"Ευεργεσία": Συνεχίζεται η ομαδική έκθεση του Νίκου Xαραλαμπίδη

Καθώς το ενδιαφέρον του κοινού βαίνει αμείωτο, η έκθεση θα παραμείνει για ακόμη μία βδομάδα στο Πολύτροπον.

mdf_Polytropon2_Χούντας.jpg

Η ομαδική έκθεση "Ευεργεσία”, το συμμετοχικό, σπονδυλωτό πρότζεκτ του Νίκου Xαραλαμπίδη, μέρος της δεύτερης ενότητας εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Art Space Oddity (A.S.O.), παρατείνει τη διάρκειά της για μία ακόμα εβδομάδα. Καθώς το ενδιαφέρον του κοινού βαίνει αμείωτο, το Πολύτροπον θα υποδέχεται τους επισκέπτες έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. 

Το A.S.O. είναι ένα πρότζεκτ που διερευνά τις σύγχρονες αλλά και παλαιότερες προσεγγίσεις γύρω από τον κόσμο του διαστήματος, εστιάζοντας στον ανθρωπολογικό τύπο ζωής κατά την επερχόμενη μετανθρωπιστική εποχή, αλλά και στις συγκρουσιακές σχέσεις  που αναπτύσσονται, ως συνέπεια της ανθρωπιστικής, περιβαλλοντικής και ενεργειακής κρίσης. Περιλαμβάνει, πέρα από το θεωρητικό-εκπαιδευτικό μέρος, ομαδικές εκθέσεις των συμμετεχόντων φοιτητών, αλλά και προσκεκλημένων καλλιτεχνών, διαλέξεις, περφόρμανς, δρώμενα, δημόσιες δράσεις, καθώς και διαδραστικά με το κοινό, καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου, άγνωστοι βανδάλισαν τον χώρο τέχνης του ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ που στεγάζεται στο παλαιό πατητήρι στην πλατεία Καλυβίων. Οι καλλιτέχνες της έκθεσης απάντησαν άμεσα στους βανδαλισμούς με την τέχνη τους, ζωγραφίζοντας τα ξύλα που τοποθετήθηκαν για προστασία στα σπασμένα παράθυρα. Μέχρι στιγμής τα ξύλα έχουν φιλοτεχνήσει οι εικαστικοί Γιώργος Χούντας και Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, ενώ το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα συμμετάσχουν νέοι καλλιτέχνες. 

Info: Πολύτροπον | έως 27/11 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πέμ., Παρ.: 5-9 μ.μ., Σάβ.: 3-9 μ.μ., Κυριακή κατόπιν ραντεβού | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Moods & Memories": 5 γυναίκες φέρνουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στην Ελένη Κορωναίου

Η γκαλερί φιλοξενεί στον χώρο της περιλαμβάνει σχέδια σε χαρτί και κολάζ από τις Nel Aerts, Tamina Amadyar, Ειρήνη Ευσταθίου, Έλενη Μπαγάκη και Uman.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2022

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου προσκαλεί την ελληνική πολιτεία για την ολοκλήρωση του βραβευμένου Μνημείου Εθνικής Ενότητας

Το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών το 1985 για την ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (5-11/12)

Χορός, NFTs και πολυμεσικές ομαδικές αφηγήσεις στα εικαστικά project που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από την έκθεση "Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και εβραίοι στη Θεσσαλονίκη"

Ο τρίτος κύκλος του εκθεσιακού πρότζεκτ παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

"Μικρά Ζωγραφικά Έργα" στη Sianti Gallery

Η καθιερωμένη ομαδική έκθεση της Sianti παρουσιάζει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών με στόχο να γεμίσουν τις μέρες των εορτών με χρώματα και ευχές.

Ξενάγηση στην Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Μια κυριακάτικη βόλτα σε ένα πρότυπο πολιτιστικό αστικό πάρκο με σημαντικά εκθέματα σύγχρονης τέχνης.

Στον νέο του εκθεσιακό κύκλο, το ΕΜΣΤ εξερευνά την "αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του μουσείου, Κατερίνα Γρέγου, επιμελείται τη μεγάλη ομαδική έκθεση "Modern Love" η οποία μελετά την αγάπη και τους στενούς ανθρώπινους δεσμούς στα χρόνια του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής διασύνδεσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.