"Η Τέχνη του Αλγόριθμου": Κατανοώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης με τον ίδιο αλγόριθμο.

Sweet Melancholy – Η Τέχνη του Αλγόριθμου

Εγκαινιάζεται στον χώρο τέχνης Μελάνυθρος η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ακίνδυνου Κουτσουρά με τίτλο "Sweet Melancholy – Η Τέχνη του Αλγόριθμου", με έργα που έχουν δημιουργηθεί από τη σύμπραξη τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπινης έμπνευσης, την πρώτη στον ελληνικό χώρο με έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο.

Η συλλογή περιλαμβάνει ΑΙ generative μοναδικά κομμάτια, ειδικά σχεδιασμένα για να συμβαδίζουν με την αισθητική του δημιουργού τους, Ακίνδυνου Κουτσουρά. Η μουσική επένδυση της έκθεσης είναι επίσης αποτέλεσμα συνεργασίας του καλλιτέχνη με το ΑΙ. Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης με τον ίδιο αλγόριθμο, βιώνοντας έτσι έναν διαδραστικό τρόπο κατανόησης των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης. 

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τεράστια επίδραση σε όλους τους τομείς της ζωής και επομένως και στην τέχνη. Οι αλγόριθμοι μπορούν να "γεννήσουν" μοναδικές οπτικές συνθέσεις, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του μέχρι τώρα εφικτού. Καθώς οι καλλιτέχνες και η ίδια η τέχνη οφείλουν να εξελίσσονται και να επαναπροσδιορίζονται -και μέσα από τις νέες τεχνολογίες όπως έγινε με την έλευση της φωτογραφίας- η τεχνητή νοημοσύνη ως εικαστικό μέσο αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την καλλιτεχνική δημιουργία και τη θέση του δημιουργού. Για τα έργα έχει χρησιμοποιηθεί το Stable Diffusion 1.5, automatic1111 σε Google Colab.

Εγκαίνια: 9/2 (7 μ.μ.) 

Info: Μελάνυθρος | 9-10/2 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ., Παρ.: 7-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μελάνυθρος

Ζάππα 4, Καλλιμάρμαρο
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.