Μια πολυμεσική έκθεση στήνεται στο Fools Bar

Φωτογραφία, φωτογράμματα, εγκαταστάσεις που έχουν σαν αφετηρία τη φωτογραφία αλλά και stop-motion βίντεο παρουσιάζονται σε ένα συνολικό πρότζεκτ από την Ειρήνη Ρούμπη.

Tautologies Ειρήνη Ρούμπη

Η εικαστικός Ειρήνη Ρούμπη παρουσιάζει την ατομική εικαστική της έκθεση με τίτλο "Tautologies", που θα πραγματοποιηθεί στο πατάρι του Fools Bar στο Μαρούσι, από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου. 

Tautologies ή Ταυτολογίες. Η επανάληψη του ίδιου νοήματος με διαφορετικές λέξεις. Τα διαφορετικά επίπεδα του ίδου πράγματος, το ίδιο πράγμα ιδωμένο από διαφορετικές οπτικές. Επαναλαμβάνοντας κάτι ξανά και ξανά απομακρυνόμαστε ολοένα και περισσότερο από το αρχικό αντικείμενο, δημιουργώντας τελικά νέα αντικείμενα. Όσο αλλάζει χάνει τον εαυτό του, ανακαλύπτει όμως έναν νέο. 

Μια πολυμεσική έκθεση που περιλαμβάνει φωτογραφία, φωτογράμματα, εγκαταστάσεις που έχουν σαν αφετηρία τη φωτογραφία αλλά και stop-motion βίντεο, όλα προσαρμοσμένα και διαμορφωμένα στον ίδιο το χώρο της έκθεσης σε μια ενοποιημένη site-specific προσπάθεια. 

Η Ειρήνη Ρούμπη είναι εικαστικός γεννημένη το 1995,ενώ αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το εικαστικό της ενδιαφέρον αφορά κυρίως την "αλληλοεπικάλυψη" μεταξύ εικαστικών και παραστατικών τεχνών, οι οποίες, συμφωνα με την ίδια,ανταλλάσουν στοιχεία δημιουργώντας μάλιστα και νέα καλλιτεχνικά υβρίδια. Βασικές ιδέες που την απασχολούν είναι η αλληλοεπικάλυψη μεταξύ χορού, θεάτρου και performance, η έννοια της ενδιαμεσότητας και η ιδέα της "ταυτολογίας”. Η πρακτική της είναι εννοιολογική και δημιουργεί έργα χρησιμοποιώντας βίντεο, installation, performance, φωτογραφία και χαρακτική, ενώ έχει επιρροές από τις προηγούμενες σπουδές της στην Ψυχολογία, από θεατρικές τεχνικές αλλά και τον πειραματικό κινηματογράφο. 

Εγκαίνια : 27/1 (8 μ.μ.)

Info: Fools Bar | 27/1-5/2 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10 π.μ. - 2 π.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.