Παιδικά εργαστήρια τέχνης στη Sianti

Η γκαλερί καλεί τους μικρούς φιλότεχνους να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια μέσα από τα οποία θα εξοικειωθούν με τον κόσμο της τέχνης και θα εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους.

Sianti καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά

Η Sianti Gallery, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στις 11.30 π.μ., με αφορμή την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση "Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022-2023", ξαναπιάνει το νήμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έτσι, δίνει ραντεβού με τους μικρούς της φίλους για μία νέα εικαστική περιπέτεια με τίτλο " Ένα μικρό δώρο, μία μεγάλη σκέψη". Ένας τίτλος, που αποδεικνύει για την τέχνη ότι το "μεγάλο” έργο δεν είναι απαραίτητα ζήτημα διάστασης, αλλά έκφρασης, βάθους και κυρίως, συγκίνησης. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εντάσσονται στη γενικότερη επιδίωξη της εξοικείωσης των παιδιών ως αυριανών φιλότεχνων με την γκαλερί που αποτελεί τον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στο καλλιτεχνικό εργαστήρι και το μουσείο.  Στόχος όλων των προγραμμάτων είναι η εξοικείωση και η πολυαισθητηριακή αλληλεπίδραση των παιδιών με το έργο σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Παράλληλος στόχος είναι τα παιδιά να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα του χώρου μιας γκαλερί, που αποτελεί τον δεύτερο σημαντικό χώρο για τον καλλιτέχνη, μετά το εργαστήριό του, αλλά και το διαμεσολαβητικό κρίκο ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το ευρύ κοινό. 

Μικρά Ζωγραφικά Έργα Sianti

Φέτος τα Χριστούγεννα, η γκαλερί καλεί εκ νέου τους μικρούς επισκέπτες να ξαναπιάσουν το νήμα της εικαστικής δημιουργίας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον ετήσιας έκθεσης "Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022-2023". Παιδιά ηλικιών 7 – 10 ετών μπορούν να συμμετέχουν στο εικαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου. Μία ιστορία για "δύο χριστουγεννιάτικα δώρα που αγοράστηκαν με δυσκολία" γίνεται η αρχή για να αναζητήσουν τα παιδιά, στα μικρά ζωγραφικά έργα της έκθεσης, κρυμμένες ιστορίες των καλλιτεχνών. Θα πιερηγηθούν στα έργα για να παρατηρήσουν συμβολικές πινελιές και χρωματικές εκπλήξεις. Στη συνέχεια, θα συνθέσουν το ατομικό τους έργο, χρησιμοποιώντας υλικά της φύσης αλλά και πολλά χρώματα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρά Ζωγραφικά Έργα

  • Ζωγραφική

Οι συμμετέχοντες εικαστικοί δημιούργησαν έργα, τα περισσότερα διαστάσεων 30Χ30 εκ., με στόχο να γεμίσουν τις μέρες μας με χρώμα και πολλές ευχές για μια αισιόδοξη χρονιά. Συμμετέχουν 40 εικαστικοί με παλαιότερα αλλά και νέα έργα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκθεση. Αυτή η ξεχωριστή «συνεύρεση» των καλλιτεχνών, που αποτελεί θεσμό για τις εορταστικές ημέρες, συνδυάζει τις καθημερινές οπτικές εμπειρίες αποκαλύπτοντας την Τέχνη ως δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Εικαστικός κύκλος Sianti

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Ευαγγελισμός
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.