Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti

The Occupation of New Dance Legacies (In Two Parts) by Jeremiah Day © Giampaolo Becherini

Στο εργαστήριο "Getting Moving, Talking, Making", ο Jeremiah Day μας συστήνει κάποιες στρατηγικές που προέρχονται από τον Νέο Χορό. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti, οι οποίες οδηγούν σε σύντομους ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς.  

Προτείνεται όσοι συμμετέχουν στο εργαστήριο να έρθουν προετοιμασμένοι για τρέξιμο, κύλισμα και σύρσιμο και να έχουν μαζί τους στυλό και χαρτί.     

Συμμετοχή στην εκδήλωση κατόπιν εγγραφής στο info@stateofconcept.org, περιορισμένες θέσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Info: Spiti Yoga | 7 & 8/12 | 12-3 μ.μ.

Με βάση όσα θα συζητηθούν στο εργαστήριο, την Παρασκευή 9/12 (7 μ.μ.), ο Jeremiah θα παρουσιάσει δημόσια την performance "Getting Showing, Being Showed" στο State of Concept Athens. 

Ο Jeremiah θα μοιραστεί με το κοινό τη δουλειά του πάνω στην παράδοση του "Νέου Χορού" που προσφέρει τη βάση για ένα διαφορετικό δημόσιο και κοινοτικό μοντέλο πολιτισμού. Στο δεύτερο μέρος στο State of Concept το κοινό καλείται να παρακολουθήσει και να ακούσει, καθώς το εργαστήριο οδηγεί σε έναν διαφορετικό τρόπο μοιράσματος, συνδυάζοντας παρουσίαση, ομιλία και performance. Ο Day δουλεύει με μια σειρά αρχών μέσω των οποίων η τέχνη μετατρέπεται σε βασικό στοιχείο αυτού που η Χάνα Άρεντ ονομάζει "το δίκτυο (web) των ανθρώπινων σχέσεων", για τα οποία η μνήμη είναι κατανοητή μόνο στο πλαίσιο του πολιτισμού.  

Η δημόσια αυτή δράση είναι μέρος του 3ου Επεισοδίου του Waste/d Pavilion που επιμελείται η Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών / ΠΑΤ στο State of Concept ως τις 22 Δεκεμβρίου.  

Διαβάστε Επίσης

Στο 3ο Επεισόδιο του Waste/d Pavilion συμμετέχουν οι Δημήτρης Αμελαδιώτης & Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Υπατία Βουρλούμη, Jeremiah Day - Fred Dewey & Simone Forti, Αναστασία Διαβαστή, Kevin Jerome Everson, Σοφία Μαυραγάνη, Νατάσα Μπιζά, Henrik Olesen, Sarp Ozer & Doğa Yirik, Χαρά Στεργίου, Έλενα Τζελέπη, Nikoline Van Harskamp.

Περισσότερες πληροφορίες

Waste/d Pavilion, Επεισόδιο 3

  • Μεικτά Μέσα

Το τρίτο και καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion" εστιάζει στη γλώσσα και το σώμα και διάφορα ζητήματα που τα πλαισιώνουν. Έργα, πρότζεκτ και κείμενα κάνουν αναφορές σε κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα ή γεγονότα-"παραβιάσεις" που εξακολουθούν να εκτοπίζουν το άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.