"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

Interventions in Lycabettus Interventions in Lycabettus

Δύο αξιόλογοι δημιουργοί, το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης -  Mary Cox, θα πραγματοποιήσουν μια διατομική έκθεση, που τιτλοφορείται "Athenian Topographies”, στη Νέα Υόρκη, όπου θα παρουσιάσουν διάφορες όψεις της Αθήνας. Η έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α, περιλαμβάνει μια εγκατάσταση, βίντεο και κολάζ του Παναγιώτη Βούλγαρη που αναφέρονται στον Λυκαβηττό, την αθηναϊκή φύση και αρχιτεκτονική, καθώς και μια σειρά έργων ζωγραφικής της Mary Cox με εγκαταλελειμμένα κτήρια των Νοτίων προαστίων της πόλης.

Athenian Topographies

Η FokiaNou Art Space ιδρύθηκε από την Blanka Amezkua το 2014, η οποία έφυγε για τη Νέα Υόρκη το 2016 όπου ξεκίνησε τον χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α. Η FokiaNou αποσκοπεί  μέσα από το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα  να φέρει σε επαφή Έλληνες και ξένους δημιουργούς στο φιλόξενο και γνώριμο πλέον διαμέρισμα του Παγκρατίου, ακολουθώντας το αρχικό μοντέλο που έθεσε η Blanka Amezkua, το οποίο δίνει έμφαση στην ελευθερία και των καλλιτεχνικό πειραματισμό προωθώντας την εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Από το 2016 υπό την διεύθυνση των δύο καλλιτεχνών, Παναγιώτη Βούλγαρη και Mary Cox έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 50 διατομικές, ομαδικές και ατομικές εκθέσεις καθώς και ένας εξίσου μεγάλος αριθμός εργαστηρίων, ομιλιών, προβολών, διαλέξεων. Επίσης η FokiaNou Art Space διεξάγει συστηματικά ανοιχτές προσκλήσεις, προς τους δημιουργούς για την πραγματοποίηση ομαδικών εκθέσεων, όπως την καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια, ετήσια αγαπημένη έκθεση με θέμα την Αθήνα, υποστηρίζοντας και πιστεύοντας σε αυτή τη γόνιμη και ανοιχτή διαδικασία.  

Athenian Topographies

O χώρος τέχνης AAA3A που δημιουργησε και διευθύνει η Blanka Amezkua  στεγάζεται σε ένα διαμέρισμα στο Νότιο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, φιλοξενώντας ένα ευρύ πρόγραμμα από εκθέσεις, εργαστήρια, residencies, ομιλίες και γεύματα, δίνοντας έμφαση στους καλλιτέχνες της περιοχής του Μπρονξ, καλώντας τους να εκθέσουν το έργο τους στη διάρκεια ενός μήνα, σε ένα περιβάλλον που διαφέρει ριζικά από τους καθιερωμένους χώρους τέχνης. Επίσης ενθαρρύνονται να προσφέρουν ένα εργαστήριο στην τοπική κοινότητα ή και να προετοιμάσουν ένα γεύμα κατά τη διάρκεια της έκθεσής τους. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.