Δύο νέες εκθέσεις ζωγραφικής εγκαινιάζονται στον Αστρολάβο

Η Christina Pancess παρουσιάζει τις "Μεταλλαγές" και ο Νικόλας Τόπακας εμπνέεται από τον μαγικό κόσμο των μαγαζιών της πόλης.

Νικόλαος Τόπακας : “ The Shop ”

Από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο 1 Απριλίου, θα παρουσιάζονται στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος - δεξαμενή", οι εκθέσεις ζωγραφικής της Christina Pancess "Transformations" και του Νικόλα Τόπακα "The Shop".

"Transformations", της Christina Pancess

Στην ενότητα αυτή έργων της η καλλιτέχνης δημιουργεί συνθέσεις μεγάλων κυρίως διαστάσεων στο πλαίσιο του αφηρημένου εξπρεσιονισμού και της γεωμετρικής τέχνης. Η χειρονομιακή αυτόματη γραφή της με τις ρέουσες γραμμές και φόρμες, άλλοτε περίκλειστες άλλοτε πιο ελεύθερες, δημιουργούν χρωματικές συνθέσεις ενδιαφέρουσες που βάζουν το θεατή να μπει φαντασιακά σε μια ροή ενέργειας και κίνησης και να διαδεί τις δικές του εικόνες, εκφάνσεις, συναισθήματα. Οι επιρροές του μοντερνισμού και του φουτουρισμού είναι διακριτές αλλά η δουλειά της καλλιτέχνιδας διακρίνεται από ένα πολύ προσωπικό πλαστικό ιδίωμα.

Ο θεατής καλείται με τον δικό του τρόπο προσέγγισης αισθητηριακό ή λογικό,
να συνδιαλλαγεί με τα έργα και να κάνει τις δικές του αναγνώσεις αφήνοντας να του
αποκαλυφθούν οι δικές του εικόνες, αισθήσεις, φαντασίες, συνειρμοί από κάθε έργο.

"The Shop", του Νικόλα Τόπακα

Στην ενότητα αυτή έργων του ο καλλιτέχνης εμπνέεται από τον μαγικό κόσμο των μαγαζιών της πόλης. Οι διαφορετικές προσόψεις τους, τα χρώματα, οι φωτεινές επιγραφές αλλά και το προσωπικό και ο κόσμος που συχνάζει και τους δίνει ζωή, ενίοτε και τα εσωτερικά τους, του κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τον ωθούν στο να τα αποτυπώσει με ζωντάνια και αμεσότητα στον καμβά του. Συνδυάζει ζωγραφικά τα έντονα φωτεινά χρώματα που συνδέονται περισσότερο με την παλέτα των ποπ αρτ καλλιτεχνών, με την πιο κλασική αναπαραστατική απεικόνιση που έχει πηγή έμπνευσης στους σπουδαίους εκπροσώπους της γενιάς του ’30 και του ’60.

Τον ενδιαφέρει η καταγραφή του σήμερα, καθώς το κατάστημα δεν παραμένει πάντα με την ίδια πρόσοψη, αποτυπώνει λοιπόν τη δεδομένη χρονική στιγμή τον μικρόκοσμο αυτόν που δίνει την πνοή, την κίνηση, το στίγμα μιας πόλης και γίνεται το σημείο συνάντησης διαφορετικών ανθρώπων.

Info: Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος - Δεξαμενή" | 17/2-1/4 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 12-4 μ.μ. & 5-8 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ.-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αστρολάβος-Δεξαμενή

Ξανθίππου 11, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Crossbreeds": Ο Αύγουστος Βεϊνόγλου προτείνει ένα ανοίκειο μέλλον που θολώνει τα όρια έμψυχου-άψυχου

Η νέα έκθεση του καλλιτέχνη παρουσιάζει μια σειρά από νέα γλυπτά και σχέδια που προσομοιώνουν τη διαδικασία της πετροποίησης μέσω της χρήσης πορσελάνης, χαρτοπολτού και διαφορετικών πλαστικών εξαρτημάτων από αυτοκίνητα και άλλα μηχανήματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/03/2023

Οι νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι για κάθε ηλικία

Νέοι τίτλοι ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας για παιδιά και ενήλικες, που είναι διαθέσιμοι από σήμερα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Τετράποδοι επισκέπτες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μια συνεργασία του ΕΜΣΤ με το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4/4).

Η Σταματία Δημητρακοπούλου αποχαιρετά την Art Athina

Η Δημητρακοπούλου ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της αθηναϊκής φουάρ για έξι συνεχόμενα χρόνια.

Μια ματιά στη ζωγραφική του Βασίλη Σίμου

Μια έκθεση με αναδρομικό χαρακτήρα που περιλαμβάνει μια επιλογή έργων του Λαμιώτη ζωγράφου από το 1954 έως το 2014.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: Μια δεκαετία δημιουργικότητας και πολιτιστικής αναγέννησης

Το μουσείο γιορτάζει δέκα χρόνια δράσης και μας καλεί να εξερευνήσουμε τους ανανεωμένους χώρους και τη βιομηχανική ιστορία του μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Η διευθύντρια του ΒΜΦ Μαρία Φλώρου μιλάει στο "α" για τις επετειακές εκδηλώσεις αλλά και την παρακαταθήκη του ως μνημείου βιομηχανικής κληρονομιάς.

Έργα ζωγραφικής από την Αμμόχωστο φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στην Πινακοθήκη παρουσιάζονται 25 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Αμμοχώστου, τα οποία για 45 χρόνια οι Κύπριοι τα θεωρούσαν χαμένα, αφού εγκαταλείφθηκαν στην Αμμόχωστο το 1974 με την εισβολή.