Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti

The Occupation of New Dance Legacies (In Two Parts) by Jeremiah Day © Giampaolo Becherini

Στο εργαστήριο "Getting Moving, Talking, Making", ο Jeremiah Day μας συστήνει κάποιες στρατηγικές που προέρχονται από τον Νέο Χορό. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti, οι οποίες οδηγούν σε σύντομους ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς.  

Προτείνεται όσοι συμμετέχουν στο εργαστήριο να έρθουν προετοιμασμένοι για τρέξιμο, κύλισμα και σύρσιμο και να έχουν μαζί τους στυλό και χαρτί.     

Συμμετοχή στην εκδήλωση κατόπιν εγγραφής στο info@stateofconcept.org, περιορισμένες θέσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Info: Spiti Yoga | 7 & 8/12 | 12-3 μ.μ.

Με βάση όσα θα συζητηθούν στο εργαστήριο, την Παρασκευή 9/12 (7 μ.μ.), ο Jeremiah θα παρουσιάσει δημόσια την performance "Getting Showing, Being Showed" στο State of Concept Athens. 

Ο Jeremiah θα μοιραστεί με το κοινό τη δουλειά του πάνω στην παράδοση του "Νέου Χορού" που προσφέρει τη βάση για ένα διαφορετικό δημόσιο και κοινοτικό μοντέλο πολιτισμού. Στο δεύτερο μέρος στο State of Concept το κοινό καλείται να παρακολουθήσει και να ακούσει, καθώς το εργαστήριο οδηγεί σε έναν διαφορετικό τρόπο μοιράσματος, συνδυάζοντας παρουσίαση, ομιλία και performance. Ο Day δουλεύει με μια σειρά αρχών μέσω των οποίων η τέχνη μετατρέπεται σε βασικό στοιχείο αυτού που η Χάνα Άρεντ ονομάζει "το δίκτυο (web) των ανθρώπινων σχέσεων", για τα οποία η μνήμη είναι κατανοητή μόνο στο πλαίσιο του πολιτισμού.  

Η δημόσια αυτή δράση είναι μέρος του 3ου Επεισοδίου του Waste/d Pavilion που επιμελείται η Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών / ΠΑΤ στο State of Concept ως τις 22 Δεκεμβρίου.  

Διαβάστε Επίσης

Στο 3ο Επεισόδιο του Waste/d Pavilion συμμετέχουν οι Δημήτρης Αμελαδιώτης & Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Υπατία Βουρλούμη, Jeremiah Day - Fred Dewey & Simone Forti, Αναστασία Διαβαστή, Kevin Jerome Everson, Σοφία Μαυραγάνη, Νατάσα Μπιζά, Henrik Olesen, Sarp Ozer & Doğa Yirik, Χαρά Στεργίου, Έλενα Τζελέπη, Nikoline Van Harskamp.

Περισσότερες πληροφορίες

Waste/d Pavilion, Επεισόδιο 3

  • Μεικτα Μέσα

Το τρίτο και καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion" εστιάζει στη γλώσσα και το σώμα και διάφορα ζητήματα που τα πλαισιώνουν. Έργα, πρότζεκτ και κείμενα κάνουν αναφορές σε κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα ή γεγονότα-"παραβιάσεις" που εξακολουθούν να εκτοπίζουν το άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)"

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κανάλι της στο YouTube.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/11/2022

Δηλώστε συμμετοχή για το Βραβείο Τέχνης 2023 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το ίδρυμα πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και πρωτοπορία.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (28/11-4/12)

Το φαινόμενο της αστικοποίησης, ο γυναικείος ερωτισμός και η σύγχρονη ιταλική τέχνη εξερευνώνται στα εικαστικά πρότζεκτ που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Μια άγνωστη πτυχή του Αλέκου Φασιανού αποκαλύπτεται στην Carwan

Περισσότερα από 100 έργα design που ο ζωγράφος έφτιαξε για την οικογένειά του, σε συνεργασία με επαγγελματίες τεχνίτες, αντανακλούν το πάθος του για τη λεπτομέρεια και την ομορφιά.

Η πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Στο επιβλητικό Αίθριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας εγκαινιάστηκε, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, από την ΑΕ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η νέα έκθεση "Κλιματική Αλλαγή και Εμείς".

Η διαχρονική δυστοπία του Σάο Πάολο στην έκθεση του Τόλη Τατόλα

Στόχος της έκθεσης είναι να προτρέψει τους θεατές να οραματιστούν ένα αστικό μέλλον, το οποίο θα προκύπτει με τρόπο φυσικό και θα καθοδηγεί κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης που ωφελεί τους κατοίκους των παγκόσμιων αστικών μορφωμάτων.

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων