"Η Έκθεση του Οκτώβρη" ανοίγει ένα διάλογο για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα

Πρόκειται για μία έκθεση στην οποία συναντώνται δημιουργικά καλλιτέχνες διαφορετικών μέσων και ρευμάτων και πειραματίζονται έχοντας ως επικοινωνιακή βάση την ελληνική πρωτεύουσα.

Η Έκθεση του Οκτώβρη © Peggy Kliafa

Η IFAC Athina, έχοντας διανύσει μία επταετή πορεία ιχνηλάτησης και εμπλοκής με τις πολυεπίπεδες χαρτογραφίες της σύγχρονης τέχνης, επιστρέφει στην αποτύπωση της αδιαμεσολάβητης αμεσότητας του παρόντος με την "Έκθεση του Οκτώβρη". Αρχικώς προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου, η έκθεση παρατείνεται έως τις 19 Νοεμβρίου 2022 λόγω της ιδιαίτερα ένθερμης εμπλοκής των συμμετεχόντων και της θετικής υποδοχής της από το κοινό.

Η "Έκθεση", την οποία επιμελείται η Άλια Τσαγκάρη, συνθέτει θεωρητική έρευνα και καλλιτεχνική πρακτική με σκοπό την επανεξέταση της επιμελητικής διαδικασίας και τον εντοπισμό των ιστορικών – κοινωνικών, πολιτικών, και αισθητικών – πραγματικοτήτων που την περικλείουν. Πρόκειται για μία έκθεση στην οποία συναντώνται δημιουργικά καλλιτέχνες διαφορετικών μέσων και ρευμάτων με σκοπό τη δημιουργία ενός διαλόγου για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα.

Φέρνοντας κοντά καλλιτέχνες διαφορετικών μέσων, τεχνοτροπιών και ρευμάτων με σκοπό τη σύνθεση ενός διαλόγου για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα, η έκθεση, μεταθέτει την παραγωγή νοήματος από τις εξωτερικώς επιβεβλημένες αφηγήσεις στη δομική διάδραση των συμμετεχόντων. Σε αυτό το πειραματικό επιμελητικό εγχείρημα, η Αθήνα λειτουργεί ως ο καταλύτης που επικοινωνεί την ουσία της ενότητας της τέχνης με τη ζωή. Η "Έκθεση του Οκτώβρη" σηματοδοτεί ταυτόχρονα την αρχή μίας νέας εποχής για την IFAC Athina, οποία επιστρέφει με ανανεωμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα μετά από τη μερική της απουσία κατά την περίοδο της πανδημίας.

Η "Έκθεση" θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου με την εκδήλωση "Saturday Salon: The October Show", από τις 2 έως τις 8 μ.μ. Μετά το πέρας της έκθεσης, θα εκδοθεί κατάλογος της δράσης που θα περιλαμβάνει τα έργα και κριτικά κείμενα.

Info: IFAC Athina | 15/10-19/11 | Ώρες Λειτουργίας: Τετ. - Σαβ.: 2 - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.