"Η Τέχνη του Αλγόριθμου": Κατανοώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης με τον ίδιο αλγόριθμο.

Sweet Melancholy – Η Τέχνη του Αλγόριθμου

Εγκαινιάζεται στον χώρο τέχνης Μελάνυθρος η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ακίνδυνου Κουτσουρά με τίτλο "Sweet Melancholy – Η Τέχνη του Αλγόριθμου", με έργα που έχουν δημιουργηθεί από τη σύμπραξη τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπινης έμπνευσης, την πρώτη στον ελληνικό χώρο με έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο.

Η συλλογή περιλαμβάνει ΑΙ generative μοναδικά κομμάτια, ειδικά σχεδιασμένα για να συμβαδίζουν με την αισθητική του δημιουργού τους, Ακίνδυνου Κουτσουρά. Η μουσική επένδυση της έκθεσης είναι επίσης αποτέλεσμα συνεργασίας του καλλιτέχνη με το ΑΙ. Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης με τον ίδιο αλγόριθμο, βιώνοντας έτσι έναν διαδραστικό τρόπο κατανόησης των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης. 

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τεράστια επίδραση σε όλους τους τομείς της ζωής και επομένως και στην τέχνη. Οι αλγόριθμοι μπορούν να "γεννήσουν" μοναδικές οπτικές συνθέσεις, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του μέχρι τώρα εφικτού. Καθώς οι καλλιτέχνες και η ίδια η τέχνη οφείλουν να εξελίσσονται και να επαναπροσδιορίζονται -και μέσα από τις νέες τεχνολογίες όπως έγινε με την έλευση της φωτογραφίας- η τεχνητή νοημοσύνη ως εικαστικό μέσο αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την καλλιτεχνική δημιουργία και τη θέση του δημιουργού. Για τα έργα έχει χρησιμοποιηθεί το Stable Diffusion 1.5, automatic1111 σε Google Colab.

Εγκαίνια: 9/2 (7 μ.μ.) 

Info: Μελάνυθρος | 9-10/2 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ., Παρ.: 7-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"άνδρα πολύτροπον": Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Γιάννη Κωστόπουλου

Η έκθεση, της οποίας ο τίτλος αναφέρεται στον πρώτο στίχο της Οδύσσειας, εστιάζει στη συμβολή του Γιάννη Κωστόπουλου και σε τομείς πέρα από τον τραπεζικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/02/2024

Τι θα δούμε τον Μάρτιο στην Εθνική Πινακοθήκη

Μουσικές εκδηλώσεις και ακόμα περισσότερες ξεναγήσεις στα παραρτήματα της ΕΠΜΑΣ.

"Vulnera": Ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς δημιουργεί γκροτέσκες, ετερόδοξες εικόνες στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη περιλαμβάνει έργα της τελευταίας δεκαετίας που προσεγγίζουν έννοιες όπως το τραύµα, το ανοίκειο, η φθαρτότητα, το αποτρόπαιο.

Λίγες ακόμα δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας

Ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει μία νέα σειρά ξεναγήσεων με ελεύθερη είσοδο για τον Μάρτιο.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου μας "βάζει" στην ατομική του έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Σάλτσμπουργκ που συνδέει Βορρά και Νότο μέσα από το πρίσμα του (υπερ)τουρισμού

Κλιματική κρίση, ελληνικός αιγιαλός, προσωπικό και πλανητικό burn out, ήχοι της Μεσογείου και της Κεντρικής Ευρώπης. Ο καλλιτέχνης μας μιλά με αφορμή την ατομική του έκθεση στην Salzburger Kunstverein 'με τίτλο 'Sunseekers or Dimming the Sun or'' που εγκαινιάζεται την 1η Μαρτίου.

Η Αλεξάνδρα Ισακίδη δημιουργεί τη δική της μοναδική "Neverland"

Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία η καλλιτέχνης δημιουργεί έργα τα οποία θα χαρακτήριζε κανείς ως αλληγορικά με συμβολισμούς που μας ταξιδεύουν στην παιδική μας ηλικία.

Η γυναικεία μορφή στη συλλογή του Ιδρύματος Γουλανδρή

Δυο θεματικές ξεναγήσεις διοργανώνει το ίδρυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.