Το "Σήμερα όμως είναι αλλιώς" της Κατερίνας Παπαζήση μάς προσκαλεί να το βιώσουμε…αλλιώς

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή όλη τη μέρα από τις 10 π.μ. μέχρι τις 10 μ.μ.

Σήμερα όμως είναι αλλιώς

Το Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί την έκθεση της Κατερίνας Παπαζήση "Σήμερα όμως είναι αλλιώς", σε επιμέλεια του Χριστόφορου ΜαρίνουΤο Σάββατο 19 Νοεμβρίου το "Σήμερα όμως είναι αλλιώς" προσκαλεί το κοινό να το βιώσει….αλλιώς. Ξαπλωμένοι, καθιστοί, μπουσουλώντας ή ανάποδα, σε μια πιο χαλαρή στάση, σε μια ώρα εμβύθισης στο χρώμα, στον ήχο και στο ίδιο μας το σώμα. H δράση θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ. 

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή όλη τη μέρα από τις 10 π.μ. μέχρι τις 10 μ.μ. Η έκθεση συνεχίζεται κανονικά όλη αυτή την εβδομάδα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 3 μ.μ.

Σήμερα όμως είναι αλλιώς

Η Θάλεια Ιωαννίδου, που ανήκει στους συντελεστές της έκθεσης, είναι μουσικός, sound artist, αρχιτέκτων και D.J. με έδρα την Αθήνα. Η καλλιτεχνική της πρακτική επικεντρώνεται στον αυτοσχεδιασμό και την σύνθεση μουσικής και ηχητικών περιβάλλοντων. Η Άννα Τζάκου, από την άλλη, είναι περφόρμερ, σκηνοθέτης και practice-based ερευνήτρια στις παραστατικές πρακτικές. Επεξεργάζεται το βίωμα του σώματος στο χώρο για τη δημιουργία ζωντανών συμβάντων και συμμετοχικών δραματουργιών σε αστικά και φυσικά τοπία.

Σήμερα όμως είναι αλλιώς
Κατερίνα Παπαζήση

Στους συντελεστές συναντάμε και την εικαστικό Κατερίνα Παπαζήση. Η εργαστηριακή της πρακτική έχει τις ρίζες της στη ζωγραφική και επεκτείνεται στον χώρο μέσω της γλυπτικής και των εγκαταστάσεων. Η δημιουργία περιβάλλοντων ώς εκθεσιακή συνθήκη είναι στο κέντρο της εκθεσιακής της πρακτικής.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κατερίνα Παπαζήση. Σήμερα όμως είναι αλλιώς

  • Ζωγραφική

Η απόλαυση και συγκεκριμένα η σαρκική επιθυμία κυριαρχεί στις συνθέσεις της νέας σειράς έργων από την Κατερίνα Παπαζήση, η οποία φιλοτεχνεί "τοπία σάρκας". Τα ζωγραφικά της έργα προσθέτουν στη μακρόχρονη ιστορία της ερωτικής τέχνης, η οποία στη σύγχρονη Ελλάδα έχει περιθωριοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η έκθεση "Το αίνιγμα του δάσους" ρίχνει φως στη νοημοσύνη των δέντρων

Το δημόσιο πρόγραμμα της έκθεσης "Το αίνιγμα του δάσους" του Τάσου Βρεττού.

30/11/2022

Δημοπρασία στη μνήμη της Χριστίνας Πρέκα για καλό σκοπό

Με δωρεά της Μερόπης και του Γιώργου Πρέκα, 94 σπουδαία έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα θα δημοπρατηθούν στη μνήμη της από τον Οίκο Vergos Auctions.

Θεόκλητε Τριανταφυλλίδη, το μετα-σύμπαν θα είναι ουτοπία ή εφιάλτης;

Ο καλλιτέχνης στήνει στη The Breeder μια πλούσια οπτικοακουστική εμπειρία και μας μιλά για τις δύο όψεις του ψηφιακού περιβάλλοντος στο πρότζεκτ "Pheromone Spa" και όλα όσα τον ενέπνευσαν για τη δημιουργία του.

Το Bridge Festival 2022 είναι μια γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και το Λουξεμβούργο

Το ετήσιο φεστιβάλ που λειτουργεί ως γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην εκάστοτε τιμώμενη χώρα και την Ελλάδα, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με τιμώμενη χώρα το Λουξεμβούργο.

Αυθεντικά τεκμήρια από τη ζωή στη Μικρά Ασία στην έκθεση "Από την πατρίδα: Τεκμήρια και μνήμες"

Μια παρουσίαση αυθεντικών τεκμηρίων και προφορικών μαρτυρίων στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, που επιτυγχάνει να αναδείξει τις ποικίλες πτυχές της περιπέτειας του μικρασιατικού ελληνισμού.

"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

Η "φωτογραφική επανάσταση" της Έλλης Παπαδημητρίου

Η έκθεση "Η αδρή ουσία των πραγμάτων" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει την διαδρομή μιας σημαντικής προσωπικότητας των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ελλάδας.