"ΦΑΤ & ΘΙΝ": Μια περφόρμανς με αφορμή το πρότζεκτ "Μεταμορφώσεις"

Οι καλλιτέχνες Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία και Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό πρότζεκτ στο A FOREST.

ΦΑΤ & ΘΙΝ περφόρμανς Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία & Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ "Μεταμορφώσεις", η επιμελητική ομάδα miss dialectic παρουσιάζει την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου την περφόρμανς "ΦΑΤ & ΘΙΝ" της Δέσποινας Σανιδά-Κρεζία και του Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου: "Θα σας πω ένα από τα παραμύθια του λαού μας: είναι κάποιος που αιωρείται ενώ δεν θέλει να αιωρείται".

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης και οι περαστικοί της οδού Καλλιδρομίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την περφόρμανς στον χώρο A FOREST, που φιλοξενεί τη δράση.

Η Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως χορεύτρια και performer. Είναι απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.

Ο Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Είναι κινηματογραφιστής και συγγραφέας. Κινηματογραφεί σε φιλμ Σούπερ 8 και έχει εκδόσει τα βιβλία Ιάκωβος (αντίποδες, 2016) και Βόυτσεκ / Ουρανός Άουσβιτς (Άγρα, 2021).

Το πρότζεκτ "Μεταμορφώσεις" βασίζεται στο ερευνητικό έργο "Μεταμορφώσεις. Τέχνες και παραμύθια. Μια σύγχρονη ανθολογία" της Ελεάννας Παπαθανασιάδη με συμμετέχοντες/ουσες τους/τις Γιαννίκο Βασιλούλη, Εύα Βασλαματζή, Πάκυ Βλασσοπούλου, Στάβια Γριμάνη, Ανδρέα Ράγκναρ Κασάπη, Μυρτώ Κατσιμίχα, Φάνη Καφαντάρη, Δήμητρα Κονδυλάτου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Καρολίνα Κρασούλη, Παναγιώτη Λουκά, Ναταλία Μαυρωτά, Ελένη Μπαγάκη, Παναγιώτη Μπάρα, Κοσμά Νικολάου, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Βασίλη Παπαγεωργίου, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Ρήγα, Εύη Σουγκάρα, Στεφανία Στρούζα, Κατερίνα Τριχιά, Εβίτα Τσοκάντα, Φωτεινή Χανδρά, Κλέα Χαρίτου, Κωνσταντίνο Χατζηνικολάου, CLOTHESLINES (Ελευθερία Αράπογλου & Μέτυ Τσουκάτου), Fake Office & hush—hush, Hypercomf, Jacob Moe και Phantom Investigations (Ινώ Βαρβαρίτη & Γιάννη Δελαγραμμάτικα).

Μπορείτε να βρείτε την ψηφιακή έκδοση εδώ.

Info: A FOREST (Καλλιδρομίου 40, Εξάρχεια) | Ημέρα και ώρες διεξαγωγής: Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, 8 & 9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.