Μια πολυμεσική έκθεση στήνεται στο Fools Bar

Φωτογραφία, φωτογράμματα, εγκαταστάσεις που έχουν σαν αφετηρία τη φωτογραφία αλλά και stop-motion βίντεο παρουσιάζονται σε ένα συνολικό πρότζεκτ από την Ειρήνη Ρούμπη.

Tautologies Ειρήνη Ρούμπη

Η εικαστικός Ειρήνη Ρούμπη παρουσιάζει την ατομική εικαστική της έκθεση με τίτλο "Tautologies", που θα πραγματοποιηθεί στο πατάρι του Fools Bar στο Μαρούσι, από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου. 

Tautologies ή Ταυτολογίες. Η επανάληψη του ίδιου νοήματος με διαφορετικές λέξεις. Τα διαφορετικά επίπεδα του ίδου πράγματος, το ίδιο πράγμα ιδωμένο από διαφορετικές οπτικές. Επαναλαμβάνοντας κάτι ξανά και ξανά απομακρυνόμαστε ολοένα και περισσότερο από το αρχικό αντικείμενο, δημιουργώντας τελικά νέα αντικείμενα. Όσο αλλάζει χάνει τον εαυτό του, ανακαλύπτει όμως έναν νέο. 

Μια πολυμεσική έκθεση που περιλαμβάνει φωτογραφία, φωτογράμματα, εγκαταστάσεις που έχουν σαν αφετηρία τη φωτογραφία αλλά και stop-motion βίντεο, όλα προσαρμοσμένα και διαμορφωμένα στον ίδιο το χώρο της έκθεσης σε μια ενοποιημένη site-specific προσπάθεια. 

Η Ειρήνη Ρούμπη είναι εικαστικός γεννημένη το 1995,ενώ αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το εικαστικό της ενδιαφέρον αφορά κυρίως την "αλληλοεπικάλυψη" μεταξύ εικαστικών και παραστατικών τεχνών, οι οποίες, συμφωνα με την ίδια,ανταλλάσουν στοιχεία δημιουργώντας μάλιστα και νέα καλλιτεχνικά υβρίδια. Βασικές ιδέες που την απασχολούν είναι η αλληλοεπικάλυψη μεταξύ χορού, θεάτρου και performance, η έννοια της ενδιαμεσότητας και η ιδέα της "ταυτολογίας”. Η πρακτική της είναι εννοιολογική και δημιουργεί έργα χρησιμοποιώντας βίντεο, installation, performance, φωτογραφία και χαρακτική, ενώ έχει επιρροές από τις προηγούμενες σπουδές της στην Ψυχολογία, από θεατρικές τεχνικές αλλά και τον πειραματικό κινηματογράφο. 

Εγκαίνια : 27/1 (8 μ.μ.)

Info: Fools Bar | 27/1-5/2 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10 π.μ. - 2 π.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.

"Σύνθωμα/ Sinthome": Αναδεικνύοντας την ποικιλία και την αντίθεση που χαρακτηρίζει τον κόσμο της τέχνης

17 καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες μάς προσκαλούν να ανακαλύψουμε σε αυτήν την πολυδιάστατη έκθεση τόσο τον κόσμο των αντιθέσεων μέσα από́ τα μάτια των καλλιτεχνών, όσο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες δημιουργήθηκαν τα έργα αυτά.