Παιδικά εργαστήρια τέχνης στη Sianti

Η γκαλερί καλεί τους μικρούς φιλότεχνους να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια μέσα από τα οποία θα εξοικειωθούν με τον κόσμο της τέχνης και θα εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους.

Sianti καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά

Η Sianti Gallery, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στις 11.30 π.μ., με αφορμή την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση "Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022-2023", ξαναπιάνει το νήμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έτσι, δίνει ραντεβού με τους μικρούς της φίλους για μία νέα εικαστική περιπέτεια με τίτλο " Ένα μικρό δώρο, μία μεγάλη σκέψη". Ένας τίτλος, που αποδεικνύει για την τέχνη ότι το "μεγάλο” έργο δεν είναι απαραίτητα ζήτημα διάστασης, αλλά έκφρασης, βάθους και κυρίως, συγκίνησης. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εντάσσονται στη γενικότερη επιδίωξη της εξοικείωσης των παιδιών ως αυριανών φιλότεχνων με την γκαλερί που αποτελεί τον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στο καλλιτεχνικό εργαστήρι και το μουσείο.  Στόχος όλων των προγραμμάτων είναι η εξοικείωση και η πολυαισθητηριακή αλληλεπίδραση των παιδιών με το έργο σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Παράλληλος στόχος είναι τα παιδιά να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα του χώρου μιας γκαλερί, που αποτελεί τον δεύτερο σημαντικό χώρο για τον καλλιτέχνη, μετά το εργαστήριό του, αλλά και το διαμεσολαβητικό κρίκο ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το ευρύ κοινό. 

Μικρά Ζωγραφικά Έργα Sianti

Φέτος τα Χριστούγεννα, η γκαλερί καλεί εκ νέου τους μικρούς επισκέπτες να ξαναπιάσουν το νήμα της εικαστικής δημιουργίας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον ετήσιας έκθεσης "Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022-2023". Παιδιά ηλικιών 7 – 10 ετών μπορούν να συμμετέχουν στο εικαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου. Μία ιστορία για "δύο χριστουγεννιάτικα δώρα που αγοράστηκαν με δυσκολία" γίνεται η αρχή για να αναζητήσουν τα παιδιά, στα μικρά ζωγραφικά έργα της έκθεσης, κρυμμένες ιστορίες των καλλιτεχνών. Θα πιερηγηθούν στα έργα για να παρατηρήσουν συμβολικές πινελιές και χρωματικές εκπλήξεις. Στη συνέχεια, θα συνθέσουν το ατομικό τους έργο, χρησιμοποιώντας υλικά της φύσης αλλά και πολλά χρώματα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρά Ζωγραφικά Έργα

  • Ζωγραφική

Οι συμμετέχοντες εικαστικοί δημιούργησαν έργα, τα περισσότερα διαστάσεων 30Χ30 εκ., με στόχο να γεμίσουν τις μέρες μας με χρώμα και πολλές ευχές για μια αισιόδοξη χρονιά. Συμμετέχουν 40 εικαστικοί με παλαιότερα αλλά και νέα έργα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκθεση. Αυτή η ξεχωριστή «συνεύρεση» των καλλιτεχνών, που αποτελεί θεσμό για τις εορταστικές ημέρες, συνδυάζει τις καθημερινές οπτικές εμπειρίες αποκαλύπτοντας την Τέχνη ως δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Εικαστικός κύκλος Sianti

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Ευαγγελισμός
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

31/01/2023

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.