brown Lighthouse Athens, Βrown Kubic, Dave Red Athens και Βrown Acropol.

Οι αίθουσες τέχνης που συμμετέχουν είναι: a.antonopoulou.art, Agathi Kartalos, Alibi Gallery, Allouche Benias Gallery, Alma Contemporary Art Gallery, Art Zone 42, Artower Agora, ASTROLAVOS art galleries, Athens Art Gallery, CAN Christina Androulidaki gallery, CITRONNE Gallery, Dio Horia, ekfrasi - yianna grammatopoulou, Eleftheria Tseliou Gallery, Gallery 7, Gallery Art Prisma, GENESIS GALLERY, Kalfayan Galleries, MIHALARIAS ART, Peritechnon Karteris art gallery, Rebecca Camhi Gallery, Roma Gallery, Skoufa Gallery, Technohoros art gallery, THE BREEDER, Zoumboulakis Galleries.

Εγκαίνια: 23/3 (1 μ.μ., Brown Lighthouse Athens)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Brown Hotels X Art Athina

  • Μεικτά Μέσα

Η τέχνη συναντά τη φιλοξενία στα ξενοδοχεία της Brown Hotels στην Ομόνοια, μέσα από τη σπονδυλωτή εικαστική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στα λόμπι τεσσάρων ξενοδοχείων της διεθνούς αλυσίδας. Έργα τέχνης καταξιωμένων και νεότερων δημιουργών από 26 γκαλερί που συμμετέχουν στην Art Athina θα παρουσιαστούν στους χώρους μέχρι τέλη Απριλίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.