"Visionary": Η Καρολίν Βυζά παρουσιάζει το δικό της σουρεαλιστικό όραμα στην S Art Gallery

Η Ελληνίδα καλλιτέχνις παρουσιάζει 45 έργα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τέχνης, από μεικτά μέσα έως ακρυλικά σε χαρτί.

Visionary Καρολίν Βυζά

Η Αίθουσα Τέχνης S Art Gallery, παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Καρολίν Βυζά με τίτλο "Visionary".

Γεννημένη από Έλληνες γονείς στην Ελβετία, η Καρολίν Βυζά βρέθηκε απ’ την αρχή της ζωής της στην καρδιά της κουλτούρας και των μοντέρνων ευρωπαϊκών κινημάτων. Οι πίνακες του Σαγκάλ, του Καντίνσκυ, του Κλέε, διαμόρφωσαν την ευαισθησία της. Η ψυχή της ωστόσο ήταν πάντα στραμμένη προς Ελλάδα: το εκτυφλωτικό μεσογειακό φως, η λαϊκή παράδοση, μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, η λαβυρινθική αρχιτεκτονική των Κυκλάδων, οι μύθοι, καλλιέργησαν μέσα της τάση  για τη μοναξιά, το όνειρο και την αναπόληση. 

Δεν είναι παράξενο που ένας καλλιτέχνης σαν τον Takis ενδιαφέρθηκε για το ταλέντο της. Τα έργα της Καρολίνας σήκωσαν για εκείνον μια αυλαία πίσω από την οποία πρόβαλαν μαγικές εικόνες γεμάτες ευαισθησία και αθωότητα. Γοητευμένος, δέχτηκε για μερικά χρόνια να γίνει ο μέντοράς της. Εκείνος ήταν υπεύθυνος για την απόφασή της να μην ακολουθήσει ακαδημαϊκές σπουδές στην Σχολή Καλών Τεχνών.  Έτσι της επέτρεψε να γίνει με τον τρόπο της αυτοδίδακτη.

Το σύνολο των έργων που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι η απόδειξη  του δρόμου που διένυσε με τόση επιμονή για την κατάκτηση ενός στυλ απόλυτα προσωπικού. Σχέδια που δουλεύονται με εξαιρετική προσοχή στις λεπτομέρειες, με αυθορμητισμό και βαρύτητα πάντοτε επιδεικνύοντας μια ενδιαφέρουσα συνθετική δομή. Όσο για το χρώμα, αυτό παραμένει καθαρό, έντονο και διαφανές, θυμίζοντάς μας τη ζωγραφική πάνω σε γυαλί.

Visionary Καρολίν Βυζά

Ένα είδος αυτόματης γραφής που συντελείται σε κατάσταση ύπνωσης και παραπέμπει στις πρακτικές των σουρεαλιστών. Ένας κόσμος πολύχρωμος και πολύτροπος που παρασύρει τν θεατή. Πρόκειται για μικρά αστικά τοπία διάστικτα με στοιχεία αρχιτεκτονικής, έπιπλα, τρούλους, αετώματα,  δένδρα, πορτραίτα διάφορες κλίμακες. 

Εγκαίνια: 1/12 (8 μ.μ.)

Info: S Art Gallery | 1-20/12 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 6-9 μ.μ., Σαβ.: 10 π.μ. - 2 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Moods & Memories": 5 γυναίκες φέρνουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στην Ελένη Κορωναίου

Η γκαλερί φιλοξενεί στον χώρο της περιλαμβάνει σχέδια σε χαρτί και κολάζ από τις Nel Aerts, Tamina Amadyar, Ειρήνη Ευσταθίου, Έλενη Μπαγάκη και Uman.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2022

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου προσκαλεί την ελληνική πολιτεία για την ολοκλήρωση του βραβευμένου Μνημείου Εθνικής Ενότητας

Το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών το 1985 για την ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (5-11/12)

Χορός, NFTs και πολυμεσικές ομαδικές αφηγήσεις στα εικαστικά project που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από την έκθεση "Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και εβραίοι στη Θεσσαλονίκη"

Ο τρίτος κύκλος του εκθεσιακού πρότζεκτ παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

"Μικρά Ζωγραφικά Έργα" στη Sianti Gallery

Η καθιερωμένη ομαδική έκθεση της Sianti παρουσιάζει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών με στόχο να γεμίσουν τις μέρες των εορτών με χρώματα και ευχές.

Ξενάγηση στην Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Ψυχικού

Μια κυριακάτικη βόλτα σε ένα πρότυπο πολιτιστικό αστικό πάρκο με σημαντικά εκθέματα σύγχρονης τέχνης.

Στον νέο του εκθεσιακό κύκλο, το ΕΜΣΤ εξερευνά την "αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του μουσείου, Κατερίνα Γρέγου, επιμελείται τη μεγάλη ομαδική έκθεση "Modern Love" η οποία μελετά την αγάπη και τους στενούς ανθρώπινους δεσμούς στα χρόνια του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής διασύνδεσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.