Η Cheapart μετακομίζει δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό

Η φετινή διοργάνωση Cheapart 2022 | Desire for Art έρχεται ανανεωμένη σε νέο χώρο, με πάνω από 90 καλλιτέχνες.

Cheapart νέο κτίριο

Η φετινή Cheapart 2022 | Desire for Art επιστρέφει 11 – 23 Δεκεμβρίου ανανεωμένη, ενισχυμένη και σε νέο χώρο. 91+ καλλιτέχνες και επιμελητές - 10 ημέρες τέχνη - εικαστικές προτάσεις, περφόρμανς, προβολές, συζητήσεις και παρουσιάσεις επεκτείνονται σε 5 ορόφους και 1000 τμ. στο εμβληματικό κτίριο του 1920 επί της Οδού Ρεθύμνου 2 δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με την υποστήριξη της Zoia.

Το αθηναϊκό κοινό θα υποδεχθούν με νέες ενότητες έργων οι καλλιτέχνες, Χρήστος Αλατσάκης, Στέφανος Αλαφούζος, Anmslynx, Δωροθέα Αμέντα, Σωτήριος Αντωνιάδης, Σοφία Αργυρού / Μαίρη Γυφτοπούλου, Μόνικα Μαρία Βάμβουρα, Αναστασία Βούτσα, Ελένη Δημοπούλου, Ελισσάβετ Διονυσοπούλου, Κωνστάνς Ζαφείρη, Μαρία Ζυγομαλά, Εύη Καπλάνη, Νικόλας Καραθανάσης, Ελένη Καστρινογιάννη, Στέλλα Κεχαγιόγλου, Νίνα Κοταμανίδου, Γιάννης Κουτρούλης, Φαίδρα Κρέσπη, Δημήτρης Κυριάκος, Ιουλία Λαδογιάννη, Έλλη Λαμπαδαρίδου, Τάσος Λιακόπουλος, Μυρτώ Λιότσου, Ιουλία Μακρή, Ντία Μάνεση, Εριέττα Μαρκαντωνάτου, Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, Ελένη Μεσάδου, Βασιλική Νικολαΐδη, Νικόλας Ντόριζας, Μάρκελλος Νύκτας, Δέσποινα Πανταζή, Ελένη Παπαδοπούλου, Χριστιάνα Παπαμάλη, Τζένη Πετροπούλου, Λευθέρης Πλακίδας, Ιωάννης Πολύζος, Lars* Kollros / Mudesto F. / Carrot Root, Alexandra Sarah, Τάνια Σιώπη, Βασιλική Σοφρά, Giuseppe Tiberini, Ελένη Τσιμίδου, Ελένη Τσώνη, Μάκης Φιόρος, Γιώργος Φυτάς, Άνθια Μέγα Χαβρέ και Αγγελική Χρυσού.

Η Cheapart δίνει το βήμα στους καλλιτεχνικούς οργανισμούς και επιμελητές ώστε να συστήσουν στο κοινό το εικαστικό τους δυναμικό αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια, μέσα από σειρά παρουσιάσεων στο κοινό. 

Οι Αίας Χριστοφής παρουσιάζει και επιμελείται τη συμμετοχή των καλλιτεχνών James C. Lane, Γεωργία Πιλάλη και Μαρίνα Σταύρου, η Αντιγόνη Καψάλη παρουσιάζει και επιμελείται τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Αλεξάνδρα Δαλάκα, Δήμητρα Εξάρχου, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Βιβή Τσιόγκα, Σοφία Κυριακού και Αθανασία Παπατζέλου, η Pow Wow Art Space παρουσιάζει και επιμελείται τη συμμετοχή των Γρηγορία Βρύττια, Βασιλική Πανταζή, Μίμα Ραζέλου, Ελευθερία Ραπανάκη, Ειρήνη Ρούμπη, Μαίρη Ρουσιώτη, Σωκράτη Sandman Σαπουνά και Βαλμπόνα Τσανάκου, και ο Δημήτρης Αθανίτης παρουσιάζει και επιμελείται τους φωτογράφους Τούλα Ακρίβου και Karol Jarek.

