Το ARTENS Festival "Camp-ers" στρέφει το βλέμμα στη διαφορετικότητα

Το φεστιβάλ προσδοκά να αποτελέσει αφορμή για έναν ανοικτό διάλογο, ζωντανού πόλου ανάπτυξης του Σύγχρονου Πολιτισμού με όχημα την σύγχρονη τέχνη, στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Artens 2022 για την εξάλειψη της ομοφοβίας © Shutterstock

Το ARTENS, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει ένα πενθήμερο φεστιβάλ 14-18 Δεκεμβρίου 2022 με τίτλο "Camp-ers" και θέμα την ορατότητα, την εξάλειψη της ομοφοβίας και της διαφορετικότητας.

Το ARTENS  Festival 2022 "Camp-ers" θα αποτελέσει μια δράση η οποία θα ανατέμνει εκ νέου τους όρους της αγάπης, της διαφορετικότητας, της αποδοχής και της πολυμορφίας μέσω της σύγχρονης τέχνης και θα "σβήσει" τις γραμμές που οριοθετούν την υψηλή τέχνη, την σοβαρότητα, το φύλο και τις κοινωνικές νόρμες, έχοντας πάντοτε ως πυρήνα των δράσεών του τους όρους της συμπερίληψης και της αποδοχής της πολύχρωμης πολυμορφίας της ανθρώπινης φύσης, χωρίς ψήγματα επίκρισης.

Το ARTENS Festival "Camp-ers" προσδοκά να αποτελέσει αφορμή για έναν ανοικτό διάλογο, ζωντανού πόλου ανάπτυξης του Σύγχρονου Πολιτισμού με όχημα την σύγχρονη τέχνη, στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Με γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την συμβολή της στην αποδοχή της διαφορετικότητας, το ARTENS Festival 2022 παρουσιάζει την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία παρουσιάζοντας όλα τα είδη της σύγχρονης τέχνης σε δισδιάστατη και τρισδιάσταση μορφή με χρήση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών μέσων, έργα εικαστικά, πολυμέσα, φωτογραφίας, installation, videoart, performances κ.α.

Info: ARTENS | 14-18/12 | Ώρες λειτουργίας: Τετ. - Κυρ. 12 - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.