"Highlights ’22 - ‘23": Έργα σύγχρονων και παλαιότερων δημιουργών συνδιαλέγονται στον Αστρολάβο

Πρόκειται για έργα τέχνης συλλεκτικής αξίας παλαιότερων καλλιτεχνών, συνδιαλέγονται με έργα σύγχρονων σημαντικών δημιουργών με ιδιαίτερο χαρακτήρα και αισθητική.

Highlights '22 - '23

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος-Δεξαμενή", η ομαδική έκθεση με τίτλο "Highlights ’22 - ‘23", με ξεχωριστά έργα ζωγραφικής σύγχρονων και παλαιότερων Ελλήνων δημιουργών.

Highlights '22 - '23

Μια έκθεση με διάθεση και χαρακτήρα πληθωρικό και γιορτινό. Πρόκειται για έργα τέχνης συλλεκτικής αξίας παλαιότερων καλλιτεχνών, συνδιαλέγονται με έργα σύγχρονων σημαντικών δημιουργών με ιδιαίτερο χαρακτήρα και αισθητική. Έργα πολύ διαφορετικού ύφους συνομιλούν μεταξύ τους με κύριο γνώμονα τη δύναμη των ζωγραφικών αξιών. Έργα που μας φέρνουν κοντά την γραφή σπουδαίων καλλιτεχνών της γενιάς του ’30, του ’60 αλλά και σύγχρονων.

Highlights '22 - '23

Highlights '22 - '23

Για τον φιλότεχνο - συλλέκτη που επιθυμεί να αποκτήσει έργα μοναδικής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας ή και να ανακαλύψει νεότερους ταλαντούχους δημιουργούς, πολλά από αυτά αποτελούν ένα δυνατό θέλγητρο και μια καλή επένδυση στο βάθος του χρόνου.

Highlights '22 - '23

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Γκολφίνος Γ, Μυταράς Δ, Πατρικαλάκις Φ, Τσαρούχης Γ, Φασιανός Α, Λασηθιωτάκης Γ, Λεβεντάκου Μ, Πατρασκίδης Τ, Χάρος Μ, ενώ των νεότερων, οι: Αλεξίου Π, Αποστολίδου Μ, Βαρβάκη Κ, Βιτάσταλη Α, Δουζένη Χ, Κατσαμπάνη Α, Κερκύρα Ν, Κόλλιας Π, Κρανάκης Ν, Κρυωνίδης Ν, Πανοπούλου Π, Παπαδημητρίου Ε, Παπαδημητρίου Α.Μ, Παπαδόπουλος Α, Παπαθανάση Σ, Πούλιου Ι, Χώνιας Τ.

Info: Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος - Δεξαμενή" | 16/12-23/1 |  Ώρες λειτουργίας: Τρ. - Παρ.: 12 - 4 μ.μ. & 5 - 8 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αστρολάβος-Δεξαμενή

Ξανθίππου 11, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.