Σε ειδικό αφιέρωμα προβάλλονται 11 προσωπικότητες της Cheapart από το 1995 μέχρι σήμερα που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια στις εκθέσεις του οργανισμού. Οι Νίκος Αρτέμης, Ανδρέας Βούσουρας, Νίκος Γιαβρόπουλος, Ειρήνη Διάδου, Μπάμπης Καραλής, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Νίκος Κρυωνίδης, Γιώργος Λυντζέρης, Φιόνα Μουζακίτη, Νατάσσα Πουλαντζά, και Έλιο Σαμαρά παρουσιάζουν την πορεία τους από το CHEAPARTιο έργο έως τη σημερινή του εξέλιξη.

Στο auditorium του χώρου και όχι μόνο, δημιουργείται ένας πυρήνας συναντήσεων καλλιτεχνών, επιμελητών, ανθρώπων του πνεύματος και κοινού σε μία σειρά δράσεων, performances, παρουσιάσεις και προβολές με τους Φίλιππο Τσιτσόπουλο, Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, Νίκο Γιαβρόπουλο, Δημήτρη Αθανίτη, Lars* Kollros, Αλέξανδρο Ατλιδάκη (Underathens), Στράτο Στεριανό και άλλοι.

Στο ισόγειο θα λειτουργήσει μπαρ για τους συμμετέχοντες και το κοινό, αναλαμβάνει ο Λάμπρος Λαμπρόπουλος Suzie Q Bar. 

Εγκαίνια: 11/12 (2-10 μ.μ.)

Info: Cheapart (Ρεθύμνου 2 & Βασιλέως Ηρακλείου 10682, Μουσείο) | 11-23/12 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 2-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Πρόγραμμα δράσεων, παρουσιάσεων και προβολών

Tετάρτη και Πέμπτη, 14 και 15 Δεκεμβρίου
Αλέξανδρος Ατλιδάκης, Underathens, Μουσικές performance

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου
Φίλιππος Τσιτσόπουλος, "Time is an onslaught", performance- διάρκεια: 30 λεπτά.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 8 μ.μ.
Νίκος Γιαβρόπουλος "Έξι μνήμες"
Αναδρομή σε έξι βίντεο έργα του καλλιτέχνη από το 1999 μέχρι σήμερα, παρουσίαση και προβολή.

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 8 μ.μ.
Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, ραδιοφωνική περφόρμανς, διάρκεια 33 λεπτά. 33 δ.

Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος ετοιμάζει αβγά με μπέικον για τον Κώστα Τσώλη, η Χλόη και η Ευφροσύνη φιλοτεχνούν με ακουαρέλες το Οχυρό Άλαμουτ, ο Ουίλλιαμ Μπάροουζ χαμογελάει από τις Αποθήκες του Ουρανού, και ο Ίκαρος τούς διαβάζει ιστορίες Έρωτος και Φιλοκαλίας.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, 6-9 μ.μ. 
Δημήτρης Αθανίτης "Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο"
Προβολή Α/Μ ταινίας (Βραβείο Ερμηνείας, Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Λένα Κιτσοπούλου).

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Παραγωγή: Δημήτρης Αθανίτης

Lars* Kollros "Festival der Demokratie // Festival of Democracy"
Προβολή ντοκιμαντέρ, διάρκεια 78 λεπτά

Για δύο εβδομάδες, οι Lars* Kollros and Sascha Alexandra Zaitseva συνόδευσαν με τις κάμερές τους διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν όταν οι ηγέτες της ΕΕ και των 19 πιο ανεπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών του κόσμου συναντήθηκαν στο Αμβούργο/Γερμανία στις 7 & 8 Ιουλίου 2017.

Σκηνοθεσία: Lars* Kollros, Καλλιτεχνική Σύμβουλος: Sascha Alexandra Zaitseva.

Στράτος Στεριανός, Θέκλα Γαϊτη, "Αυτοί που ψάχνουν τη θάλασσα", performance

Η CHEAPART 2022 | Desire for Art συμμετέχει στο Gallery Walk που πραγματοποιείται 15 - 16 Δεκεμβρίου από το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αιθουσών Τέχνης ΠΣΑΤ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.