"Ιχνουργήματα": Μια σειρά σχεδίων του Δημοσθένη Αγραφιώτη

Τα σχέδια αυτά έχουν δημιουργηθεί σε βάθος σαράντα χρόνων και παρουσιάζονται σε ποικιλία μεγεθών, χαρτιών, τεχνικών και εναλλακτικών τρόπων προβολής στο χώρο.

«Ιχνουργήματα»,

Η αίθουσα Τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει στο πολυχώρο Art Project Space την έκθεση εικαστικών έργων του Δημοσθένης Αγραφιώτη με τίτλο "Ιχνουργήματα", που θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 16 Δεκεμβρίου. Την ίδια μέρα στις 8 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο "Ν,ΑΟ", δίγλωσσο στα ελληνικά και βραζιλιάνικα που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Confraria do Vento, Rio de Janeiro, 2022.

Στην έκθεση παρουσιάζεται και η συλλεκτική έκδοση του βιβλίου στα ιαπωνικά και αγγλικά που έχει εκδοθεί σε 32 μοναδικά αντίτυπα με σχέδια του καλλιτέχνη Takesada Matsutani, από τον εκδοτικό οίκο Estepa (Paris, France). Οι ομιλίες θα είναι στα Πορτογαλικά και κάθε 3-4 λεπτά θα εκφωνείται μία περίληψη στα Ελληνικά.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρωτότυπη συνύπαρξη εικόνας και ποιητικού λόγου. Την  παρουσίαση του βιβλίου περιβάλλουν και υποστηρίζουν τα "Ιχνουργήματα", μια σειρά σχεδίων με μολύβι που εκτίθενται στους τοίχους του Art Project Space. Τα σχέδια αυτά έχουν δημιουργηθεί σε βάθος σαράντα χρόνων και παρουσιάζονται σε ποικιλία μεγεθών, χαρτιών, τεχνικών και εναλλακτικών τρόπων προβολής στο χώρο.

Εγκαίνια: 16/12 (6.30 μ.μ.)

Info: Art Project Space | 16/12: 6.30 - 11 μ.μ., 17/12: 11 π.μ. - 4 μ.μ., 20-22/12: 5 - 8.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.