Ένα ομαδικό πρότζεκτ αναδεικνύει την ιταλική σύγχρονη τέχνη

Η έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο περιλαμβάνει έργα τέχνης από την ιδιωτική συλλογή του Ομίλου BFF Banking Group.

ART FACTOR - The Pop Legacy in Post-War Italian Art Βαρσοβία

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζει την έκθεση "ART FACTOR - The Pop Legacy in Post-War Italian Art" από Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα τέχνης από την ιδιωτική συλλογή του Ομίλου BFF Banking Group. Το "ART FACTOR – The Pop Legacy in Post-War Italian Art" αποτελεί πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε από τον όμιλο το 2020 με στόχο την ανάδειξη της ιταλικής σύγχρονης τέχνης. Η έκθεση έρχεται ως συνέχεια της έκδοσης του ομώνυμου αφιερωματικού́ τόμου το 2021, υπό την επιμέλεια του εξειδικευμένου εκδοτικού οίκου τέχνης Skira Editore Milan Genève Paris, και αποτυπώνει την πορεία της ιταλικής ποπ κουλτούρας μέσα από τα έργα των Ιταλών καλλιτεχνών Valerio Adami, Franco Angeli, Enrico Baj, Lucio Del Pezzo, Gianfranco Pardi, Mario Schifano και Emilio Tadini, που έχουν επιλεγεί από τη συλλογή της BFF.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου BFF Banking Group κ. Massimiliano Belingheri, η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Patrizia Falcinelli, ο Διευθυντής του Ελληνικού Υποκαταστήματος του Ομίλου BFF Banking Group κ. Χρήστος Θεοδοσίου, η επιμελήτρια της έκθεσης κ. Maria Alicata και ο Διευθυντής του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Francesco Neri.

Εγκαίνια: 28/11 (7 μ.μ.)

Info: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών | 1/12/22-3/2/23 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Πατησίων 47
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δημοπρασία στη μνήμη της Χριστίνας Πρέκα για καλό σκοπό

Με δωρεά της Μερόπης και του Γιώργου Πρέκα, 94 σπουδαία έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα θα δημοπρατηθούν στη μνήμη της από τον Οίκο Vergos Auctions.

30/11/2022

Θεόκλητε Τριανταφυλλίδη, το μετα-σύμπαν θα είναι ουτοπία ή εφιάλτης;

Ο καλλιτέχνης στήνει στη The Breeder μια πλούσια οπτικοακουστική εμπειρία και μας μιλά για τις δύο όψεις του ψηφιακού περιβάλλοντος στο πρότζεκτ "Pheromone Spa" και όλα όσα τον ενέπνευσαν για τη δημιουργία του.

Το Bridge Festival 2022 είναι μια γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και το Λουξεμβούργο

Το ετήσιο φεστιβάλ που λειτουργεί ως γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην εκάστοτε τιμώμενη χώρα και την Ελλάδα, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με τιμώμενη χώρα το Λουξεμβούργο.

Αυθεντικά τεκμήρια από τη ζωή στη Μικρά Ασία στην έκθεση "Από την πατρίδα: Τεκμήρια και μνήμες"

Μια παρουσίαση αυθεντικών τεκμηρίων και προφορικών μαρτυρίων στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, που επιτυγχάνει να αναδείξει τις ποικίλες πτυχές της περιπέτειας του μικρασιατικού ελληνισμού.

"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

Η "φωτογραφική επανάσταση" της Έλλης Παπαδημητρίου

Η έκθεση "Η αδρή ουσία των πραγμάτων" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει την διαδρομή μιας σημαντικής προσωπικότητας των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ελλάδας.

Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Cycladic Shop

Με αφορμή την έκθεση "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής", αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.