"It ain’t even late in the day anymore. It’s night": Δύο καλλιτέχνες μελετούν όσα χωρίζουν το φως από το σκοτάδι

Στην έκθεση, τα έργα συνθέτουν μία αρμονική αντίστιξη της σχέσης δυο δημοφιλών θεμάτων της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

It ain't even late in the day anymore.It's night

Η Γκαλερί "7" παρουσιάζει από τις 7 Ιανουαρίου τη διατομική έκθεση της Χλόης Ακριθάκη και του Φίλιππου Τσιτσόπουλου, με τίτλο "It ain’t even late in the day anymore. It’s night".

Η Χλόη Ακριθάκη, με τη φωτογραφική προσέγγιση που επιλέγει, αποφεύγει το στήσιμο του θέματος, και το ενδιαφέρον της μοιράζεται ανάμεσα στη φύση και στον άνθρωπο. Σε αυτή τη σειρά έργων η Χλόη περιηγείται στη χιονισμένη Αθήνα, παρατηρεί, παραμονεύει και βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα. Σε άλλες της διαδρομές στην πόλη, περισυλλέγει σπασμένα μάρμαρα. 

It ain't even late in the day anymore.It's night

Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εμπνέεται από τη μπαρόκ τέχνη και το μανιερισμό, αλλά και από το διαχρονικό ρεπερτόριο του δυτικού θεάτρου, δημιουργώντας χαρακτήρες πρωταγωνιστές. Στο έργο του έντονα ψυχογραφικές εικόνες ισορροπούν τέλεια μεταξύ του όμορφου και του τρομακτικού. 

It ain't even late in the day anymore.It's night

Στην έκθεση "It ain’t even late in the day anymore — Ιt’s night!" παρουσιάζει το βίντεο από το μονόπρακτο του Τένεσσι Ουίλιαμς "Το τελευταίο από τα ολόχρυσα ρολόγια μου", από το όποιο είναι δανεισμένος και ο τίτλος της έκθεσης, καθώς και φωτογραφίες - ψηφιακά κολάζ όπου παρουσιάζονται οι τρεις πρωταγωνιστές του έργου σε μορφή κωμικής αφίσας πλανόδιου θιάσου.

It ain't even late in the day anymore.It's night

Στην έκθεση, τα έργα συνθέτουν μία αρμονική αντίστιξη της σχέσης δυο δημοφιλών θεμάτων της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Πορτρέτα και τοπία συναντιούνται εκεί που το χιόνι σκεπάζει τους ήχους της πόλης, που το σκοτάδι πέφτει νωρίς, και που ο χρόνος μένει μετέωρος μεταξύ του πριν και του μετά, στη νοητή γραμμή που χωρίζει το φως από το σκοτάδι.

Εγκαίνια: 7/1 (12-4 μ.μ.)

Info: Γκαλερί 7 | 7-28/1 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Σαβ., 12 - 4 μ.μ., Τρ., Πεμ., Παρ. 12 - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί 7

Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Κολωνάκι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.