"Συνθέσεις στον Κύβο": Μια συλλογική εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα

Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τον ζωγράφο Κωνσταντίνο Κομνηνό.

Συνθέσεις στον Κύβο

Το Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" παρουσιάζει τη συλλογική εικαστική έκθεση με τίτλο "Συνθέσεις στον Κύβο", από το Σάββατο 18/3. Υπό την διοργάνωση του εικαστικού Κωνσταντίνου Κομνηνού, επιμελητή της ομάδας Κύβος, η συλλογική αυτή έκθεση ενσωματώνει έργα σημαντικών και αξιόλογων Ελλήνων εικαστικών όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, οι οποίοι συνδέονται καλλιτεχνικά μέσω του μότο "ίδιοι όχι- ίσοι ναι". 

Στόχος αυτής της προκλητικά ιδιότυπης διοργάνωσης πολλών συμμετεχόντων, πολλαπλών δράσεων και ποικίλων σημείων αναφοράς-παρουσίασης, είναι η απελευθέρωση των καλλιτεχνών από τα πολύπλευρα δεσμά της ηττοπάθειας και ισοπέδωσης που τους επιβάλλονται, η δημιουργία μιας τάσεως φιλότεχνης, δημιουργικής αντίστασης, πέρα από νόρμες και εκτός δεδομένων, με πυξίδα λειτουργίας την εμπνευσμένη συνθετική συνύπαρξη όλων των τεχνών σε ένα πολυεπίπεδο έργο. Καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες που, όπως τονίζει και ο Κωνσταντίνος Κομνηνός "πρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά για να υπάρξουν, ώστε να βρει η τέχνη τη θέση της".

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ευφροσύνη Ζία Γεωργιάδου, Δημήτρης Τσιουβάκας, Αλέξης Βλάχος, Γιώργος Λεπίδας, Θανάσης Θέμελης, Χριστίνα Κοντούλη, Νίκος Μπαμπάτσικος, Αθηνά Γεράση, Katharina Kriener, Χρήστος Γιαννακόπουλος, Ηλίας Τολιάδης, Βάσω Βούλγαρη, Δημήτρης Νεοκλέους, Ειρήνη Γρηγοριάδου, Νούλη Γρηγοριάδου, Νίκος Παπαδόπουλος, Antonia Manuel Pinto Silva, Βαγγέλης Τσιάμης, Αμαλία Μποζινού Κεχαγιά, Νεφέλη Κομνηνού, Γεωργία Παππά, Δέσποινα Μαραγκουδάκη, Παναγιώτα Βαστάρδη, Κωνσταντίνος Κομνηνός

Επιμέλεια: Κων/νος Κομνηνός 

Εγκαίνια: 18/3 (8.30 μ.μ.)

Info: Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" | 18-29/3 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Σαβ., Κυρ.: 10 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη»

Μεγίστης 18-20, Καλλιθέα
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Επανένωση τριών παρθενώνειων θραυσμάτων από τα Μουσεία του Βατικανού στο Μουσείο Ακρόπολης

Η επανένωση αυτή έγινε χάρη στη σοβαρή και ουσιαστική εργασία όλων όσων ασχολήθηκαν με αυτήν, τόσο από την Αγία Έδρα και τα Μουσεία του Βατικανού όσο και από την ελληνική πλευρά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα του 20ου αιώνα αποκαλύπτουν τα "Αποκόμματα" του Γιώργου Γύζη

Μια έκθεση ζωγραφικής αποτυπώνει στον καμβά ξεχασμένες ειδησεογραφίες και φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τα τέλη του ’30 έως τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Δύο νέα εικαστικά πρότζεκτ έρχονται στα Dio Horia

O "Ιστώνας" της Ηλιοδώρας Μαργέλλου και το "Μερικές φορές είμαι δέντρο" του Rhys Lee θα φιλοξενούνται στην έδρα της γκαλερί στην Ακρόπολη έως τις αρχές Μαΐου.

Καλλιτεχνικές συνθέσεις συνδέουν το αθηναϊκό παραλιακό μέτωπο με τις θάλασσες του κόσμου

Η εικαστική έκθεση του Τάσου Ταστάνη, "Καρνάγια" παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου.

Μια τιμητική εκδήλωση για τον Χρόνη Μπότσογλου στο ΕΜΣΤ

Φέτος συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του σπουδαίου ζωγράφου.

Οι νέοι τίτλοι των εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Οι νέοι τίτλοι που ξεφυλλίζουμε από τη βιβλιοθήκη των εκδόσεων Μεταίχμιο.