Έργα πρωτοπόρων της μοντέρνας τέχνης εξεικονίζουν τον ψυχικό κόσμο του ατόμου

Κοινό χαρακτηριστικό των έργων είναι η ανθρωποκεντρική θεματική και η εστίαση στην προσωπογραφία.

Picabia Visage de Femme The Human Condition

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την καινούργια ομαδική έκθεση "The Human Condition: from Modernity to the Contemporary". Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23/2.

Στην έκθεση, καλλιτέχνες των ιστορικών πρωτοποριών όπως ο André Derain, ο Giorgio de Chirico, ο Otto Dix, ο Jean Fautrier και ο Francis Picabia συνομιλούν με καλλιτέχνες του ύστερου μοντερνισμού όπως ο Eduardo Arroyo και ο Andy Warhol, ενώ ο διάλογος αυτός συνεχίζεται με σύγχρονους καλλιτέχνες της ζωγραφικής σχολής του Βερολίνου όπως ο Peter Böhnisch, ο Thomas Grünfeld, ο David Nicholson, ο Δημήτρης Τζαμουράνης, ο Thomas Virnich, ο René Wirths, η Sandra Vásquez de la Horra και ο John Isaacs. 

The Human Condition Böhnisch First Contact 2, 2022
Böhnisch, First Contact 2, 2022
The Human Condition Derain-Portrait de jeune fille sur fond noir
Derain-Portrait de jeune fille sur fond noir

Θέτοντας ως αφετηρία τη δεκαετία του 1920, η έκθεση παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών οι οποίοι αποτέλεσαν σταθμό στη διαμόρφωση της μοντέρνας τέχνης. Καλύπτοντας, λοιπόν, ένα φάσμα εκατό περίπου χρόνων, ο θεατής μπορεί να περιπλανηθεί στην εξέλιξη της ανθρώπινης αναπαράστασης μέχρι τη σημερινή εποχή. 

Κοινό χαρακτηριστικό των έργων είναι η ανθρωποκεντρική θεματική και η εστίαση στην προσωπογραφία ως μέσο που προσφέρει τη δυνατότητα εξεικόνισης της προσωπικότητας, των συναισθημάτων και του ψυχικού κόσμου του απεικονιζόμενου μέσα από το αντιληπτικό πρίσμα του δημιουργού.

Εγκαίνια: 23/2 (7.30-9.30 μ.μ.)

Info: Γκαλερί Σκουφά | 23/2-18/3 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ., Σαβ.: 10 π.μ. - 3.30 μ.μ., Τρ., Πεμ.: 10 π.μ. - 3.30 μ.μ. & 5.30-9 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. - 3.30 μ.μ. & 5.30-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σκουφά

Σκουφά 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Νεάπολη: Το πρότζεκτ που μας επανασυστήνει μία ιστορική αθηναϊκή συνοικία

Η έκθεση "Νεάπολις, κοιτίς αμεριμνησίας και νεότητος" εγκαινιάζεται τον Μάρτιο στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/02/2024

Μια ανοιχτή συζήτηση για την πυρηνική ενέργεια στο Tavros

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης "…that creeps from the earth", η οποία αφορά τη σχέση του ανθρώπου με την πυρηνική ενέργεια και τις επιπτώσεις της σε περιβάλλον και κοινότητες.

"Kifissos": Η Κατερίνα Μπότσαρη και ο Karl Heinz Jeron γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ φύσης και αστικού σχεδιασμού

Αυτή η οπτικοακουστική εγκατάσταση έχει σκοπό να ανοίξει μια συζήτηση καθώς και προσωπικό αναστοχασμό γύρω από την κατάσταση του κατοικημένου χώρου και τι αυτός αποκαλύπτει στην ανθρωπότητα.

Το "1984" του Τζορτζ Όργουελ εξερευνά μια ομάδα χαρακτών στο ETCH INK

Η έκθεση "Σχέδιο Απόδρασης 1984/2024" διοργανώνεται από το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών.

Το Young Book Designers Award 2024 περιμένει τις προτάσεις σας

Ο θεσμός που ξεκίνησε το 2022 επιστρέφει και καλεί νέους σχεδιαστές βιβλίων να υποβάλλουν τα έργα τους.

"CUTE": Μια έκθεση στο Λονδίνο που εξερευνά την ακαταμάχητη άνοδο της γλυκύτητας

Απ’ τη διαχρονική Hello Kitty μέχρι τα σκοτεινά mixed-media παραμύθια, κι απ’ την οικολογία στον καπιταλισμό, το "Somerset House" του Λονδίνου διερευνά τη σύνθετη δύναμη της χαριτωμενιάς -και το πώς συνδέεται με τις σύγχρονες υπαρξιακές μας αναζητήσεις.

PCAI και ΕΜΣΤ διερευνούν την έννοια της ταυτότητας μέσα σε σύγχρονους κήπους-καταφύγια

Μια εκδήλωση με αφορμή την έκδοση "Sheltered Gardens", βασισμένη στην ομότιτλη έκθεση που το PCAI παρουσίασε το 2022 στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους.