Τέχνη και ψυχοθεραπεία συνδιαλέγονται στην έκθεση του Ιάσωνα Βενετσανόπουλου

Η έκθεση ζωγραφικής θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Λυκιαρδόπουλος.

In Between Ιάσων Βενετσανόπουλος

Στην τέταρτη ατομική του έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "In Between", ο Ιάσων Βενετσανόπουλος προσθέτει ακόμα μία διάσταση στο έργο του και μας καλεί να εξερευνήσουμε τον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ της τέχνης και της ψυχοθεραπείας. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 9/3, στο Μέγαρο Λυκιαρδόπουλος.

Το νέο σύνολο έργων του καλλιτέχνη αποτελεί ταυτόχρονα συνέχεια αλλά και ενισχυμένη δημιουργική εξέλιξη της μέχρι τώρα πορείας του. Η έκθεση περιλαμβάνει μια νέα συλλογή μεγάλων καμβάδων, επιλογές έντονων pop χρωμάτων αλλά και την κλασική "εμμονή” του καλλιτέχνη με το μαύρο φόντο, έργα από μελάνι σε χειροποίητο χαρτί με λεπτότητες και ποιητικές ευαισθησίες, καθώς και μια σειρά ζωγραφικών έργων πάνω σε μέταλλο, που αιωρούνται ανάμεσα στη ζωγραφική και τη γλυπτική.

Παράλληλα, ο καλλιτέχνης συστήνεται εκτός από ζωγράφος και ως σύμβουλος ψυχικής υγείας, εισάγοντας και αυτή του την ιδιότητα με ενδιαφέρον στο έργο του, και διαπραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι δύο πλευρές του συνυπάρχουν και αλληλοεπηρεάζονται. Έτσι, η έκθεση πλαισιώνεται και από δρώμενα (workshops*) που σχετίζονται με την ψυχοθεραπεία και την σχέση αυτής με την τέχνη, υπηρετώντας τον σκοπό του καλλιτέχνη να αποτελέσει η έκθεση έναν πόλο έλξης για εμπειρικό βίωμα και διανοητικό στοχασμό, γύρω από την τέχνη και την ψυχοθεραπεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ιάσων Βενετσανόπουλος εξερευνά και ο ίδιος τη θεματική "In Between" ανάμεσα στις δύο ιδιότητές του, αυτή του ζωγράφου και αυτή του συμβούλου ψυχικής υγείας και μας καλεί σε κάτι περισσότερο από την θέαση των έργων. 

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση.

Εγκαίνια: 9/3 (7 μ.μ.)

Info: Μέγαρο Λυκιαρδόπουλος - Αμαλίας 36 | 9-19/3 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 12-2 μ.μ. & 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Επανένωση τριών παρθενώνειων θραυσμάτων από τα Μουσεία του Βατικανού στο Μουσείο Ακρόπολης

Η επανένωση αυτή έγινε χάρη στη σοβαρή και ουσιαστική εργασία όλων όσων ασχολήθηκαν με αυτήν, τόσο από την Αγία Έδρα και τα Μουσεία του Βατικανού όσο και από την ελληνική πλευρά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα του 20ου αιώνα αποκαλύπτουν τα "Αποκόμματα" του Γιώργου Γύζη

Μια έκθεση ζωγραφικής αποτυπώνει στον καμβά ξεχασμένες ειδησεογραφίες και φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τα τέλη του ’30 έως τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Δύο νέα εικαστικά πρότζεκτ έρχονται στα Dio Horia

O "Ιστώνας" της Ηλιοδώρας Μαργέλλου και το "Μερικές φορές είμαι δέντρο" του Rhys Lee θα φιλοξενούνται στην έδρα της γκαλερί στην Ακρόπολη έως τις αρχές Μαΐου.

Καλλιτεχνικές συνθέσεις συνδέουν το αθηναϊκό παραλιακό μέτωπο με τις θάλασσες του κόσμου

Η εικαστική έκθεση του Τάσου Ταστάνη, "Καρνάγια" παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου.

Μια τιμητική εκδήλωση για τον Χρόνη Μπότσογλου στο ΕΜΣΤ

Φέτος συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του σπουδαίου ζωγράφου.

Οι νέοι τίτλοι των εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Οι νέοι τίτλοι που ξεφυλλίζουμε από τη βιβλιοθήκη των εκδόσεων Μεταίχμιο.